reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Dziendoberek
cos malo sie rozpisalyscie wczoraj w nocy..

women
co z Toba? :-)

Asix
a co ty za serial ogldasz w niedziele tak pozno w nocy?
ja to lubie my family, neighbours i holyokas czy jak sie to tam pisze :laugh2::laugh2::laugh2:
niechce mi sie sprawdzac do slownika :-p:zawstydzona/y::laugh2:

a wczoraj ogladalismy film na dvd (wypozyczamy z lovefilm.co.uk) i pierwszy raz mialam napisy po polsku :-):-) uciesylam sie jak dziecko, ale super bylo bo wszystko zrozumialam i moj facet tez byl zadowolony bo czasem jak czegos nie kumam to go pytam itd, a on nie lubi gadac jak sie oglada film :-p :laugh2::laugh2:

Karina i cale szczescie ze nie jest inaczej, jak to moj facet wczoraj stwierdzil ze jestem crazy :-D:-D najpierw bylam smutna ze test negatywny, a po paru godzinach jak mnie pomasowal po brzuszku i zrobil smutna mine ze nic nie ma, to ja do niego i dzieki Bogu bo niechce :rofl2::rofl2:
bo tak powaznie to nie planuje dziecka ani teraz ani w przyszlosci, jedno mi starczy.

reklama
Dzień dobry Mamcie:tak:

Zaraz idziemy na spacerek :tak:. za oknem taka ładna pogoda że aż żal w domu siedzieć...:tak:

Wisienka
dobrze że już znasz wynik test teraz już nie musisz się martwić....
... ja też miałam zamiar się testować w przyszłym tygodniu ale że dostałam już @ to sobie odpuszczam :laugh2::-p
Beata, ja tak właśnie myślę, że to nic takiego. Indzior rozwija się dobrze, szaleje, może po prostu "tak ma". Zobaczymy za tydzień.

W ogóle to pindzia wymyśliła sobie nową "super" zabawę a mi już ręce odpadają... Młoda chce "stać" i odbija się jak piłka, zgina nogi jak pajacyk i tak może nawet godzinę:baffled: Wymiękam normalnie... jeszcze siedzieć się nie nauczyła a mam wrażenie, ze chętnie by już na własnych nogach zaczęła pomykać.

Poza tym zaliczyłyśmy dzisiaj spacerek. Pomimo świetnej pogody pojechałyśmy z psami do lasu i całe szczęście, bo chyba by mi się dziecko zaskakało, a tak przynajmniej popatrzyła sobie na drzewka, później w domu zjadła i padła na dwie godziny:-)
Bira zobaczysz będzie dobrze :tak: Trzymam kciuki:tak::tak:
Anulka super że miałaś udane zakupy:tak::tak::tak:
a ja wieczorowo ;)

a ja dzisiaj mialam gosci -chrzestna Maciusia odwiedzila nas wreszcie na nowym mieszkanku no i w prezencie dostalismy zestaw-czajnik, toster i opiekacz-(a taka mialam przestrzen w kuchni zanim to dostalam :-D) zaprosilismy ich na obiadzik, potem wypilysmy winko no i tak jakos zlecialo:tak:
za to popoludniu wystraszylam sie na maxa. Robilam malemu zupke w kuchni a on lezal w lozeczku w sypialni, no i caly czas go slyszalam w pewnym momencie ucichl-w sekunde bylam juz w sypialni i widze ze macius sie dlawi i cala twarz ma obrzygana-normalnie lezal na plecach i cala twarz byla biala od mleka, wyciagnelam go poklepalam po pleckach i mu przeszlo:baffled: boziu jak sie wystraszylam... a Matti o dziwo mial rogala na buzi...
dobra kochane jeszcze obejrze moj serial i spadam spac cholipka,ze on leci o 23,00 a ja uzalezniona-hehehehe!!
dobrej nocy!!
Asix współczuję Ci takich przeżyć:-(

dzien dobry!!!
u nas ladna pogoda i chociaz nocka do du** to i tak chce sie zyc!:-D
eluniu wszystkiego naj,naj lepszego

Asix wspolczuje ci mojemu sie to zdarza co jakis czas i to porzadnie.

no ja mialam tak pierwszy raz i sie na maxa wystraszylam

women co z Toba? :-)

Asix
a co ty za serial ogldasz w niedziele tak pozno w nocy?
ja to lubie my family, neighbours i holyokas czy jak sie to tam pisze :laugh2::laugh2::laugh2:
niechce mi sie sprawdzac do slownika :-p:zawstydzona/y::laugh2:

a wczoraj ogladalismy film na dvd (wypozyczamy z lovefilm.co.uk) i pierwszy raz mialam napisy po polsku :-):-) uciesylam sie jak dziecko, ale super bylo bo wszystko zrozumialam i moj facet tez byl zadowolony bo czasem jak czegos nie kumam to go pytam itd, a on nie lubi gadac jak sie oglada film :-p :laugh2::laugh2:

ja ogladam brothers&sisters no i nowe odcinki leca w niedziele o 23,00:baffled:
a oprocz tego - tylko sie nie smiej -ale odkad tu jestem to ogladam home and away to juz jakies 3 lata no i moj M mowi ze to jak moda na sukces a ja nie moge przegapic zadnego odcinka:laugh2::-p
co do jezyka ang. to zauwazylam poprostu ze uzywam jak musze-wczesniej to nawijalam tyle co po polsku-bo z natury duzo gadam:-)
a teraz poprostu nie mam z kim :dry:a jezeli chodzi o mojego M to nie bardzo, bo on mowi mniej poprawnie a jak sie slucha kogos kto tak mowi to niestety chcac nie chcac przejmujesz jego bledy-u nas bardziej jest tak ze to ja go poprawiam, ja pisze e-maile, czy zalatwiam wszystkie sprawy jak council itd :)

wisienka-mam pytanko, zamawialas juz cos z e-bay-a??
bo ja juz czekam na przesylke 11 dni no i nie wiem co robic a najgorsze jest to ze moze przyslali mi jakiego e-maila a on utknal w spamie a spam mam oprozniony no i nie wiem co teraz robic a mam jakis receipt number-wiesz cos o tym?

Witam po krótkiej nieobecności :))

Dziękuje wszystkim za życzenia rocznicowe :tak:.

Rodzinne przyjęcie sympatycznie było. Wczoraj byli u nas znajomi z Białegostoku i nocowali dziś o 11 już pojechali. Byliśmy razem w restauracji takiej eleganckiej i był z nami Kacperek to jego pierwsze wyjście do tak eleganckiej restauracji (i moje i M tez hihih raczej sie nie stołujemy po takich lokalach;-)). Było super pospacerowaliśmy po rynku , a potem tak do 23 drineczki (ja oczywiście soczek :baffled:). Kacper w nocy niestety nie dał pospać ... Chyba mu zęby idą bo u góry jedynaczka taka twarda i chyba dlatego taki marudny. Dziś piękna pogoda ale póki co siedzimy w domku bo Kacper dopiero teraz usnął od rana więc niech sobie smacznie śpi.

Troszkę się napisałyście i nie wiem czy dam radę nadrobić ale się postaram:-).

ja ogladam brothers&sisters no i nowe odcinki leca w niedziele o 23,00:baffled:
a oprocz tego - tylko sie nie smiej -ale odkad tu jestem to ogladam home and away to juz jakies 3 lata no i moj M mowi ze to jak moda na sukces a ja nie moge przegapic zadnego odcinka:laugh2::-p
co do jezyka ang. to zauwazylam poprostu ze uzywam jak musze-wczesniej to nawijalam tyle co po polsku-bo z natury duzo gadam:-)
a teraz poprostu nie mam z kim :dry:a jezeli chodzi o mojego M to nie bardzo, bo on mowi mniej poprawnie a jak sie slucha kogos kto tak mowi to niestety chcac nie chcac przejmujesz jego bledy-u nas bardziej jest tak ze to ja go poprawiam, ja pisze e-maile, czy zalatwiam wszystkie sprawy jak council itd :)

wisienka-mam pytanko, zamawialas juz cos z e-bay-a??
bo ja juz czekam na przesylke 11 dni no i nie wiem co robic a najgorsze jest to ze moze przyslali mi jakiego e-maila a on utknal w spamie a spam mam oprozniony no i nie wiem co teraz robic a mam jakis receipt number-wiesz cos o tym?

nigdy nie slyszalam o tych serialach ...
co do gadki to twoj angielski musi byc naprawde dobry, ja tam bym sie jeszcze nie odwarzyla pisac maili czy podatki zalatwiac :-):-) zreszta nie musze, jak mi dostawa sie spoznia czy nie przyszlo wszystko to zawsze facetowi kaze to zalatwiac, napisac czy zadzwonic :-):-)
w ogole fajnie macie ze sie poprawiacie, mnie moj nie poprawia, chyba ze wymowe przekrece, ale gramatyki nigdy :no:

kiedys mialam fajna sytacje, bo mowie dannemu zeby zadzwonil do szpitala i zmienil mi termin usg, no to dzwoni i babka niechce z nim rozmawiac, opier.... go za przeproszeniem i powiedziala zeby mi dal sluchawke no to zamienilysmy pare zdan i babka doszla do wniosku abym jednak oddala ta sluchawke narzyczonemu :laugh2::laugh2:

a z e-baya nigdy nic nie kupowalam, moj facet nie ufa :no: nie raz go tam oszukali w przeszlosci i teraz nic nie kupujemy. o tym receipt number nie slyszalam, jak danny wroci z pracy to sie go zapytam co to jest, a email nie wydaje mi sie aby utknal w spamach. moze wez napisz do tego kolesia co jest grane, a co zamawialas?

wisienka - nie no musialas slyszec, a co ty masz sky czy freeview? hollyoaks leca na 4 i neighbors na 5 a po nich na five jest tez home and away:tak: a brothers & sisters to ogladam na E4 napewno masz;-)
wlasnie pisze e-maila do tego goscia co mi wysylal ( a zamawialam krem francuski na rozstepy-podobno rewelacja ) bo tam mozna sie skontaktowac z poczta w tej sprawie ale to jest w USA takze mnie te telefony to za drogo wyniosa takze zobaczymy co on mi odpowie:dry:

a z tym szpitalem to dobre:-D
ale nixc sie nie martw ja na porodowce na pocztaku to nic nie rozumiala, moj M mial bardziej glowe na karku niz ja:tak: no ale potem sytuacja sie zmienila no i bylo na odwrot:-D

a co do angielskiego to ja tu chodzilam 1,5 roku do collegu no ale zaszlam w ciaze to nie rozpoczelam kolejnego semestru bo w styczniu byly egzaminy no a ja na listopad mialam termin, a tam trzeba bylo byc na kazdych zajeciach:-(ale ogolnie dla mnie to byla super sprawa:tak:

Asix no ja mam sky, mialam do nie dawna tez sky movie, ale drogo to wynosilo a i tak prawie tego nie ogladalismy wiec zrezygnowalismy. Moje seriale sa tak jak piszesz :tak: E4 tez mam, to bede musiala dzis obejzec te seriale jak mowisz ze fajne, bo wczesniej widocznie musialam uwagi nie zwrocic. ;-):-)
a do tego kolesia wyslij tego maila, a dzwonic mozesz ze skypa ;-)

a na porodowce to wszystko rozumialam, i cale szczescie bo w najgorszym momencie czyli jak juz mialam parte to bylam sama :((

z angielskim to super sprawa, ja slyszlalam wlasnie od kolezanki ze w Londynie sa szkoly dla polakow, u mnie tu w miescie niby sa tam jakies kursy ale gowno warte, raz chodzilam prze 14 tygodni i po skonczeniu zdalam test i niby mialam dostac certyfikat - kazali czekac 2-3 tygodnie, powiedzieli ze wysla poczta. Ja po miesiacu zniecierpliwiona jade do szkoly sprawdzic co jest grane a szkoly nie ma.

reklama
ja nie chodzilam na kursy dla polakow-co bylo najlepszym rozwiazaniem, wogole to w 20-to osobowej grupie byla tylko jedna polka, no i ja nie patrzylamtylko na kurs tylko koniecznie chcialam zeby ten kurs byl wlasnie w renomowanej szkole no i zeby byl wystawiany miedzyn. cert.- chociaz jakis poziom reprezentuja

a ze skypa to chyba trzeba kase naladowac nie?
wiadomosc wyslalam, no i czekam na odp. ciekawe co zrobic jak nie odpisze???

Do góry