reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Nikolasku wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesięcy,słodkiego mleczka,uśmiechu na buźce i słonecznych spacerków.

dzieci12.jpg

Marcelku wszystkiego co sobie wymarzysz i wyśnisz Tobie życzymy,dużo zdróweczka i roześmianej buzieńki,smacznych obiadków i deserków.

dzieci11.jpg

Składają:
e-ciocia Monia
i e-kuzyn Dorian

i my dołączamy się do tych pięknych życzeń dla dzisiejszych solenizantów :-D:-D:-D:-D

reklama
jesli chodzi o oddawanie krwi to wystarczy oddac byle jaka grupe ale zaznaczyc ze ma isc dla tej konkretnej osoby i oni w szpitalu juz zamieniaja, takze nie ma znaczenia jaka sie odda. mnie tam przeraza fakt oddawania krwi, juz nie raz chcialam ale niestety strach zwycieza, bo ja mam 0 rh - i jesli dobrze pamietam z lekcji biologi to moge byc dawca krwi dla kazdej grupy a,b, ab 0 z czynnikiem ujemnym, a dla mnie moze byc dawca tlyko 0 rh - wiec mam bardzo zadka i bardzo potrzebna krew :tak:

a co do zmiany grupy krwi po pol roku to pierwsze slysze :baffled:
Tak to prawda z ta krwia.
Moja mama tez ma 0-.
Ja tez sie dowiaduje jak to tutaj wyglada,ale jak narazie cienko to widze.
Polska musialaby wystapic o krew,a nie ja :no:

my po spacerku i zakupach:-) byliśy w relu z Kapikiem i cały wózek zakupów przywiozlam:-)
na szczęście mamy blisko bo jakieś 20 minut spacerkiem:-)

do grupy krwi dzieci to prawda ja chciałam robić w szpitalu prywatnie...ale pediatra mi poweidziała ze nie ma sensu bo i tak do pół roku moze sie zmienić...wiadomo ze nie musi ale może:-)

mój tez sie już bawi rączkami;-)

co do karmienia ja karmie co ok 3 godziny:-) a w nocy o 23 na śnie i potem koło 2,3 jak sie obudzi:-) i tyle:-)

Aluśka, super, że udało Ci się załatwć tego eurologa. Teraz to już z górki:-)
dzięki Bira :-):tak:

hello:-)

a tu mój 4 mc Marcelinek
:-D
22lutymam4mc007bw2.jpg
22lutymam4mc015ha6.jpg

u nas dzisiaj brzydka pogoda
Samuel nie poszedł do szkoły bo kaszle bardzo i ma katar

Śliczne zdjęcia :-) Uroczy z niego bobas :tak:

A Samuelkowi :tak:zdróweczka życzę:tak:

jak czesto karmicie dzieci w ciagu 24h ??

Ja karmię tak do 6 razy w ciągu doby ale to też zależy o której wstaniemy :sorry2:

Wszystkiegop najslodszego Nikolasku i Marcelku, dużo słoneczka, pysznego mleczka i usmiechu

Co do karmien to u nas jest baaaaaardzo roznie... srednio co 2-3 godzinki - jak jestesmy w domku, na spacerku spokojnie ponad 3 godzinki Oskar wytrzymuje bez karmienia. A w nocy bylo juz, ze karmilismy sie raz, a teraz jest gorzej ...dzis bylo karmienie o 23... 2... 5... 8... masakra:baffled: ...a byly noce, ze od 22 do 7 rano synus spal bez pobudki na amciu:tak: ...moze jeszcze wroca..., oby;-)

My mamy krew 0 rh+

Nasz Oskar tez od kilku dobrych dni swietnie bawi sie lapkami:tak::tak: ale najbardziej smiejemy sie z jego nowych dzwiekow... piszczy, jak spiewak operowy:-D:-D ...i jest sam z siebie dumny, ze tak potrafi...:-D:-D no i swietnie sie przekreca na boczki - nadajac przy tym jak najwieksza gadulka:-)
uwielbiam patrzec na te wygibasy:-):-):-)

dziekuje :sorry2: to jestesmy dwie ;-)
i już w czwórkę

dzien dobry
nie macie pojeia jaka to radosc jak cie glowa po dwoch dniach przestanie bolec :-):-)
wiemy mam to dzisiaj:tak:

hello:-)

bira...trzymam kciuki za nową pracę!
życzę aby się jak najlepiej wszystko ułożyło:tak::tak::tak:;-)

a tu mój 4 mc Marcelinek:-D
22lutymam4mc007bw2.jpg
22lutymam4mc015ha6.jpg

u nas dzisiaj brzydka pogoda
Samuel nie poszedł do szkoły bo kaszle bardzo i ma katar
ja po śniadanku
zabieram się za prasowanko:cool2:

milutkiego dnia Mamuśki:-)
Wszystkiego naj, naj Marcelku rośnij mamie zdrowo:-D

Dziewczyny mam wielka prosbe.Niewiem czy przeczytalyscie ogloszenie aniaslu.
Aniulka to moja kolezanka z Wrzesien 2005.Jej maz ma ciezka postac raka-chlonniaka.
Potrzebna jest krew B rh+.Jezeli wy lub Wasi mezowie mogliby oddac krew.:confused:
To bede wdzieczna do konca zycia :tak::tak::tak:
Aniulka ma dwoch synkow,Kube 7 lat i Lukaszka 2,5 roku...
Prosze!!!

Ja juz szukam u mnie mozliwosci oddania krwi dla niego.
My mamy O rh+ i jak coś to daj znać chętnie mąż pomoże bo ja nie mogę jeszcze

No a tak Dzień Dobry!
Nicolasku wszystkiego naj z okazji ukończenia 3 miesięcy

Słuchajcie my już po zabiegu to co przeżyłam to horror.Szpital super opieka też ale cały czas byłam z małym i widziałam jak po podaniu narkozy "odlatuje" i aż dostał drgawek.Żadnej mamie tego nie życzę ale jest już dobrze teraz 3 godz już śpi i po 24 godz. wypisali nas do domku.
Dużo tego do czytania pomału nadrabiam mam nadzieję że dam radę:tak:

reklama
asix moja mala tez tyle je, jak ja karmie czasem z butelki moim pokarmem to wlasciwie nie je wiecej niz 120:sorry2: ale przybiera bbaaaardzo ladnie:-pwiec chyba po prostu tak ma. Ja tez karmie w dzien co 3 godziny tak srednio, bo wtedy noce mi przesypia;-)a poza tym ona sama sie domaga co 3godziny no bo wlasnie malo je, malo a czesto -jak w diecie:-)

asix moj nawet jak ma dzien marudny to i potrafi co 2 godziny wisiec na cycku ;-)

U nas karmienie jest co 3 godziny i maly wypija 120ml,jedno karmienie wypada i zastepujemy je obiadkiem.Miedzy czasem popija soki

dzieki kochane troche sie uspokoilam :tak:
a i mam pytanie do beatki czy moge przed kazdym karmieniem podawac infacol bo maly sie cos nie zalatwia tylko tak smierdzaco pierdzi:zawstydzona/y::dry:

witam i o zdrowie pytam :-D

piszesz tak bo pewnie nie wiesz co to bieda, nie bede sie skarzyc bo naszczescie to juz przeszlosc ale bywalo tak ze z 2 dni nie jadlam, a jak juz cos bylo to nie obiad tylko chleb z tyrolska :baffled: i co z tego ze ojciec i matka siedzieli w domu jak sie mna nie interesowali i tak?

wisienka nie gniewaj sie-nie chcialam cie urazic (i wiem co to oznacza ze w lodowce tylko swiatlo) ale kazdy ma inne doswiadczenia moj M mial takie z rodzicami a inni maja rodzicow zyja bardzo skromnie ale wynosza duzo z takiego domu bo jest milosc cieplo zainteresowanie itd. i wlasnie o to mi chodzilo
takze jeszcze raz przepraszam jak cie urazilam no ale nie mialam tego na mysli

no i juz sie zaczol weekend a ja mam za tydzien przeprowadzke no i moge przez jakis czas nie miec neta ale to jeszcze tydzien bede z wami wiec luzik...
kasa jesti mieszkanko czekawiec jestem happy:tak:
dobra kochane do potem ..calusy,papapa!!

Do góry