reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
anineczka a jaka salatke zrobilas :confused: skrobnij przepis
a po co przychodzi pigula:confused::-)
Salatka śmieciówka jak ja to mowie: ser zolty,szyneczka,fasola czerwona,kukurydza,papryka konserwowana,ogorek korniszony,jajka gotowane-to wsio w kostke do tego ryz ugotowany i majonez z musztarda mieszany,sol,pieprz.
Proste,szybkie i pyszne :tak:

A pigula byla sprawdzic dzieciaki.Bo niedawno przenieslismy sie z innego miasta i county i musiala wziasc pod swoja piecze dzieciaki.
Beda szczepieni dodatkowo na gruzlice.Bo tam gdzie mieszkalismy nie byly obowiazkowe.
Nie zwazyla Mattiego bo nie miala wagi,ale w czwartek jedziemy do niej i mi go zwazy.Wiem tylko,ze ma obwod 40cm glowy.
mężuś coś się spóźnia zwykle wraca 17.15 a tu ani widu ani słychu :baffled: telepatycznie chyba wyczuł że czeka go prasowanko :zawstydzona/y::shocked2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D Oby na noc przyszedl ;-)

A gdzie się Pusia podziewa ? coś jej tak dawno nie było :dry:
No wlasnie,gdzie Pusia?

a mi się właśnie przypomniało że Marysia Kathhe skończyła dzisiaj 4 miesiące :-D

Wszystkiego najlepszego dla małej solenizantki
:-D:-D:-D
1715sb1.gif

Kathhe wracaj do nas szybciutko:tak:

ufffff, usiadlam na chwilke :tak:
kochane dziekuje za pamiec, kochane jestescie!
Sabina Tobie w szczegolnosci, wiesz za co :-p;-)

dzien zakrecony, rano szef do mnie przyjechal na kawe i tak zlecialo nam do wieczorka he he he.... a mialam od dzis prace zaczac :-D, pozniej pojechalam do rodzicow, a jak przyjechalam to wzielam sie za porzadki w domciu....
maly zasnol ok 20.00 a ja przy herbatce wlasnie. Milo bylo z szefem pogadac. Ogolnie bardzo sie ciesze, ze wrocilam do pracy :cool2: Pelna energi jesatem, moj powrot to taki zastrzyk energii, az dziwnie tak jakos. Tylko martwie sie jak ja dam rade bez malego ok 8h :-( Czas pokaze.....

Dobry wieczór Mamusie!
Larvuniu zuch dziewczyna z ciebie:tak:przyzwyczaisz się do rozłąki za miesiąc będzie już ok:-D:tak:

kurde to tylko mój Kapik jeszcze nie trzyma głowy..buuuuuuu:-:)-(
jak bede w nast. tyg. na szczepieniu to zapytam czy to normalne że on jeszcze chwieje głową a w szczególności przechyla do przodu:-)
nie zamartwiam sie na zapas bo to nie ma sensu:-)
Sabinko każde dziecko jest inne jak przypomnę sobie Michała w tym wieku to on na siłę już siedział i aż miał lekką krzywicę a chodził jak miał 8 miechów i nie raczkował.Olka za to jest leniwa i z ledwością stara się przewracać z brzucha na plecy:zawstydzona/y:.Śmiejemy się że to taki grubasek chociaż subtelnie przybrała na wadze bo z 4110 na 6550 to nie tak strasznie dużo.Mówią że chłopcy lepiej rozwijają się ruchowo a dziewczynki umysłowo.No u nas ta reguła jakoś się potwierdza:-D:tak:

Larvunia nia ma za co;-)
to ładnie pracowałaś! kurde z szefusiem kawusia i te sprawy:-) hiihi
Beatko owocnej nocy Ci życzę;-) a kiedy mężus znów wraca?
Lilka bedzie dobrze:-) brzusio rośnie??:-)

Sabinko no noc rzeczywiście była owocna:-Dmam nadzieję że nie okaże się wkrótce że nazbyt.Od następnego cyklu łykam Yasmin bo lepiej nie ryzykować:tak:a i krwawienia będą mniejsze

A właśnie dziewczyny jakie są u was krwawienia po porodzie obfitsze niż przed?

oj widze ze coraz mniej nas tu bedzie :-:)-( :-(
misia mniej zaglada, teraz prawie nic
Larvunia i Pati wrocily do pracki wiec tez nic nie pisza,
teraz Lilka ...coraz mniej zaglada
waszka zrezygnowala, Anitt zreszta tez....

Mysmy walsnie zamowili dla malego zabawke, tutaj macie linka
PROMOCJA! FISHER PRICE CHODZIK PCHACZ 2w1 LEW (317971496) - Aukcje internetowe Allegro
ale kupilismy u innego sprzedawcy, duuzo taniej :tak::-)
co prawda jest jeszcze za maly na nia, ale jest fajna promocja wiec mysle ze warto bylo zakupic :-):-)

Beata kurcze, biedna ta Twoja Olenka, acha...tez bym sie wkurzyla na szwagierke :wściekła/y: a tak pozatym zycze milego wieczorku w towarzystwie meza :tak:

Wisienka super zabawka:tak:
A co do oczka to dzisiaj drugie już zainfekowane jeszcze gorzej niż tamto:-(a przy tym ma tak zamglone że chyba za dobrze nie widzi i oczywiście z powodu tej infekcji wysypało ją na buzi i głowie drapie się mi do krwi i musi mieć skarpetki na rączkach:-(

Witam:-)
Wczoraj pani od wczesniaczkow nie była zadowolona z Adasia bo on wogole nie chciał podnosic głowki zamiast tego gadał do niej...wogole to mały podrywacz rosnie i jeszcze nie odkrył ze ma stupki, nozkami macha ale tylko tyle i wazy juz 8100g...kloc jak nie wiem :D

no i Adas cwiczy jakies dziwne wydzibasy przewraca sie na bok ale głowa mu zostaje jest bardzo odchylona ni i jak pupe tez przewroci to krzyczy bo mu zle i dzis w nocy tak było z kilka razy:-(
Kunda ale ten twój klocek ładnie waży!:tak:
powodzenia w rehabilitacji masz kobieto zdrowie podziwiam:tak:

MAMY ZEBA!!!!
jednak przebil sie:tak:

Ladina gratulacje dla pierwszego zębatego maluszka tego forum:-D:tak:

dajcie na luz :-) czy z plynem czy bez ale i tak widac ze ciuchy nie sa wyprasowane...Wisienka nie linczuj :-)
ja prasuje wszystkie nasze ubrania...czasem robia mi sie gory prasowania :-p ale ubrania musze miec pieknie poprasowane i ulozone bo inaczej mi sie nie podobaja :-p:cool2:
Lilka też jestem taka "walnięta" lubię jak wszystko jesy na cacucho:tak:Tylko ty się oszczędzaj teraz chociaż troszkę:tak:

a mi się właśnie przypomniało że Marysia Kathhe skończyła dzisiaj 4 miesiące :-D

Wszystkiego najlepszego dla małej solenizantki :-D:-D:-D
1715sb1.gif

Marysiu przyłączamy się do tych życzeń sto lat

No i jesteśmy sami mężuś poleciał:-( ale za 4 tygodnie będzie z nami w prima aprilis:tak:Jakoś wytrzymamy tylko 2 pierwsze dni jest mi i dzieciakom smutnawo
Jestem przez to wszystko zrąbana i pójdę wcześniej spać.Dzieciaki pokąpane więc luzik:tak:.Odbiłam sobie dzisiaj i po lotnisku niedaleko mamy Ikea pojechaliśmy zrobiłam sobie fajne zakupy i jutro trochę modernizuję mieszkanko lampki, koszyczki, podkładki sobie pokupowałam ach jak się cieszę:-D.
I jeszcze fajny kombinezonik na wiosnę w KappAhl kupiłam Olce zrobię fotkę jutro i Miśkowi spodenki a sobie tylko tusz do rzęs.Rozglądaliśmy się też za bujaczkiem bo mamy Fisher Price Papasan ale niedługo musimy zmienić i nie wiem na jaki?:dry:

Wiem że większość z was kupiła Fisher Prica takiego za około140 zł ale jest teraz taki wybór że już nie wiem a chciałabym żeby potem było też kszesełko

Słyszałyście o jakimś takim Einstein czy jakoś podobno fajne ale nie widziałam go???

czesc
czuje zmeczenie :sorry2:
dzis pierwszy dzien solidnej pracy za mna. Do mezusia wydzwanialam co godzine upewniajac sie czy wsio jest ok ;-) W pewnym momencie mial mnie juz dosc :sorry2: No ale to bylo silniejsze odemnie :tak:
Mezus spisal sie na medal. Choc maly dal mu ponoc w kosc, bo marudzil za cycem..... plakal, marudzil, lzy jak grochy mu lecialy. Smoczek pomagal na pare minut :-( Jak wrocilam to z oczu zniknac mu nie moglam.... i ciagle na cycku wisial. Nie jadl ale musial sobie go dydlac albo wtulac sie. Ehhh..... az mi lezka poleciala jak tak robil..... No trzeba sie przyzwyczaic :-( do moich nieobecnosci.

co do jedzonka to tatus karmil go 2 razy butelka mlekiem modyfikowanym i soczkiem z owocowym, jak wyskoczy mu uczulenie to pedem po recepte bede gnac, narazie jest cacucha gladziutki. Niestety nie dalam rady sciagac pokarmu, bo sciagam max 60ml w nocy a w dzien w pracy nie mialam jak. Za to jak wrocilam to cycki malo mi nie explodowaly, maly mial co jesc :-D Chcialm nasciagac na jutro a tu zonk. Niechce leciec..... :dry:

ide poczytac co u Was, z tego co zdazylam zobaczyc to kibicujecie mi, za co GORACO DZIEKUJE :-)

ile wasze maluchy juz wciagaja z butli mleczka??

....moj mezus dal mu 2 x po 120 ml i to z godzinna przerwa :szok: Nie za duzo??

Wszystkiego najlepszego dla małej solenizantki :-D:-D:-D
1715sb1.gif

dolączam się do tych cudnych zyczen:-) Marysiu nasza kochana:-)
Mężu Kathe daj znac co tam u dziewczyn??:-)

Larvunia super że juz po pracy:-) dasz rade przyzwyczaisz sie kochana:-)
buziak
ide na M jak miłosc:-)

anineczka dzieki za przepis........az sie tglodna zrobilam :dry: czekam na mojego z obiadem i cos go nie ma :sorry2: jak za 30 min nie wroci to sama bede jesc :-(

women no to chociaz nie jestem sama :-):-)

beata bujaczek zamienny na fotelik to women ma takie cudo :tak: musisz sie jej pytac
biedne oczka Olenki, trzymam kciuki zeby szybko wyzdrowialy

larvunia moze maly ci wszystko wyssal, tak sie stesknil

reklama
ile wasze maluchy juz wciagaja z butli mleczka??

....moj mezus dal mu 2 x po 120 ml i to z godzinna przerwa :szok: Nie za duzo??
Wow a to musiał być głodny:-Du nas co 3 godz 120 ml:tak:

anineczka dzieki za przepis........az sie tglodna zrobilam :dry: czekam na mojego z obiadem i cos go nie ma :sorry2: jak za 30 min nie wroci to sama bede jesc :-(

women no to chociaz nie jestem sama :-):-)

beata bujaczek zamienny na fotelik to women ma takie cudo :tak: musisz sie jej pytac
biedne oczka Olenki, trzymam kciuki zeby szybko wyzdrowialy

larvunia moze maly ci wszystko wyssal, tak sie stesknil

Wisienko widziałam to chyba było Graco to co ma Women ja mam podobny zrobię fotkę jutro tylko on jest do 9 kg
A ty Wisienko nie masz bujaczka?

Do góry