reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Anulka Gratuluje Jajeczek :tak::-):-D
Swietnie,ze wszystko w porzadku z dzidziusiem i z Toba ;-)

Ja juz sie nie bede wypowiadac w temacie mleka krowiego,choc uwazam,ze Misia nie miala nic zlego na mysli :tak:
Wiadome jest,ze mleko matki jest najlepsze dla jej dziecka.Czyli mleko krowki-matki dla cielaczka a mleko kobiety-matki dla dziecka :tak:

Mi sie nie udalo karmic piersia,ale wyzbylam sie juz poczucia winy.Ciezko bylo,ale juz sie tak nie pietnuje jak kiedys :-(
Moje dziecko jest zdrowe i nic mu nie brakuje.:-)

reklama
Dzięki dziewczyny:-) naprawde jestem happy:-D

Tak czytam o tym mleku i trudno mi wyrazic swoje zdanie, gdyz nie bardzo mam doswiadczenie... ale wiem, ze na pewno nie bede ryzykowac alergia u brzdaca... sama mam alergie na pylki, na kurz, na pierze, na ziemie...:-( i naprawde jesli mozna nie stwarzac ryzyka alergii to lepiej nie kusic losu...:baffled:

a sama poki co chcialabym karmic piersia... a czy sie uda...:confused:

a tak w ogole... to kupilam truskaweczki:-D
u nas cena pieknie spada... ja zaplacilam po 4zl/ kg
ale takie male mozna bylo kupic po 2,20zł...
czeresnie uwielbiam, ale ostatnimi laty darowalam sobie, bo robaki:confused: ale dzis nie oparlam sie pokusie i kupilam, do ok.10ciu zajrzalam i robaczka nie znalazlam, wiec szybko wcinam:-D czersenie kupilam po 6,50zl/kg...

wiec ceny nawet ladnie spadaja:-D:-):-D:-)

Ja juz sie nie bede wypowiadac w temacie mleka krowiego,choc uwazam,ze Misia nie miala nic zlego na mysli :tak:
Wiadome jest,ze mleko matki jest najlepsze dla jej dziecka.Czyli mleko krowki-matki dla cielaczka a mleko kobiety-matki dla dziecka :tak:

Mi sie nie udalo karmic piersia,ale wyzbylam sie juz poczucia winy.Ciezko bylo,ale juz sie tak nie pietnuje jak kiedys :-(
Moje dziecko jest zdrowe i nic mu nie brakuje.:-)

anineczko napisałam tylko o krowim mleku po to, że mam bliźniaki i niestety nie wiem jak długo będę karmić piersią :zawstydzona/y: np. moja mama miała duże problemy - miała co prawdaokarm ale był bardzo chudy i dzieckozawsze płakało. Lekarz kazał mamie przestawić nas na krowie mleko - dlatego też jużo tym myślę :-)
a czas pokaże nech się dzieci urodzą zdrowe :tak:

P.S. Wy też macie kłopoty z dostępem na BB :confused: mnie po każdym poście wywala :wściekła/y:

anulka
super wiadomosci! gratulujemy synka:-D

a co do mleka to modyfikowane przeciez tez krowie:-p;-) tyle tylko, ze specjalnie przetwarzane:tak:
nie ma co sie klocic, wiadomo, ze najlepsze mleko od mamy, ale nie zawsze sie udaje...
pediatrzy twierdza, ze od ukonczenia roku dziecko moze spokojnie pic prosto od krowy, natomiast firmy produkujace jedzenie dla dzieci twierdza, ze od 3, ciekawe, dlaczego...;-)
ja w kazdym badz razie dawalam przed ukonczeniem roku mojemu dziecku i nie widze w tym jakies tragedii;-);-)

Anineczko, mam zdjęcia... tak w oglole to bylo to moje 4 USG:-)
a nastepne bedzie miedzy 22-24 t.c. 4D, wczesniej 4D robione mialam miedzy 11-13 t.c.

mam tyko problem, zeby zdjecia wrzucic do galerii... ach, remont... skaner... i takie tam:eek: ale moze cosik pokombinuje...:-D

Anineczko, mam zdjęcia... tak w oglole to bylo to moje 4 USG:-)
a nastepne bedzie miedzy 22-24 t.c. 4D, wczesniej 4D robione mialam miedzy 11-13 t.c.

mam tyko problem, zeby zdjecia wrzucic do galerii... ach, remont... skaner... i takie tam:eek: ale moze cosik pokombinuje...:-D

Ooo no to musisz znalezc koniecznie czas na wklejenie do naszej galerii :tak::tak:
Ja 4d bede miala w lipcu :-)

Nikt się nie kłóci, mnie pprostu zabolało to, że jeżeli diecko jest chowane na krowim mleku to jes cielak !
tylko do tego miałam problem !

no to tłumaczę jeszcze raz, żeby nie było żadnych zgrzytów!
Powiedziałam że DZIECKO TO NIE CIELAK ponieważ
miałam na mysli dokładnie to że krówka produkuje mleczko dla cielaczka, kobieta dla dzieciaczka, kózka dla koźlątka. O odmienność składu mleka dla każdego z tych gatunków. Tylko i wyłącznie pod względem biologicznym.
Nikogo nie nazwałam cielakiem, bo chyba jaka sama Kajuniu zauważyłaś napisałam że również piłam takie mleko.
Może skończmy tą dyskusję. Ja mądrość pojmuje pod znakiem badan naukowych, a ty pod znakiem mądrości ludzi ze swojego otoczenia. Nikt tego nie sprawdzi tylko my same. I niech każda robi tak jak uważa.

Kajuniu mnie nie wywala, nie mam żadnych problemów z dostępem do bb. A na innych stronach wszystko Ci ładnie chodzi?

reklama
My na 4D jedziemy do INVICTY :tak:
a za tydzień mam zwykłe :zawstydzona/y: chociaż mało widzę na tym sprzęcie :zawstydzona/y: a raczej bardzo niewyraźnie :eek:

misiu z BB wywala mnie cały czas :zawstydzona/y: na innych stronach jest OK

Do góry