reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

DZIEKUJE
mam go na kompie ale jakos nie umiem go obsługiwać
dzwonila czarek i jedzie z corka w gory na 3 dni i wracajac w poniedzialek zaproponowal mi wyjazd nad moze na 2-3 dni z dziecmi.....co o tym sadzicie?

hmmm. ojoj nie wiem... a ile sie znacie? Sama musisz byc pewna takiej czy innej decyzji... to w sumie wazna decyzja - przemysl za i przeciw...

reklama
DZIEKUJE
mam go na kompie ale jakos nie umiem go obsługiwać
dzwonila czarek i jedzie z corka w gory na 3 dni i wracajac w poniedzialek zaproponowal mi wyjazd nad moze na 2-3 dni z dziecmi.....co o tym sadzicie?

Ojjj Women chyba nikt Ci jednoznacznie nie odpowie;-)tak jak dziewczyny napisaly musisz sama odpowiedziec sobie czy wystarczajaco dobrze go znasz i jak czujesz sie Ty i maly w jego towarzystkie:tak:
Melduję że żyję:tak:....
Teściowa wróciła :wściekła/y: sielanka się skończyła :no:

zmykam na spacer żeby jej gęby nie oglądać bo już swoje rządy wprowadza :baffled::crazy: ....zaraz pewnie wparuje mi do pokoju jak zwykle zresztą....

Znalazłam mieszkanie za 600 zł ale niestety nie chcą małżeństw ani studentów.... to ciekawe kogo chcą???!!:crazy:
...ale cóż szukam dalej...:tak:

Aluska w takim razie szukaj dalej dziewczyno i obys szybko cos fajnego znalazla

witam

?nasz mala rwie si edo siadania ale narazie unosi tylko glowe jak lezy i sie siluje, rehabilitanci kazali jej nie sadzac jeszcze, ma sama do tego dojsc.

moj Dawidek sam wczoraj usiadl :)
ale nie zdarzylam znalezc aparatu :(

zobaczyłam tylko wagi waszych maluchów! Kapik ok. 7200 teraz:-) ihihih chudzinka;-)

rzeczywiscie chudzinka :tak::-) ale moim zdaniem lepiej ze chudzitki niz za gruby

Hello
Caly dzien z netem problem :baffled:
A u nas chyba choroba sie zbliza i to wielkimi krokami.Maz juz chory i Antka bierze.Ja sie wlasnie kuruje herbatka z wkladka :rofl2:
A i Matt cos kicha :baffled:

Wisienka David jak na swoj wiek tez przyzwoicie wazy.Sluzy mu mleczko Twoje :tak:
Wiesienko balejaz byl zrobiony sama farba dlatego sie zmyl ;-)

zdrowka zycze dla calej rodzinki, a co to jest herbatka z wkladka ???:szok:
nio dav ladnie wazy, niektorzy mi niechca wierzyc ze tylko cyca je
anineczka to czym powinien byc zrobiony aby sie nie zmyl? mi sie wydawalo ze farba to na stale.......:sorry2:

Cześć laski!
ja tylko melduję że żyję.
Prace skończyłam:tak: teraz jeszcze "tylko" obrona w czerwcu i finito:-)

GRATULACJE

ps. zrobilam dzis sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretka pomaranczowa:-):-)

za mna sernik juz lazi od 3 dni :dry: pycha

kuźde mój małż ma w sobote 30-stke i nie mam pojęcia co mu kupić....jakieś propozycje????:sorry2:
P.s. PILNE:-p

wczoraj chlopak mojej kolezanki mial 30 to ona mu kupila akwarium :laugh2::laugh2:
ja ci nie doradze bo sama zawsze mam problem co kupic facetowi

ta karczma jest w Kościelisku:-) pięne miejsce...bliziutko do zakopca ... rozreklamuje ja troche heheh można zamemu sobie złowić rybki które potem sie smaża na wielkim grilu:_) mówie Wam rewelka:-)

nigdy nie lowilam a ryb nie cierpie wiec za ta atrakcje podziekuje :laugh2::laugh2:
ale 2 lata temu bylam pod zakopcem w Bani to strasznie mi sie podobalo :)
uwielbiam jezdzic bryczka.................ale z goralami za ch..... nie potrafie sie dogadac, a ty sabina umiesz mowic po goralsku?

.U nas Sabinko też się mówi na pole to chyba specyfika południowej Polski..

we wrocku nikt tak nie mowi :no: mowi sie wychodze na dwor, a niektorzy ludzi sa tak zlosliwi i jak slysza ze ktos mowi ide na pole to maja za wiesniaka za przeproszeniem, ale to pewnie w kazdym wiekszym miescie tak jest :sorry2:

ja bym chyba podziekowala, ale nie wiem jak dlugo sir znacie i na jakim etapie jest ten zwiazek, wiec decyzja nalezy od ciebie, przemysl wszystko na spokojnie.......

ojej, jak sie rozpisalyscie-bylo co czytac:tak:

no wiec juz jestem po lekarzu,
doktorek stwierdzil ze to egzema :dry:

przepisal mi jakis plyn do kapieli i smarowania 2 razy dziennie. mam nadzieje ze pomoze.

a najlepsze jest to ze odrazu sie zapytalam o mnie, powiedzialam ze gardlo mnie boli z jednej strony a 2 dni temu mialam goraczke to popatrzyl i stwierdzil ze nie ma zakazenia i kazal plukac w wodzie z sola i brac paracetamol :))))

to standard tutaj z paracetamolem i woda z sola-masakra! dobrze, ze ja mam leki z polski:tak: a davidkowi zaraz to zejdzie nie przejmuj sie

zobaczcie jaki fajny program znalazłam
JG7dnV_6zKyN3vHDZJJxpA.jpg
znalezlismy go z tydzien temu-niezly jest moj M sie w nim bawi

no i byliśmy dziś drugi raz na spacerze. pierwszy raz Mateusz mógł oglądać świat ze spacerówki, bo do tej pory cały czas jeździł na leżąco a dziś sobie siedział. ale był zadowolony, gadał sobie i nie spał w ogóle przez cały spacer. takie wrażenia

asix ale Maciuś to już klops, prawie 9 kg nieźle. Mati dwa tygodnie temu ważył 7,5

też się musze wybrać do fryzjera, pomalować paznokcie, jakiś samoopalacz kupić. trzeba się za siebie wziąć w końcu wiosna przyszła:-D:-D:-D

no widzisz synus juz chcial ogladac swiat - macius jak pierwszy raz go posadzilam w spacerowce(tzn. tak na pol lezaco) to tez nie spal tylko buzke otworzyl i ogladal

a Macius duzo wazy no ale wszystko niby w normie bo ubranka na 74 dl sa juz dawno za male
a i widze,ze wszystkie na wiosne chcemy odmiany? ja tez sie musze wziac, bo juz w ciazy po koniec to mi sie nic nie chcialo

Cześć laski!
ja tylko melduję że żyję.
Prace skończyłam:tak: teraz jeszcze "tylko" obrona w czerwcu i finito:-)

no to gratulacje po obronie imprezka nie?

A wracjac do fotografa, to hmmm, taki z niego fotograf jak z koziej dupy traba...:-p siedzi sobie facet przy biurze paszportowym, ma zwykly aparat, komputer, drukarke i pewnie umowe z biurem paszportowym-u niego tez mozna wplacic kase na paszport... i cyka fotki - 3 minuty i juz... kazal mi usiasc, Oskar na kolanach u mnie, mezus trzymal mi przed twarza jakias biala szmate:-p coby nie bylo mnie widac na fotce:-D i tyle... Oskar biedny mocno wystraszony, a pan zamiast jakos zajac dziecko by patrzylo w obiektyw, pomachac maskotka czy cos... to mowil "tu patrz...:dry:"
ps. zrobilam dzis sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretka pomaranczowa:-):-)

no to jajca z tym fotografem ja na szczescie bylam u profesjonalisty ale chyba pierwszy raz tutaj

jak sie spotkamy na jakims zjezdzie listopadowych mamusiek to koniecznie musisz zrobic sernik-ja uwielbiam-pycha!!

No Aniu ja niewiem czy tak dobrze,tutaj wszystko robia po lebkach,nawet zdjecia :laugh2::laugh2:
Nawet niewiesz jak chce zjechac do tej naszej polskiej rzeczywistosci ;-)
Moze juz niedlugo ;-);-);-)
Profesjonalisci maja tylko w tytule :sorry2:
Faktem jest,ze sa mili,zwlaszcza urzedasy (co u nas w Polsce ciezko o takich) ale nie na tym zycie polega :-)
Ale na uzalanie sie,choc chcialabym sie pozalic jak to mi zle tutaj ( bo jest mi zle) nie macie czasu mnie,zwyklego zuczka wysluchiwac.Tak wiec nie bede tracila waszego czasu ;-)
Dobranoc ;-)

anineczka-ja ci powiem, ze juz nie tesknie i nie chce tam wracac chociaz wiele rzeczy mnie tu denerwuje, ale ogolnie zyje mi sie tu duzo lepiej i spokojniej i nie musze sie martwic, ze mi na cos nie starczy ale trzymam za ciebie kciukasy zebys jak najszybciej wrocila do polandu i byla szczesliwa

moj konczy 30 lat w przyszlym roku i postanowilam (wlasnie pare dni temu mupowiedzialam :-D ) ze pojedziemy do POlski i zrobimy impreze w restauracji
jednak 30 lat to cos :-)
''zycie zaczyna sie po trzydziestce'' :-)

polecam imprezke w domku

acha wiesz co ja Karolowi zrobilam na 25te urodziny?? przyjecie niespodzianke :-)
pospraszalam wszystkich jego przyjaciol,moich tez
on kazdego zapraszal a kazdy mu mowil ''sorki mam juz cos w planach'' :-D:-D

torta big upieklam u przyjaciolki (ale mozesz zamowic)
przekaski po kryjomu w kuchni (masz tesciowa popros by u siebie przygotowala by mezulo nie widzial)
do tego alkohol i super impra!!

P,S,acha poprosilam jednego kumpla by go zawolal do siebie ze niby cos tam mu przy kompie nawalilo :rofl2:
w tym czasie ja przygotowalam pokoj,goscie sie zeszli,no i kumpel przyszedl z Karolem
mina Karola...bezcenna :-D:-D:rofl2: i wspomnienia rowniez

no moj M tez 30 w tym roku i bedziemy w polandzie w tym czasie no i tez musze mu cos wykabinowac a niespodzianke przygotowalas nieziemska

Asix zapraszam w takim razie:-) mieszkanko za free oferuje..no dobra będziesz gotować:-) hihihihiih :-D:-D

piękna waga:-) na 6-9 to my już jesteśmy dosyc dawno;/ bo Kapik jest cholernie długi..chudy ale długi i nawet lekarka mówi że on takiii długi ciekawe po kim ja 164, Dawid 175 hihih:-)

Maciuś to dopiero ma wagę:-) piękną:-) super...a wogóle co za lekarka masakra!! ja to w jej przypadku miałabym ochotę sobie po polsku pogadać z kimś...no ale...

biedny meżus juzbył posądzony:-D co kupiłaś?????????/:-)

sabinka widze, ze dzisiaj to chyba ci humorek dopisuje-strasznie pozytywne te twoje posty a co do zaproszenia to moze skorzystam-a na ile osobo gotowanie? na 3 - 4, to no problem
apropos wzrostu to macius tez jest dlugi i tez nie wiemy w kogo-ja mam 164, a moj M 178 widze, ze my we dwie takie male-hehehehe!!!

a na zakupach tylko spozywczak byl!! na reszte nie bylo juz czasu...

a tak wogółe słuchajcie wpadłam na pomysł:-)
skoro tyle z was nie było w górach..to moze by własnie kiedyś jak będziecie miały chętkę:-) zrbić zlot mamus listopadowych własnie w zakopcu:-) wiem że to pewnie daleko i pewnie nie wypali:-) ale propozycje dałam:-)

a wogole powiedzcie mi mamcie jak to jest z tymi zebami... bo czytam na necie same sprzeczne zdania...czy przy zabkach moga też pojawić się rzadsze kupki?? bo co forum to inna wypowiedz?
a i to na bank zęby bo wczoraj na noc ze 180 zjadł ledwo 90!! cały czas mi wpychał ręce do buzi:-(
no i wreszcie DZIEŃ DOBRY!!!

z wyjazdem niezly pomysl ale jak maluch nam troche podrosna a co do zebow to moga pojawic sie rzadsze kupki no ale nie musza sa one jedna jednym z objawow no i zmniejszony apetyt- za to ja juz nie wiem co bylo mackowi-teraz ma taki apetyt ze szopk no i kupki sie juz unormowaly-juz nie wiem jak jest z tymi zebami-moga byc objawy przez jakis czas potem znikac i znowu sie pojawic?

Asix wlasnie doczytalam ale trafilas na lekarza ehhh szkoda gadac.:sorry2:

nic nie mow chyba pojde do innego, bo Matti kaszle i kicha a ona stwierdzila, ze jest ok

dzien dobry
melduje ze zyje .... i lece sie pakowac
pa trzymajcie sie cieplo

bezpiecznej podrozy!!

Melduję że żyję:tak:....
Teściowa wróciła :wściekła/y: sielanka się skończyła :no:

zmykam na spacer żeby jej gęby nie oglądać bo już swoje rządy wprowadza :baffled::crazy: ....zaraz pewnie wparuje mi do pokoju jak zwykle zresztą....

Znalazłam mieszkanie za 600 zł ale niestety nie chcą małżeństw ani studentów.... to ciekawe kogo chcą???!!:crazy:
...ale cóż szukam dalej...:tak:

oj wspolczuje trzymaj sie jakos dasz rade no i w koncu cos znajdziesz

no wlasnie, wreszcie sie z wami witam!!!
u nas nocka EXTRA!! maly poszedl spac po 21,00 no i spal do 2,00 wlozylam mu tylko smoka bo nawet nie otworzyl oczu tylko pojekiwal, to samo sie powtorzylo po 4,00 no i obudzil sie o 6,00 na jedzenie-ciekawa jestem czy to wyjatek czy moze juz mi zacznie spac w nocy

no i z news-ow to tesciu wczoraj wrocil z polski no i przywiozl od groma kaszek i pierdulek dla malego no i biszkopcili-pepitki-normalnie zrobily furrore
a i mam jescze polski chleb razow-juz zjadlam 4 kanapki i sie ruszac nie moge!!! zachlannosc! ale co do zycia na obczyznie to tesknie za takimi drobizgami!!
i poprosilam tescia o kawe a on mi przywiozl inke no ale posmakowalam i smakuje jak cappucino taka 3w1 extra!! dobra musze ogarnac chatke i wymyslic cos na obiadzik!!

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
Spotkaliśmy sie raz,spedzilismy caly dzien ze sobą,rozmawiamy od 2 miesiecy duzo przez telefon a to dlatego ze on ciagle w rozjazdach jest,on bedzie z córką wiec to mnie troche przekonuję,ale moge powiedziec ze malo czasu spedzilismy razem zeby zdecydowac sie na taki wyjazd,hmmm nie wiem sama musze to przemyslec.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
Spotkaliśmy sie raz,spedzilismy caly dzien ze sobą,rozmawiamy od 2 miesiecy duzo przez telefon a to dlatego ze on ciagle w rozjazdach jest,on bedzie z córką wiec to mnie troche przekonuję,ale moge powiedziec ze malo czasu spedzilismy razem zeby zdecydowac sie na taki wyjazd,hmmm nie wiem sama musze to przemyslec.

women-masz racje przemysl, bo to zalezy od tego na ile juz jestes gotowa na cos takiego...

reklama
Do góry