reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Nikolasku wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesięcy,słodkiego mleczka,uśmiechu na buźce i słonecznych spacerków.

dzieci12.jpg

Marcelku wszystkiego co sobie wymarzysz i wyśnisz Tobie życzymy,dużo zdróweczka i roześmianej buzieńki,smacznych obiadków i deserków.

dzieci11.jpg

Składają:
e-ciocia Monia
i e-kuzyn Dorian

i my dołączamy się do tych pięknych życzeń dla dzisiejszych solenizantów :-D:-D:-D:-D

reklama
jesli chodzi o oddawanie krwi to wystarczy oddac byle jaka grupe ale zaznaczyc ze ma isc dla tej konkretnej osoby i oni w szpitalu juz zamieniaja, takze nie ma znaczenia jaka sie odda. mnie tam przeraza fakt oddawania krwi, juz nie raz chcialam ale niestety strach zwycieza, bo ja mam 0 rh - i jesli dobrze pamietam z lekcji biologi to moge byc dawca krwi dla kazdej grupy a,b, ab 0 z czynnikiem ujemnym, a dla mnie moze byc dawca tlyko 0 rh - wiec mam bardzo zadka i bardzo potrzebna krew :tak:

a co do zmiany grupy krwi po pol roku to pierwsze slysze :baffled:
Tak to prawda z ta krwia.
Moja mama tez ma 0-.
Ja tez sie dowiaduje jak to tutaj wyglada,ale jak narazie cienko to widze.
Polska musialaby wystapic o krew,a nie ja :no:

my po spacerku i zakupach:-) byliśy w relu z Kapikiem i cały wózek zakupów przywiozlam:-)
na szczęście mamy blisko bo jakieś 20 minut spacerkiem:-)

do grupy krwi dzieci to prawda ja chciałam robić w szpitalu prywatnie...ale pediatra mi poweidziała ze nie ma sensu bo i tak do pół roku moze sie zmienić...wiadomo ze nie musi ale może:-)

mój tez sie już bawi rączkami;-)

co do karmienia ja karmie co ok 3 godziny:-) a w nocy o 23 na śnie i potem koło 2,3 jak sie obudzi:-) i tyle:-)

Aluśka, super, że udało Ci się załatwć tego eurologa. Teraz to już z górki:-)
dzięki Bira :-):tak:

hello:-)

a tu mój 4 mc Marcelinek
:-D
22lutymam4mc007bw2.jpg
22lutymam4mc015ha6.jpg

u nas dzisiaj brzydka pogoda
Samuel nie poszedł do szkoły bo kaszle bardzo i ma katar

Śliczne zdjęcia :-) Uroczy z niego bobas :tak:

A Samuelkowi :tak:zdróweczka życzę:tak:

jak czesto karmicie dzieci w ciagu 24h ??

Ja karmię tak do 6 razy w ciągu doby ale to też zależy o której wstaniemy :sorry2:

Wszystkiegop najslodszego Nikolasku i Marcelku, dużo słoneczka, pysznego mleczka i usmiechu

Co do karmien to u nas jest baaaaaardzo roznie... srednio co 2-3 godzinki - jak jestesmy w domku, na spacerku spokojnie ponad 3 godzinki Oskar wytrzymuje bez karmienia. A w nocy bylo juz, ze karmilismy sie raz, a teraz jest gorzej ...dzis bylo karmienie o 23... 2... 5... 8... masakra:baffled: ...a byly noce, ze od 22 do 7 rano synus spal bez pobudki na amciu:tak: ...moze jeszcze wroca..., oby;-)

My mamy krew 0 rh+

Nasz Oskar tez od kilku dobrych dni swietnie bawi sie lapkami:tak::tak: ale najbardziej smiejemy sie z jego nowych dzwiekow... piszczy, jak spiewak operowy:-D:-D ...i jest sam z siebie dumny, ze tak potrafi...:-D:-D no i swietnie sie przekreca na boczki - nadajac przy tym jak najwieksza gadulka:-)
uwielbiam patrzec na te wygibasy:-):-):-)

dziekuje :sorry2: to jestesmy dwie ;-)
i już w czwórkę

dzien dobry
nie macie pojeia jaka to radosc jak cie glowa po dwoch dniach przestanie bolec :-):-)
wiemy mam to dzisiaj:tak:

hello:-)

bira...trzymam kciuki za nową pracę!
życzę aby się jak najlepiej wszystko ułożyło:tak::tak::tak:;-)

a tu mój 4 mc Marcelinek:-D
22lutymam4mc007bw2.jpg
22lutymam4mc015ha6.jpg

u nas dzisiaj brzydka pogoda
Samuel nie poszedł do szkoły bo kaszle bardzo i ma katar
ja po śniadanku
zabieram się za prasowanko:cool2:

milutkiego dnia Mamuśki:-)
Wszystkiego naj, naj Marcelku rośnij mamie zdrowo:-D

Dziewczyny mam wielka prosbe.Niewiem czy przeczytalyscie ogloszenie aniaslu.
Aniulka to moja kolezanka z Wrzesien 2005.Jej maz ma ciezka postac raka-chlonniaka.
Potrzebna jest krew B rh+.Jezeli wy lub Wasi mezowie mogliby oddac krew.:confused:
To bede wdzieczna do konca zycia :tak::tak::tak:
Aniulka ma dwoch synkow,Kube 7 lat i Lukaszka 2,5 roku...
Prosze!!!

Ja juz szukam u mnie mozliwosci oddania krwi dla niego.
My mamy O rh+ i jak coś to daj znać chętnie mąż pomoże bo ja nie mogę jeszcze

No a tak Dzień Dobry!
Nicolasku wszystkiego naj z okazji ukończenia 3 miesięcy

Słuchajcie my już po zabiegu to co przeżyłam to horror.Szpital super opieka też ale cały czas byłam z małym i widziałam jak po podaniu narkozy "odlatuje" i aż dostał drgawek.Żadnej mamie tego nie życzę ale jest już dobrze teraz 3 godz już śpi i po 24 godz. wypisali nas do domku.
Dużo tego do czytania pomału nadrabiam mam nadzieję że dam radę:tak:

reklama
asix moja mala tez tyle je, jak ja karmie czasem z butelki moim pokarmem to wlasciwie nie je wiecej niz 120:sorry2: ale przybiera bbaaaardzo ladnie:-pwiec chyba po prostu tak ma. Ja tez karmie w dzien co 3 godziny tak srednio, bo wtedy noce mi przesypia;-)a poza tym ona sama sie domaga co 3godziny no bo wlasnie malo je, malo a czesto -jak w diecie:-)

asix moj nawet jak ma dzien marudny to i potrafi co 2 godziny wisiec na cycku ;-)

U nas karmienie jest co 3 godziny i maly wypija 120ml,jedno karmienie wypada i zastepujemy je obiadkiem.Miedzy czasem popija soki

dzieki kochane troche sie uspokoilam :tak:
a i mam pytanie do beatki czy moge przed kazdym karmieniem podawac infacol bo maly sie cos nie zalatwia tylko tak smierdzaco pierdzi:zawstydzona/y::dry:

witam i o zdrowie pytam :-D

piszesz tak bo pewnie nie wiesz co to bieda, nie bede sie skarzyc bo naszczescie to juz przeszlosc ale bywalo tak ze z 2 dni nie jadlam, a jak juz cos bylo to nie obiad tylko chleb z tyrolska :baffled: i co z tego ze ojciec i matka siedzieli w domu jak sie mna nie interesowali i tak?

wisienka nie gniewaj sie-nie chcialam cie urazic (i wiem co to oznacza ze w lodowce tylko swiatlo) ale kazdy ma inne doswiadczenia moj M mial takie z rodzicami a inni maja rodzicow zyja bardzo skromnie ale wynosza duzo z takiego domu bo jest milosc cieplo zainteresowanie itd. i wlasnie o to mi chodzilo
takze jeszcze raz przepraszam jak cie urazilam no ale nie mialam tego na mysli

no i juz sie zaczol weekend a ja mam za tydzien przeprowadzke no i moge przez jakis czas nie miec neta ale to jeszcze tydzien bede z wami wiec luzik...
kasa jesti mieszkanko czekawiec jestem happy:tak:
dobra kochane do potem ..calusy,papapa!!

Do góry