reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

a ja dzis mam kiepski dzien w nocy macio wymiotował i Robek musial z nim jechac do leakrza bo ja niestety nie dałam rady sie rozdwoic bo miałam termin do urologa z Adasie na naprawe siusiaka i tak macius ma jelitowke co wypije to po godzinie zwraca...dobrze ze nie odrazu wiec cos tam zostaje no i nie ma biegunki...oj zebym tylko nie zapeszyła
A Adas ma mniejsza wade niz sadziłam dostalismy skierowanie na usg woreczkow i potem bedziemy myslec o zabiegu

reklama
Wisienka ja wczoraj dalam Hani soczek ze sliwek do picia i po jakims czasie tak mi sie zesrala ze uwierz nie wiedzialam od czego zaczac,jak ja wogole zaczac przebioerac :-D:-D:-D
cala musialam przebrac i umyc:-D:-D

My po szczepieniu, chlopaki spia, mala tez, babka mi kuchnie pucuje;-) (wyluzowalalam sie tak jak mi Beatkaporadzila;-))
Z maluchami wszystko ok, waza obydwaj prawie 7 kg no i wzrost 62 cm obydwaj. G troche przekrzywia glowke na jedna , ale lekarz stwierdzil, ze to sie samo unormuje jak zacznie sie sam trche wiecej ruszac.

Kunda
zyczymy zdrowka Maciusiowi i trzymamy kciuki za zabieg Adasia:tak:

Women
jestes super kobitka z ¨jajami¨:tak: Nie zamartwiaj sie kochana. Moi chlopcy mieli dzis mierzone glowki - 42 cm obydwaj.

woman taka uroda Twojego synka!!!
duzy chlop i juz

czasami jak slucham co te glupki w przychodniach wygaduja to mi sie niedobrze robi
mojej kolezance powiedzieli ze maly ma anemie bo jest bialy jak papier ( przy ojej malej to on jest latynos) innej powiedzieli ze zle sie rozwija kregoslup i wogule bida- inny lekarz wszystko obalil
moj ignacy od razu mial stwierdzona skaze bialkowa i zero mleka- olalam i teraz zadnych skaz nie ma

nie martw sie kochana- wsio jest na pewno dobrze

Dorian ma 44,5cm na dzien dzisiejszy jest ponad 97 centyla w tabeli
od ostatniej wizyty czyli 15 stycznia urosla mu glowa o 6,5cm
przy urodzeniu miał 35cm

Ale wszystkie wymiary Dorian ma powyzej normy czyli powyzej 97 centyla
obw.klatki - 45cm
waga- 7950

Women moim zdanieM nie masz się czym przejmować. Moje maluchy przy urodzeniu miały 33cm obwodu głowy, na ostatniej wizycie (czyli 01 lutego br) miały 44cm. Lekarz powiedział, że po obwodzie głowy widać że dzieci będą wysokie.

obw. klatki piersiowej - 43cm
a waga na dzień wczorajszy to 8600g :szok:

także Women - byczki na rosną że HEJ :-D:-D:-D

dziewczyny tragedia
maly nie zaszczepiony,pilne skierowanie do neurologa za duzą ma ponoc glowe

jestem przerażona nie chce spekulowac i wymieniac wam co moze byc powodem
ale lekarz powiedzial ze za szybko urosla mu glowa

ile wasze dzieci maja teraz w obwodzie glowy
ile mialy przy urodzeniu
prosze napiszcie

Women mój jak się urodził to miał 35 cm obwodu główki a 2 tgodnie temu na szczepieniu miał 41 cm.
A kochana ty miałaś chłopa o kilo cięższego nić mój więc spokojnie.

Kochana nie panikuj-spokojnie. Napewno wszystko jest ok.:tak:
Ściskam mocno!

a ja dzis mam kiepski dzien w nocy macio wymiotował i Robek musial z nim jechac do leakrza bo ja niestety nie dałam rady sie rozdwoic bo miałam termin do urologa z Adasie na naprawe siusiaka i tak macius ma jelitowke co wypije to po godzinie zwraca...dobrze ze nie odrazu wiec cos tam zostaje no i nie ma biegunki...oj zebym tylko nie zapeszyła
A Adas ma mniejsza wade niz sadziłam dostalismy skierowanie na usg woreczkow i potem bedziemy myslec o zabiegu

Kunda biedny Maciuś.
A z Adasiem będzie napewno ok:tak:

woman taka uroda Twojego synka!!!
duzy chlop i juz
czasami jak slucham co te glupki w przychodniach wygaduja to mi sie niedobrze robi
mojej kolezance powiedzieli ze maly ma anemie bo jest bialy jak papier ( przy ojej malej to on jest latynos) innej powiedzieli ze zle sie rozwija kregoslup i wogule bida- inny lekarz wszystko obalil
moj ignacy od razu mial stwierdzona skaze bialkowa i zero mleka- olalam i teraz zadnych skaz nie ma
nie martw sie kochana- wsio jest na pewno dobrze

Sugar dokładnie u mnie ze skazą było to samo stwierdzili, że skaza i tylko mleko dla alergików a ja też to olałam bo nic mu się nie działo- uczulenie zniknęło. i wsio ok do dziś odpukać. a mleka nie zmianiłam:-p

Tacy sa lekarze:no:

Women,
Kochana, juz pewnie jestes u lekarza... Trzymam kciuki za Dorianka, na pewno wsio bedzie dobrze.

U nas wymiary:

przy urodzeniu 02.11 - 40 cm
I szczepienie (6 tydzien) - 41 cm
II szczepienie (12 tygodni) - 43 cm
dzisiaj (18 tygodni) - 45 cm

dziewczyny dziekuje za odpowiedzi
Dorian ma 44,5cm na dzien dzisiejszy jest ponad 97 centyla w tabeli
od ostatniej wizyty czyli 15 stycznia urosla mu glowa o 6,5cm
przy urodzeniu miał 35cm

Ale wszystkie wymiary Dorian ma powyzej normy czyli powyzej 97 centyla
obw.klatki - 45cm
waga- 7950

Dzis udalo mi sie zalatwic wizyte prywatnie u neurologa jednego z lepszych w Bydgoszczy ide na 18.30
Boje sie dziewczyny,gdyz u mnie w rodzinie moja mama zmarła na tętniaka w głowie,nie chce nawet myslec.

Women zwariowałaś od razu tętniak jest napewno dobrze to duży chłopiec jest ja też Michała takiego miałam a teraz pająk mi się taki zrobił że niecałe 20 kg waży.Będzie ok ale upewnić się trzeba:tak:

Boże Kunda ty to masz z tymi dzieciaczkami ale dzielna z ciebie babka:tak:

My po szczepieniu, chlopaki spia, mala tez, babka mi kuchnie pucuje;-) (wyluzowalalam sie tak jak mi Beatkaporadzila;-))
Z maluchami wszystko ok, waza obydwaj prawie 7 kg no i wzrost 62 cm obydwaj. G troche przekrzywia glowke na jedna , ale lekarz stwierdzil, ze to sie samo unormuje jak zacznie sie sam trche wiecej ruszac.
Ladina ale chłopaki twoje rosną aż hej

Czekamy na wieści Women
Ale u nas wichura się zrywa wszystko mi poschło a taki ładny był dzień

reklama
Wisienka ja wczoraj dalam Hani soczek ze sliwek do picia i po jakims czasie tak mi sie zesrala ze uwierz nie wiedzialam od czego zaczac,jak ja wogole zaczac przebioerac :-D:-D:-D
cala musialam przebrac i umyc:-D:-D

:-D:-D to lepsza niz moj Dav, ale tak to wlasnie dzialaja sliwki :-D:-D

przy urodzeniu 02.11 - 40 cm
I szczepienie (6 tydzien) - 41 cm
II szczepienie (12 tygodni) - 43 cm
dzisiaj (18 tygodni) - 45 cm

anulka :szok: 40 przy urodzeniu no niezle, moj to tyle mial pow, 7 tygodnia :-D
chyba by cie rozerwal od srodka jakbys naturalnie rodzila :-D:-D

Do góry