reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

No u mnie nadal spokój, jestem przeszczęśliwa!!!

Udało mi się wszystko nadrobić, ale nie ma szans na odpowiedzi na poszczególne posty.

Asix Ciebie też tu dawno nie było. Nie pamiętam czy juz się z Tobą witałam po przerwie, więc oficjalnie -WITAM :-)

to prawda z tymi postami ja nadrabiam weekend-no i z odpowiedzia na wszystko jest poprostu MASAKRA!!
Jolie jestem juz teraz bardziej regularnie tyle,ze w weekendy mnie przewaznie nie ma bo moj M okupuje kompa no i wszyscy maja wolne takze jakos tak razem spedzamy czas:tak:

Pusia gratuluje:-) mój Kapik przed wczoraj pierwszy raz a wczoraj już szalał i nawet kawałeczek udało mi sie go nagrać..bo sama byłam w domu to wolałam się z nim bawić:-)
DOWÓD:
Picasa Web Albums - Sabina - FILMY KACPERKA

a my wczoraj mieliśmy małą imprezke:-) poszłam spać późno i wstałam o 7:-)
kurcze Kapik się ślini masakrycznie...jak leży na brzuszku to masakra wszystko mokre...
do tego mi pokasłuje czasami i nie wiem co to moze oznaczać...jejku jak pomóc żeby choroby nie było..ehhh...gorączki na szczęście narazie nei ma...

idę na śniadanko..meżus dziś wolne wiec zabawia sie z Kapikiem

widzialam filmik-swietny!!!:-D:tak:
Macius jeszcze takich akrobacji nie robi:sorry2:

jezeli chodzi o pokaslywannie to ja mam dokladnie to samo-ale nie widac zeby sie cos odrywalo wiec sie nie martwie-wydaje mi sie ze to przez to slinienie- moj Matti tez ma taka produkje ze szok:szok: no i raczki ciagle w buzi takze pewnie wpada slinka tam gdzie nie trzeba zreszta garaczki tez nie ma wiec luz!!!
takze wydaje mi sie ze nie masz sie co martwic:-)

KATHE-ja rowniez gratuluje zabka:-D

dzien dobry
z grupsza poczytalam co u was
wisienka ..... bezpieczej podrozy
misa ........rozumiem cie , ale z tych samych powodow ja przestalam karmic a terza maly lubi butle jest najedzony i ja zadowolona i wszystko super

moje kochanie przespalo dzis cala nocke (znowu) od 20 do 6 i to sie obudzil i bawil sam w lozeczku i nawet nie byl glodny :)

daj przepis na przespana nocke ;)

Poza tym co u nas... ok. chociaż wczorajszy dzień był dołujący. Musieliśmy uśpić naszego kota. Miał 19 lat i ze względu na moją Ambusie musiał mieszkać u mamy. Wierzyć mi się nie chce, ze już go nie ma:-(
Żeby nie myśleć, pojechaliśmy do Łodzi do manufaktury połazić po sklepach;-) Inga była wyjątkowo grzeczna, z tym, ze musiała być na rączkach:baffled: Ale coś za coś;-) Kupiliśmy jej w H&M sukienkę i buciki i poszliśmy coś zjeść. Wtedy Inga zaczęła się skupiać i tak się skupiła, ze zasrała całe rajtuzy, spodnie, body i koszulkę:baffled: Biegiem poszliśmy do Smyka, bo był najbliżej kupić jakąś zmianę;-) Boże myślałam, ze tam umrę.

A dzisiaj wybieramy się do kuzyna, ale jakoś nie za bardzo chce mi się tam iść, bo mają takie rozwydrzone dzieciaki, że szkoda gadać (m.in5-letni synek sra nadal w pieluchę) tłuką się, wrzeszczą a żeby powiedziały dzień dobry to chyba bym musiała na głowie stanąć:baffled: Najwyżej szybko się zmyję

wspolczuje z powodu kotka:sorry2:

ale ci mala akcje zrobila:-D:-D:tak:

napisz jak po wizycie u kuzyna ;-)

a ja musze wam napisac ze od trzech dni czuje ruchy dzidzi (no mam andzieje ze jednej bo ruchy sa dosc...hmmm instensywnie mocne) jak sie poloze spac

No Lilka-gratulacje-jak ten czas leci:tak:

Dla Ingusi z okazji skończenia

5 miesiąca:-D

:-D:-D:-DDla Ciebie niebo, dla Ciebie słońce,
a oprócz tego-gwiazd dwa tysiące.
Wszystko bym dała Tylko dla Ciebie
abyś się czuła dzisiaj jak w niebie.:-D:-D:-D

aaakz6.gif

dolaczam sie do tych pieknych zyczen!!
MATEUSZKU I INGUSIU wszystkiego naj,naj z okazji ukonczenia 5 miesiaca i spoznione zyczonka dla OLENKI

Witam dziewczyny!!
Probuje nadrobic przez te kilka dni forum, ale na razie jestem w galerii i jeszcze nie skonczylam ;) Wszystkie buziulki slodkie, a mamusie juz takie szczuplutkie!!
Mnie zostalo jeszcze jakies 6 kg

ja mam do zrzucenia ok 10 no ale w ciagu tyg. zgubilam 3kg wiec luzik!

ladina-trzymam kciukasy za chlopakow i wspolczuje przezyc-duza buzka dla ciebie nasza ty silna kobieto!!!

ELBRA-zapomnialas o mnie czy co?????
dasz rade mi przeslac te przepisy???please!!!

jestem dumna no bo dalam rade z ta glodowka-bylo ciezko pod wieczor no ale nie zlamalam sie ;)
dzieki dziewczyny za trzymanie kciukow:tak:
narazie poszlo 3 kg.-ufff wreszcie tylko mam jazdy bo mnie jakies straszliwe nerwobolew dopadly wczoraj ale tak ze mialam problemy z oddychaniem no ale wydaje mi sie ze to zmeczenie-jestem caly czas nieprzytomna no i jak moj m przychodzi z pracy to nie zajmie sie malym tak zebym sobie pospala:( tzn. zajmie sie nim no ale jak leze w sypialni to i tak slysze jak on krzyczy wiec to nie ma zbytniego sensu:( dzisiaj spalam 4 godz.(takze lepiej) potem karmienie no i za 2 znowu pobudka :(

dobra spadam troche pospac;)
do potem....

reklama
U mojego malego buziolek cofa sie ale zastosowalam od razu antybiotyk Beata napisalas ze tam jest prafaina i ona uczula ale ja stosowalam Oilatum od urodzenia i zawsze mylam buzke jego podczas kapieli ta sama woda w ktorej kapie sie tylko na poczatku jak jego zamoczylam.
Chyba ze to podzialalo na stan zapalny czy podrazniona buzie??????:crazy:juz sama nie wiem.
Jeszcze chyba zmienie proszek na platki mydlane albo na plyn do prania dzidzius tylko ze ja w tym proszku piore od przeszlo miesiaca i teraz dopiero maly zareagowalby????............................
Tak wogole to u mnie zapowiada sie piekna pogoda dzisiaj tez wyjde sobie na 3 godzinny spacerek:-)

POZDRAWIAM WAS
KARINA
Karina a może jednak zmiana mleczka my jesteśmy na Nutramigenie on jest lepszy zasugeruj lekarzowi.Spróbuj jeszcze wyeliminować produkty które dodatkowo podajesz przez około tydzień oprócz mleczka nie podawaj mu nic a potem wprowadzaj po jednym składniku.Powodzenia:tak:

Witam dziewczyny!!
Probuje nadrobic przez te kilka dni forum, ale na razie jestem w galerii i jeszcze nie skonczylam ;) Wszystkie buziulki slodkie, a mamusie juz takie szczuplutkie!!
Mnie zostalo jeszcze jakies 6 kg ;(

Napisze moze cos o nas.
Porod mialam dosyc dlugi, w piatek o 1 w nocy odeszly mi wody, a w niedziele dopiero urodzilam. Skurcze mialam slabiutkie wiec podali mi oksytocyne. lezalam pod nia 16 godzin. Jako znieczulenie uzywalam tlenu i gazu, ale polozna mi poradzila zebym skorzystala z epiduralu. Po dluzszym czasie skorzystalam i nie zaluje :) Nic nie czulam i nie mialam skutkow ubocznych. Malutki wazyl 3700 i mial 52 cm, 9 punktow APGAR za sine raczki. dostalam go od razu na brzuch i ssal sobie cycunia :) W szpitalu bylismy do wtorku, bo maly mial badania ze wzgledu na to ze wody odeszly dlugo przed porodem, ale wynikow nie bylo, wiec wyszlam do domu, mialam tam strasznego dola, maly plakal cale noce, a ja nie mialam pokarmu :(
Wiec wyszlismy we wtorek, w srode przyszla polozna i wieczorem znow pojechalismy do szpitala bo okazalo sie ze Domis ma jakas bakterie. Tam zostalismy do soboty. A juz potem bylo z gorki :)

Malutki juz nie jest taki malutki, wazy ok. 7800, caly czas karmie piersia (co bardzo oboje lubimy). Maly do 6 miesiaca bedzie dostawal tylko piers, pozniej zaczniemy cos wprowadzac innego. Jest grzeczny, wesoly, gadatliwy i lubi sie popisywac jak wszyscy patrza na niego :) Slini sie baaaardzo, ssie kciuka i gryzie wszystko dookola. Poza tym piszczy, gwizdze, skrzeczy, mruczy i wydaje rozne inne dzwieki.
Bawi sie wszystkim co mu podpadnie, smieje sie w glos, ciagnie za wlosy, glaszcze sie po lysince i ogolnie jest bardzo aktywny. Mamy wprowadzona rutyne od urodzenia, wiec wie ze po kapieli idzie spac i usypiam go zwykle gora 20 minut (klade sie z nim i daje mu cyca, spi z nami w lozku).

Moze pozniej jeszcze mi cos wpadnie do glowy, teraz ide sie bawic bo wlasnie sie obudzil, a od rana jest najslodszy :)

Pozdrawiamy :)
Witaj Anitt gratulacje dorodnego maluszka

Przypomnialo mi sie i nie wszyscy sa szczupli mi zostalo jeszcze paskudne 10 kg:-(ktorego nie moge scierpiec:tak:

KARINA
Ja też 7 kilo:tak:

Czytaj Asix kobieto dziękujemy za życzonka:-D

A ja robię przygotowanka na przyjazd mężusia dopiero będzie lądował jutro o 21,55:-(także jeszcze troszkę, mięsko zakupione rosołek zaraz wstawiam:tak:

to prawda z tymi postami ja nadrabiam weekend-no i z odpowiedzia na wszystko jest poprostu MASAKRA!!
Jolie jestem juz teraz bardziej regularnie tyle,ze w weekendy mnie przewaznie nie ma bo moj M okupuje kompa no i wszyscy maja wolne takze jakos tak razem spedzamy czas:tak:

widzialam filmik-swietny!!!:-D:tak:
Macius jeszcze takich akrobacji nie robi:sorry2:

jezeli chodzi o pokaslywannie to ja mam dokladnie to samo-ale nie widac zeby sie cos odrywalo wiec sie nie martwie-wydaje mi sie ze to przez to slinienie- moj Matti tez ma taka produkje ze szok:szok: no i raczki ciagle w buzi takze pewnie wpada slinka tam gdzie nie trzeba zreszta garaczki tez nie ma wiec luz!!!
takze wydaje mi sie ze nie masz sie co martwic:-)

KATHE-ja rowniez gratuluje zabka:-D

daj przepis na przespana nocke ;)

wspolczuje z powodu kotka:sorry2:

ale ci mala akcje zrobila:-D:-D:tak:

napisz jak po wizycie u kuzyna ;-)

No Lilka-gratulacje-jak ten czas leci:tak:

dolaczam sie do tych pieknych zyczen!!
MATEUSZKU I INGUSIU wszystkiego naj,naj z okazji ukonczenia 5 miesiaca i spoznione zyczonka dla OLENKI

ja mam do zrzucenia ok 10 no ale w ciagu tyg. zgubilam 3kg wiec luzik!

ladina-trzymam kciukasy za chlopakow i wspolczuje przezyc-duza buzka dla ciebie nasza ty silna kobieto!!!

ELBRA-zapomnialas o mnie czy co?????
dasz rade mi przeslac te przepisy???please!!!

jestem dumna no bo dalam rade z ta glodowka-bylo ciezko pod wieczor no ale nie zlamalam sie ;)
dzieki dziewczyny za trzymanie kciukow:tak:
narazie poszlo 3 kg.-ufff wreszcie tylko mam jazdy bo mnie jakies straszliwe nerwobolew dopadly wczoraj ale tak ze mialam problemy z oddychaniem no ale wydaje mi sie ze to zmeczenie-jestem caly czas nieprzytomna no i jak moj m przychodzi z pracy to nie zajmie sie malym tak zebym sobie pospala:( tzn. zajmie sie nim no ale jak leze w sypialni to i tak slysze jak on krzyczy wiec to nie ma zbytniego sensu:( dzisiaj spalam 4 godz.(takze lepiej) potem karmienie no i za 2 znowu pobudka :(

dobra spadam troche pospac;)
do potem....

GRATULUJE WYTRWALOSCI W GLODOWCE NAPISZ MI DOKLADNIE CO PRZYJMOWALAS PODCZAS DNIA????MUSZE WZAISC SIE ZA SIEBIE MOZE UDA MI SIE BYC TAK WYTRWALO JAK TY:-)

Karina a może jednak zmiana mleczka my jesteśmy na Nutramigenie on jest lepszy zasugeruj lekarzowi.Spróbuj jeszcze wyeliminować produkty które dodatkowo podajesz przez około tydzień oprócz mleczka nie podawaj mu nic a potem wprowadzaj po jednym składniku.Powodzenia:tak:

Witaj Anitt gratulacje dorodnego maluszka

Ja też 7 kilo:tak:

Czytaj Asix kobieto dziękujemy za życzonka:-D

A ja robię przygotowanka na przyjazd mężusia dopiero będzie lądował jutro o 21,55:-(także jeszcze troszkę, mięsko zakupione rosołek zaraz wstawiam:tak:

Beata a co to za mleko nie znam jego???Ja daje malemu mleko ktore kupuje na recepte Pepti i szczerze mowiac juz ok 2 tygodni nic maly nie dostaje oprocz troche zageszczacza kaszki ryzowej bananowej lub malinowej na zmiane moze masz racje tez to wyeliminuje chociaz lekarz mowil ze raczej nie powinno to byc od tego, ale od czegos jest.
Dzisiaj juz robi sie rumien na drugim policzku..........

KARINA

Wlasnie robilam porzadki u malego i przyszla mi jedna mysl-chodzi o maskotki malego.Moze to one sa przyczyna uczeulenia takiego???????
Maskotki te ma co prawda jak tylko urodzil sie ale ja ich nie pralam i moze uczulenie wystapilo teraz bo wiadomo ze maluch teraz jest bardziej sprawny i czesto przytula je czy kladzie na siebie jak sie bawi?????
Jak myslicie?????????????

KARINA

Karina to bardzo mozliwe. Przy tak wrazliwej skorze dziecka wskazane jest odkurzanie codziennie i pranie wszystkich maskotek i poscieli czesto (przynajmnej raz w tygodniu) w 60 stopniach.

Beata a co to za mleko nie znam jego???Ja daje malemu mleko ktore kupuje na recepte Pepti i szczerze mowiac juz ok 2 tygodni nic maly nie dostaje oprocz troche zageszczacza kaszki ryzowej bananowej lub malinowej na zmiane moze masz racje tez to wyeliminuje chociaz lekarz mowil ze raczej nie powinno to byc od tego, ale od czegos jest.
Dzisiaj juz robi sie rumien na drugim policzku..........

KARINA
Karino to mleko moje to stare jak świat też jest na receptę ale jest jeszcze mniej alergizujące niż twoje a poza tym ta kaszka bananowa i malinowa nie powinnaś jej małemu podawać bo najprawdopodobniej to banan i malina uczulają go zastąp albo kleik ryżowy albo nutritonem

Wlasnie robilam porzadki u malego i przyszla mi jedna mysl-chodzi o maskotki malego.Moze to one sa przyczyna uczeulenia takiego???????
Maskotki te ma co prawda jak tylko urodzil sie ale ja ich nie pralam i moze uczulenie wystapilo teraz bo wiadomo ze maluch teraz jest bardziej sprawny i czesto przytula je czy kladzie na siebie jak sie bawi?????
Jak myslicie?????????????

KARINA
Bardzo rzadko występuje u tak małych dzieci alergia wziewna dlatego maskotki a właściwie kurz nie powinny go uczulać nie mniej jednak raz w tygodniu tak jak pisze Anitt zmiana pościeli i r5az w miesiącu pluszaki do pralki pamiętaj o firankach i dywanach:tak:

reklama
Asix daj maila...to CI wyśle książge dla maluchów kucharską:-)
odezwij się na gg bo ja na laptopie nie siedze teraz... a mi się nei chce włączać:)

wyslalam ci adresik na gg- z gory dzieki :-)

GRATULUJE WYTRWALOSCI W GLODOWCE NAPISZ MI DOKLADNIE CO PRZYJMOWALAS PODCZAS DNIA????MUSZE WZAISC SIE ZA SIEBIE MOZE UDA MI SIE BYC TAK WYTRWALO JAK TY:-)

wlasciwie to nic :)
caly dzien tylko woda no i 3 kubeczki zielonej herbaty i to tyle wody posszlo ponad 3 litry no i nigdzie nie wychodzilam tego dnia bo roznie ludzie na glodzie reaguja jak sa na powietrzu(wiem ogolnie ze tego dnia nie powinnas sie przemeczac i forsowac) no i to tyle!!
teraz juz nie jem tak duzych porcji no i wogole nie mam wilczego glodu!!!
no i po 18 nie jem juz nic tylko woda ;)
jak bedziesz jeszcze cos chciala wiedziec to pisz bo tu ci naklikalam tak w skrocie :)

troche z malym pospalam wiec jest lepiej:blink:
lece troche chatke ogarnac...

Do góry