reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

no to mamy pierwszy zabek:-pwidzialam na wlasne oczy u gory z prawej strony chyba trojka:sorry2:bialy twardy:-pzabek:-)ehhh a mala daje nam nadal popalic, no nic trzeba przebolec
wisienka dam znac co do zelu, pomysle, zobacze ile u nas kosztuje, i dzieki:tak::-)

beata doskonale cie rozumiem ze szczepieniem ,my tez spoznione 2 tyg bo mala chorowala i dzis miejsc nie bylo w przychodni:wściekła/y:po raz kolejny:no: tak sie wqrzylam ze wsiadlam w samochod i zmienilam nam przychodnie:-p:-)polecila nam znajoma fajną w okolicy i mala bedzie miala we wtorek wizyte ze sczepieniem:-)
Mam pytanko , moge jej podac paracetamol w czopku jak mi mocno marudzi na zabki??czy lepiej Viburcol?

asix wspolczuje oczyszczanka, twarda jestes, ja bym nie wytrzymala , kocham jesc:zawstydzona/y:
a ja znowu mam kryzys laktacyjny , buuuuuuuuuuuuuu:-(mam nadzieje ze i ten przetrwam

Dziewczyny kiedy mozna zrezygnowac z karmienia nocnego?to zalezy od dziecka -jesli przestanie sie budzic w nocy czy po prostu wkladac jej smoczka jak bedzie chciala jesc i zobaczyc czy nie bedzie az tak glodna??teraz na pewno nie bede eksperymentowac bo i tak mam malo pokarmu:-(

reklama
no to mamy pierwszy zabek:-pwidzialam na wlasne oczy u gory z prawej strony chyba trojka:sorry2:bialy twardy:-pzabek:-)ehhh a mala daje nam nadal popalic, no nic trzeba przebolec
wisienka dam znac co do zelu, pomysle, zobacze ile u nas kosztuje, i dzieki:tak::-)

beata doskonale cie rozumiem ze szczepieniem ,my tez spoznione 2 tyg bo mala chorowala i dzis miejsc nie bylo w przychodni:wściekła/y:po raz kolejny:no: tak sie wqrzylam ze wsiadlam w samochod i zmienilam nam przychodnie:-p:-)polecila nam znajoma fajną w okolicy i mala bedzie miala we wtorek wizyte ze sczepieniem:-)
Mam pytanko , moge jej podac paracetamol w czopku jak mi mocno marudzi na zabki??czy lepiej Viburcol?

asix wspolczuje oczyszczanka, twarda jestes, ja bym nie wytrzymala , kocham jesc:zawstydzona/y:
a ja znowu mam kryzys laktacyjny , buuuuuuuuuuuuuu:-(mam nadzieje ze i ten przetrwam

Dziewczyny kiedy mozna zrezygnowac z karmienia nocnego?to zalezy od dziecka -jesli przestanie sie budzic w nocy czy po prostu wkladac jej smoczka jak bedzie chciala jesc i zobaczyc czy nie bedzie az tak glodna??teraz na pewno nie bede eksperymentowac bo i tak mam malo pokarmu:-(
ja probuje ze smoczkiem i herbatka jak maly sie na dobre rozbudzi albo placze to wtedy daje butle
probuje od 4 nocy i 2 mi sie udalo

Witam wieczorowo

Byliśmy u ortopedy. Kacper zadowolony:) podobało mu sie USG gadał do pana doktora. Doktor mówi że jest wszystko dobrze ale żeby na noc zakładać dwie pieluszki (bo jeszcze minimalnie brakuje do całkowitego rozwoju bioderek tak jakoś powiedział). Mówił że jak poruszał nogami tak na boki to jest wszystko dobrze wiec nie ma sie czym martwic i do kontroli za 6 tygodni.

Pusia współczuję nie przespanej nocki :tak:....
....super że z bioderkami w.porządku:tak::tak:;-)
Super, ze impreza się udała. I gratuluję ząbków. U Ingi ani widu ani słychu;-)
Bira dziękujemy bardzo :-D:-D:-D

ide spac jestem padnieta juz po marudzeniu mlej

Beata jakie zele sa najlepsze do dziaselek???my mamy bobodent i pomaga ale moze sa jakies skuteczniejsze???
My też stosujemy Bobodent:tak:....jak nie będzie pomagał poszukamy czegoś mocniejszego....:tak:

Beata, kupiliśmy to:
ŚLICZNE KRZESEŁKA 4BABY KID - CENY HURTOWE !!!!! (333239182) - Aukcje internetowe Allegro
Stwierdziłam, że nie ma co przesadzać i kupować za niewiadomo jaką kasę. A to jest całkiem fajne:-)

Księżniczka na swoim tronie;-)
Fajne krzesełko do tego ładne i praktyczne :-);-)
Słodko umorusana Ingusia

A wiec pisze o wczorajszym szczepieniu.
Malutki miał standardowo 3 wkłucia,bo jedziemy na refundowanym
2 były ok ,przy 3 zapłakał ale szybko sie uspokoił i było ok.

Dorian waży 8400
obw.głowy 45cm
obw.klatki 42,5cm
ciemiączko 1,5/1,5cm
Women rośnie Ci Dorianek jak na drożdżach...superrr... :-D:-D

;-)
a ja dzisiaj chodze z ogromnym bolem glowy i robie sobie oczyszczanie organizmu-czyli GLODOOOOWA zobaczymy co z tego wyjdzie narazie lece na samej wodzie ewentualnie zapodam sobie zielona herbatke!!
trzymajcie kciukasy zebym nie pekla!!
Ja też już zacisnęłam kciuki obyś wytrwała w głodóweczce :tak::tak:;-)

A Amandzia jest na skojarzonych?
Nie...... na NFZ:dry:

aluska i pusia wspolczuje nie przespanej nocki, oby dzis bylo lepiej
dzięki :tak:

Aluśka no widzisz czasami tak bywa ale niedługo rzadziej będą szczepione maluchy:tak:
już się nie mogę doczekać :tak:
....następne szczepienie mamy 27.05

witam Kobitki :tak::tak::tak:

asix, women śliczne zdjęcia w podpisach macie :laugh2::tak:
serdecznie dziekujemy!!:tak:

Wybacz z tymi nalesnikami :sorry2::sorry2::sorry2:
Kurcze ale do czerwca musze schudnac :angry:
Wybieramy sie na bal letni do Northampshire w Anglii i musze sie jakosc pokazac na tym balu :baffled:

Wiesz to,ze malo je to moze taka jego natura,ale czesto to tutaj bym sie zastanowilo.Dziecko w jego wieku powinn jesc co 4 godziny.U nas juz mlody nie wytrzymywal.Wsuwal co 2 godziny :tak:

wiesz moze ja tez pomysle nad zmiana-matti je co 3 godziny i nie moze wytrzymac ani minuty dluzej...mhhhh musze sie nad tym zastanowic:sorry2:
no i u mnie jest 18 no i jeszcze nic nie wcinalam-moze sie uda!!!
a ach bym zjadla tych nalesnikow:dry:

Ja też już zacisnęłam kciuki obyś wytrwała w głodóweczce :tak::tak:;-)
dzieki za kciukasy :-)

I to i to najpierw możesz podać Viburcol a na noc albo po około 4 godzinkach paracetamol

Ja w nocy poesperymentowałam dałam jak zawsze o 21 mleczko z kleikiem ale tym razem 180 mleka + kleik wyszło jakieś 220 ml wypiła o dziwo całość:szok:nigdy tyle nie piła i tak mi się obudziła o 2 w nocy i wcale dużo nie zjadła bo jakieś v30 ml
dochodzę do wniosku że ona jest jakoś już tak zaprogramowana wię tej nocy nic jej nie dam tylko smoka bo budzi się ale nie dlatego że jest głodna:tak:
Muszę ją wyczaić więc spróbuj tak Kathe może będzie ok

Jesli moge podpowiedziec to:
-aspirator frida lub sopelek
-witamina D3 i Cebion.

anineczka dzieki :tak::-)
a na co jest cebion? i co to jest sopelek? o gruszke chodzi?

Aha Wisienko jezeli macie tam sklepy ze zdrowa zywnoscia to zajefajnie.
Bo tam mozesz kupic Viburcol (ale w postaci ampulek do wypicia) i wiele innych homeopatycznych cudeniek :tak::tak:

no wlasnie nie ma :sorry2: a przynajmniej ja nic o tym nie wiem

kathe gratuluje zabka :szok: szok ze wyszedl gorny, slyszalam ze zawsze dolne szybciej wylaza !!

beata dziekuje bardzo, a co uzywac na zatwardzenie? bo nic nie widzialam na liscie :-):-) i co sadzisz o wodzie morskiej nivea?
a i moglabys jeszcze skrobnac nazwe tej masci na kaszel, co pati uzywala?

asix gratuluje silnej woli, ja juz dzis sporo zjadlam i dalej jestem glodna :-:)wściekła/y:

MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ ... MÓJ KACPEREK WŁAŚNIE PRZED CHWILKĄ OBRÓCIŁ SIĘ Z PLECKÓW NA BRZUSZEK SAM I TO DWA RAZY :tak::tak::tak::tak::-):-):-) ALE BYLIŚMY Z MĘŻEM Z NIEGO DUMNI A ON JAK SAM SIĘ CIESZYŁ :-D:-D

MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ ... MÓJ KACPEREK WŁAŚNIE PRZED CHWILKĄ OBRÓCIŁ SIĘ Z PLECKÓW NA BRZUSZEK SAM I TO DWA RAZY :tak::tak::tak::tak::-):-):-) ALE BYLIŚMY Z MĘŻEM Z NIEGO DUMNI A ON JAK SAM SIĘ CIESZYŁ :-D:-D

Gratulacje!!!

U nas jak na razie spokój. Tymek od ponad godziny śpi.

Wszystkiego naj, naj dla Oli i dla pozostałych (zaległych) 4-5 miesięczniaków.

reklama
anineczka dzieki :tak::-)
a na co jest cebion? i co to jest sopelek? o gruszke chodzi?

Cebion to vit.c w kropelkach a sopelek do odciągania wydzieliny z noska podobny do Fridy

beata dziekuje bardzo, a co uzywac na zatwardzenie? bo nic nie widzialam na liscie :-):-) i co sadzisz o wodzie morskiej nivea?
a i moglabys jeszcze skrobnac nazwe tej masci na kaszel, co pati uzywala?
na zatwardzenie czopki glicerynowe co do wody nivea to nie mam zdania ale na pewno nie można jej uznać za produkt apteczny mając tyle do wyboru raczej skusiłabym się na coś z apteki ale to moje zdanie:tak:
Ta maść Pati to Pulmex baby

Do góry