reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Laski potrzebuje dobrą maść na ząbkowanie
ja mam bobo dent i wydaje mi sie ze jest do dupy
nie wyrabiam juz z malym
i pytanie czy viburcol moze uczulać???Po jakim czasi działa bo tez mam wrazenie ze nie pomaga?
HELP!!!!!!!!!!!
ja też słyszałam że ta maść Dentinox jest dobra. W sumie ja jeszcze nie używam bo albo małemu jeszcze nie rosną zabki albo nie boli go to. Bo tylko czasem daje sobie paluszki do buzi i si,e drapie. ale jakoś nie jest marudny. Narazie tylko kilka dni tak marudził więc pewnie ząbki daleko:-(
Co do Viburcolu to nie mam pojęcia

I JESZCZE JEDNO CZY KTOREJś Z WAS DZIECKO ROBI PODOBNIE????
mlody jak zaczyna plakac to odpycha sie nogami w lozeczku tak mocno ze pcha glową o oparcie lozeczka az skreca sobie cala w karmu czy to jest normalne?????????

Prosze o odpowiedzi bo wymiękam

co jeszcze moge mu podac?

hmmm,.mój tak nie robi.
Ale robi tak że okręca się leżąc na pleckach o 180 stopni:-D odpychając się właśnie nogami i rękami na boki. Ale kurde na brzuch i plecki się nie chce przekręcać mały leniuszek:dry:

reklama
ja tez mam i polecam :)

u mnie jest troche inaczej-maly odpycha sie nozkami i pcha glowe o oparcie ale przy tym nie placze poprostu czasami tobi takie wygibasy ja jak mialam jazdy z malym to smarowalam mu dziaselka ta mascia no i na zbicie goraczki dalam paracetamol no i zimne gryzaki jak polecala kathe ale i tak bylo lazenie na raczkach i placz jakby go ze skory obdzierali:no:

a wlasnie mam pytanko czy to normalne, ze cala ta akcja z zabkami trwala 1,5 dnia no i teraz cisza??

Kurcze asix a zeby wyszly bo nie doczytalam???
U nas tez trwa to juz 1,5 tyg
Dzieki za porady wykorzystam wszystkie
Gryzka z lodowki juz byl.viburcol dziala bo maly spi od 2 godzin,a masc jedzie do mnie takze moze bedzie ok a i herbatak hipp uspokajaaca poszla

Dziekujemy z Szymonkiem wszystkim za zyczenia:-)

U mnie pogoda byla sliczna tylko troche wialo bylam namiesice i ogladalam wozki no i nic nie znalazlam w sklepie w ktorym byla dostawa przywiezli ale glownie glebokie i wielofunkcyjne:dry:

O tej kobiecie slyszalam chyba bym ja rozszarpala a swoja droga ja nigdy dziecka nie zostawilabym na ulicy.

Women fajnie ze u Ciebie jest ok i ze Dorianek juz nie goraczkuje.

No nie całkiem Karinka :blink:

ja też słyszałam że ta maść Dentinox jest dobra. W sumie ja jeszcze nie używam bo albo małemu jeszcze nie rosną zabki albo nie boli go to. Bo tylko czasem daje sobie paluszki do buzi i si,e drapie. ale jakoś nie jest marudny. Narazie tylko kilka dni tak marudził więc pewnie ząbki daleko:-(

hmmm,.mój tak nie robi.
Ale robi tak że okręca się leżąc na pleckach o 180 stopni:-D odpychając się właśnie nogami i rękami na boki. Ale kurde na brzuch i plecki się nie chce przekręcać mały leniuszek:dry:

tak moj tez sie obkręca....ale to co opisałam mnie nie pokoi
jutro ide z nim do lekarza zapytac o to wszystko

DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI I POMOC

DO JUTRA
ZYCZE DOBREJ NOCY;-)

mlody jak zaczyna plakac to odpycha sie nogami w lozeczku tak mocno ze pcha glową o oparcie lozeczka az skreca sobie cala w karmu czy to jest normalne?????????

Kapik nie robi tak;/;/ nie pomoge:-( daj znać jutro co i jak u lekarza...

nie wyrabiam juz z malym
i pytanie czy viburcol moze uczulać???Po jakim czasi działa bo tez mam wrazenie ze nie pomaga?
HELP!!!!!!!!!!!

ja też mam Dentinox ale używam sporadycznie jak Kapik za dużo marudzi:-) ząbki mu idą ale na szczęście odpukać nei jest u nas z tym tak źle...ale jak mi ostatnio pediatra powiedziała że idą pieknie ale iść mogą jeszcze tydzień albo 2-3 miesiace to się lekko podłamalam:-)

witam dziewczyny

BUZIAKI DLA CHŁOPAKÓW JUBILATÓW

My dziś wędrowaliśmy.
rano byliśmy na ćwiczeniach. Matik jak zwykle uhahany. inne dzieci płaczą marudza o on zawsze zadowolony.
potem polatałam po mieście tak bez sensu, dla samego spacerku bo mi się do domu nie chciało wracać. spoktałam kumpelę i wylądowaliśmy u niej.
dopiero koło 17 byliśmy w domku.
tak jest zawsze jak mężuś pracuje-nie chce mi się siedzić w domu

a dziewczyny tak przy okazji, poradźcie mi jak mam nauczyć moje dziecko pić z butelki?:baffled: bo do tej pory młody nie chce zaskoczyć o co chodzi! Próbowałam smoczków kauczukowych, silikonowych kubka niekapka i nic. krzywi się jakbym mu krzywdę chciała zrobić. dziwne nie?:szok: tym bardziej że smoczka uspokajającego ciągnie bez problemu.

Super ze cały dzionek na spacerkach ale wam zazdroszcze u nas fatalna pogoda...:-(
a co do butli nie pomoge;/ Kapik pije i z butli i z niekapka;) chociaż z niekapka jeszcze nie idzie mu jakoś extra ale próbuje chłopak:-)

hmmm,.mój tak nie robi.

Elbra Piotruś zaczyna od obracania a nie przekręcania:-) jego takie rzeczy nie interesuja:-) on już poprostu chce chodzic:-) hihi

ja po solarium:-) a zaraz mój film:-) M jak Miłość :-) hihih
Kapik śpi więc luz...

Dziewczyny słyszałyście o tym ze wczoraj w Kielcach matka zostawiła wózek z 2 miesięcznym synkiem przed apteka i weszła a do wózka podeszła jakaś dziewczyn, wyjęła dziecko i rzuciła nim na chodnik. Dzis ja złapali i okazało się że jest w 6 miesiącu ciąży. Co sie z tymi ludzmi dzieje:-(

po prostu brak mi slow:no:dziewczyny musimy uwarzac na nasze malenstwa, co prawda watpie zeby ktoras z nas zostawila dziecko pod sklepem ale i tak trzeba uwarzac, wystarczy moment, chwila-zagapienie sie czy zagadanie z kolezanka i juz moze sie zdazyc cos takiego:-(

czemu niebezpiecznie???

więcej rozbojów, zamachy

a ja tak ostatnio z doskoku bo walczylismy z Kapika kupkami wrrrr od niedzieli robił po ok. 6 dziennie a najgorsze ze żadkie..!! no więc od razu lekki stresik miałam...;/ ale na szczęscie gorączki brak..humor cały czas dobry...jeść jadł, pić pił.,.. wiec chociaż tyle.. no i wczoraj Beatka doradziła mi kupić LAcidoBaby i dostał wczoraj i dziś po saszetce:-) i dzis od rana tylko jedna kupka:-) mam nadzieje zę już będzie ok i to tylko przejściowe kłopoty...:-)

oprócz tego wyprałam dziś wszystkie firanki poprasowałam, umyłam okna chociaz beznadziejnie na zewnątrz ale co tam jak już sie wzięłam za robote to trzeba było wszystko zrobić:-)

idę jakąś kaweczke wypić, obiadek meżusiowi i potem solarium:-)
Sabinko super że Kapikowi już lepiej:tak:

nie wyrabiam juz z malym
HELP!!!!!!!!!!!
Women Dentinox żel a Viburcol jak najbardziej może uczulać jak każdy inny lek i nie na każde dziecko działa bo to homeopatia

Ja tak nie miałam nie pomogę:-(

Beatka jak wrócisz daj znać co załatwiłas z wczasami i najwazniejsze jak USG ??????????

Sabinko więc Usg o dziwo szybko poszło i nie czekaliśmy w kolejce młody taki lekarz powiedział że jest ok a ja na to czy ta przestrzeń międzymózgowia pomniejszyła się a ten gamoń że chyba tak bo on nie wie kto wcześniej robił Usg i jest w granicach normy.Oczywiście powiedział ze opis będzie za godzinę.Już nie czekałam tylko ta moja lekarka powiedziała że jutro mi da wypis jeszcze osłuchała Olę bo ma gęsty katar ma lekkie szmery ale narazie ma być bez leków tylko robię jej inhalacje z soli fizjologicznej

Teraz co do wyjazdu już mam zapłacone wylatujemy 14 maja o 16,10 .Hotel w Belek nazywa się Asteria Bellis Resort 5 gwiazdek mamy ultra all Inclusive wszystko w cenie zaraz przy hotelu plaża.Pani nam gwarantuje dobrą jakość.Dla Oli za darmo łóżeczko, posiłki w słoiczkach, krzesełko do karmienia.

No a właśnie jak pisałam tego posta 3 godziny temu to przyjechało krzesełko, Ola zrobiła 2 razy kupę i jeszcze moi rodzice przyjechali dlatego młyn jak nie wiem co szok:szok:,Krzesełko uwazam że jest super bardzo ładnie wykonane a Olka aż piała z zachwytu.Tylko Michał teraz zazdrosny ale kupiłam mu już na wyjazd klapki do kąpania w H&M a Olce super kapelusik Hello Kitty i do tego sukienkę i drugą sukienkę.Sobie spodnie białe 3/4 masakra dzisiaj już wymiękam

(...) młody taki lekarz powiedział że jest ok a ja na to czy ta przestrzeń międzymózgowia pomniejszyła się a ten gamoń że chyba tak bo on nie wie kto wcześniej robił Usg i jest w granicach normy.Oczywiście powiedział ze opis będzie za godzinę.Już nie czekałam tylko ta moja lekarka powiedziała że jutro mi da wypis jeszcze osłuchała Olę bo ma gęsty katar ma lekkie szmery ale narazie ma być bez leków tylko robię jej inhalacje z soli fizjologicznej
ja z małym idę na kontrolne usg w piątek. też ma nieforemne komory. mieliśmy usg w lutym i było 6mm/2,5mm. Neurolog wtedy powiedział, że skoro jest ponad 100% różnica to nie za dobrze. a babka, która robiła usg powiedziała, że jeżeli dziecko się prawidłowo rozwija to wszystko jest ok. czasem dzieci tak mają:szok:
nie wiadomo komu wierzyć.
dlatego ciekawa jestem co będzie w piatek:confused:

a teraz zmykam do wanienki...

reklama
ja z małym idę na kontrolne usg w piątek. też ma nieforemne komory. mieliśmy usg w lutym i było 6mm/2,5mm. Neurolog wtedy powiedział, że skoro jest ponad 100% różnica to nie za dobrze. a babka, która robiła usg powiedziała, że jeżeli dziecko się prawidłowo rozwija to wszystko jest ok. czasem dzieci tak mają:szok:
nie wiadomo komu wierzyć.
dlatego ciekawa jestem co będzie w piatek:confused:.

a tu nie robia usg :no:

jestem chora,
od ok 15 zaczelo mnie trzasc - mialam 34,4 a teraz mam 37.9 po wzieciu paracetamolu.

Do góry