reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

jak czesto karmicie dzieci w ciagu 24h ??

no wlasnie bo jakarmie co 3 godziny i nie wiem czy to ok cz za czesto zreszta maly co ostatnio malo je po 80,90,100 ml:szok::-(

Marcelku wszystkiego naj naj na te

4 miesiące:-)
Nicolasku wszystkiego naj naj na te
3 miesiące:-)

rowniez sie dolaczam do zyczonek i przesylam buzki dla solenizantow

reklama
NICOLAS WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:-)
Mirka sliczne zdjecie:tak:

Co do karmienia to u nas tez roznie ale srednio o 7, 10, 13, 16, 19, 22 i o 3albo4 albo5 albo 6 zalezy jak sie obudzi a w nocy dlugo spi , nawet do 8godzin. dzis domagala sie jedzonka po6tej:-)

anineczka a gdzie oddac taka krew? popytam u siebie

asix moja mala tez tyle je, jak ja karmie czasem z butelki moim pokarmem to wlasciwie nie je wiecej niz 120:sorry2: ale przybiera bbaaaardzo ladnie:-pwiec chyba po prostu tak ma. Ja tez karmie w dzien co 3 godziny tak srednio, bo wtedy noce mi przesypia;-)a poza tym ona sama sie domaga co 3godziny no bo wlasnie malo je, malo a czesto -jak w diecie:-)

pusia bedzie zbyt zainteresowany goscmi zobaczysz :tak:
mircia u nas roznie 6-8 razy w ciagu doby, ale my cyckowi jestesmy ;-) + herbatka raz dziennie lub soczek.
anineczka my mamy z mezulkiem ARh+

wlasnie odnosnie krwi.... kiedy mozna sprawdzic jaka grupe krwi ma nasze dziecie, w szpitalu jak poprosilam by powiedzieli mi jaka ma gr krwi to powiedzieli ze teraz nie mozna okreslic bo do pol roku dziecku sie gr zmienia :confused: czy to prawda czy mnie splawili??

asix moj nawet jak ma dzien marudny to i potrafi co 2 godziny wisiec na cycku ;-)

Nikolasku wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesięcy,słodkiego mleczka,uśmiechu na buźce i słonecznych spacerków.

dzieci12.jpg

Marcelku wszystkiego co sobie wymarzysz i wyśnisz Tobie życzymy,dużo zdróweczka i roześmianej buzieńki,smacznych obiadków i deserków.

dzieci11.jpg

Składają:
e-ciocia Monia
i e-kuzyn Dorian

pusia bedzie zbyt zainteresowany goscmi zobaczysz :tak:
mircia u nas roznie 6-8 razy w ciagu doby, ale my cyckowi jestesmy ;-) + herbatka raz dziennie lub soczek.
anineczka my mamy z mezulkiem ARh+

wlasnie odnosnie krwi.... kiedy mozna sprawdzic jaka grupe krwi ma nasze dziecie, w szpitalu jak poprosilam by powiedzieli mi jaka ma gr krwi to powiedzieli ze teraz nie mozna okreslic bo do pol roku dziecku sie gr zmienia :confused: czy to prawda czy mnie splawili??

asix moj nawet jak ma dzien marudny to i potrafi co 2 godziny wisiec na cycku ;-)

Obyś miała rację :-):tak:

larvunia .... nam grupe krwi sprawdzili w szpitalu ale z tego co pamietam to byla krew z lozyska wiec nie do konca wiadomo czy to jest moja czy malego
ma sprawdzic po raz drugi jak maly bedzie mial rok

bo wyszlo 0 rh+ i ja tez mam taka

U nas karmienie jest co 3 godziny i maly wypija 120ml,jedno karmienie wypada i zastepujemy je obiadkiem.Miedzy czasem popija soki

anineczka a gdzie oddac taka krew? popytam u siebie
W kazdej stacji Pck lub popytac w szpitalu.
Najwazniejsze to to,zeby zaznaczyc przy oddawaniu ze jest to krew dla Marcina Pelec i ze ma ona trafic do Warszawy na ul.Banacha!!

Dzieki za zainteresowanie.Ja juz wiem,ze my pociazowe nie mozemy oddawac krwi :-(
Mamy zakaz do roku po porodzie tak wiec nie oddawajcie swojej krwi.
Ale jak byscie mogly to przekazcie ta prosbe do rodziny i znajomych.
Ten facet musi wyzdrowiec bo jest mlody i ma wspaniala rodzine!
Nie widze innej opcji. :no:

Larvuniu niewiem czy Cie splawili faktem jest,ze w szpitalu po urodzeniu nie oznacza sie krwi.
Women jakie sliczne zyczonka wymalowalas :-)

Mateusz dzis zjadl 40ml mleka.Maz wezwal pielegniarke do domu.To jest niemozliwe,zeby tak malo jadl :baffled:
Ciekawe czy nie spadl z wagi...13 stycznia wazyl 6060kg :dry:

reklama
Do góry