reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Cześć laski.
Ostatnio nie miałam czasu zaglądać, Inga dawała popalić i nie było czasu na komputer;-)

ja spadam na spacerek, a potem musze jakos sprubowac wyczyscic wielka klatke w ogrodzie, po moich krolikach, bo chce mojemu facetowi na walantynki kupic szynszyle :-)
to jest jego marzenie od ponad roku, ale ja sie nie zgadzalam, dlatego tym bardziej bedzie to dla niego niespodzianka :-D:-D:-):-) a wy co kupujecie?

Ja mojemu kupuję pierdołę. Znalazłam na allegro takie poduszki
Foto poduszka z Twoim zdjęciem SUPER PREZENT! (309469212) - Aukcje internetowe Allegro
i dostanie z naszym zdjęciem:-)

Nie pisałam Wam kochane ze w niedziele chrzciny Dorianka :-)
I nie pisałam rowniez ile musiałam sie urzerać z proboszczami.To jest szok co sie wyrabia w kosciolach,w skrócie wielkim wam napisze...

Women, życzę udanej imprezy. Niezłą miałaś przygodę z księżmi i dlatego też ja na razie nie będę robiła chrzcin... nie zapomnę jak poszliśmy z mężem dać w jego parafii na zapowiedzi i ksiądź wyciągnął cennik i walnął mi kwotę... tak nie to zamurowało, że poprosiłm o rachunek fiskalny;-) Z drugi też przed ślubem mieliśmy jazdę, ponieważ Seban nie miał jakiś nauk przedmałżeńskich i trzeba je było w ekspresowym tempie załatwić, więc poszliśmy do księdza i mówimy jak sprawa wygląda a ten do nas, żebyśmy przynieśli w kopercie pieniążki to on biednym dzieciom je przekaże... no więc ja stwierdziłam, że może nam dać nr. konta, to my zrobimy wpłatę i damy mu potwierdzenie... ale nie chciał... już widzę jak dał tą kasę tym "biednym dzieciom":baffled:

zastanawiam sie czy mam zachciewajki ciazowe:oo2::unsure:
albo jestem w ciazy albo mam juz ciaze urojona:huh::confused:

przed chwila poszlam do kuchni po troche zupy pomidorowej i przy okazji wzielam sobie jednego racuszka z jablkiem
i jedzac racuszka wzielo mnie na rybe z puszki w sosie pomidorowym....no i wcinam jak szalona te rybke

jak w sobote zobacze dwie kreski to na bank bede potzrebowala reanimacji a moj polowek zginie :baffled:

Jesssu Lilka czeka na wynik. Trzymam kciuki, żeby był taki jakiego oczekujesz:-)

Marcelito waz ok 8200
w poniedziaek Sawciu kupil mega pake 3
i jak sie skoncza to juz 4 kupie :-)

Pięknie przybiera. Ae na zdjęciac widać, ze to kawał chłopa.
Ostatnio spotkałam znajomą ze szkoły rodzenia, która ma synka miesiąc młodszego od Ingi i waży ponad 6 kg... a wagę urodzeniową mieli podobną:-)

No...dałam po południu małemu butlę z kleikiem. Wciupał całą:tak: Zrobiłam tak, że do 150 ml mleka dodałam narazie tylko 1 łyżeczkę. Wielkiej różnicy nie było ale muszę go przyzwyczaić.
Także dam mu jeszcze na noc.
Kurcze raz wypił 180 ml i już nie chce. Chyba tylko wtedy miał zachciankę na większą ilośc.:-p

Zazdroszczę. Moja przez cały dzień tyle nie zje:baffled:
Ha! a my się zastanawiamy z mężulem kiedy sobie drugiego bobaska spróbować zdziałać:laugh2:
Znaczy sie w gre wchodzi próba w tym roku, najdalej na początku przyszłego:sorry2:
Muszę tylko do roboty wrócić
Ja wcześniej chciałam jak najszybciej w drugą ciążę zajść... ale teraz minimum dwa lata chcę odczekać.

Słuchajcie czy ten kleik dajecie do kazdego mleczka?
Ja dzis na noc dalam 150ml plus 2 lyzki kleiku no i maly wypil i zaraz spac poszedl

Inga dostaje rano przed spacerem i wieczorkiem:-) przed spaniem
czesc kochane :-D
troszke Was zaniedbuje.... przepraszam :sorry:

powiedzcie mi... ktore z Was juz wrocily do pracy?? Ale nie takiej w domu tylko normalnie zostawia maluszka na 8h komus i pracuje?? Chyba bede miala wyzuty sumienia... od 1rwszego marca ide do pracy..... boje sie troche choc tesknie za praca....

Larvunia, ja teoretyczie idę do pracy od 1 marca a praktycznie jeszcze kilka miesęcy odpuszczam:-) Na razie nie chcę młodej zostawiać. Po pierwsze nie mam z kim a drugie jakoś nie chce mi się;-)

reklama
Larvuniu, ja nie wyobrazam sobie, zeby Oskar zostawal z kims a ja zebym pracowala... wiem, wiem pewnie przesadzam, ale ciagl ebym o nim myslala i martwila sie, tesknila... i o n tez pewnie czulby, ze mamy nie ma tuz obok - jak do tej pory...

Wrócilismy niedawno ze spaceru i zaszliśmy do pizzerii. Miło była a Kacperek sobie kimał :)

wisienkaa1 co do tabletek to też sie zdziwiłam bo lekarze najczęściej polecaja wszelkiego rodzaju tabletki ale stwierdziłam że skoro ginekolog odradza to musi cos w tym być i dla tego z nich zrezygnuje.

aluśka :) ja karmie tylko piersią i zamierzam tak do 6 miesiąca sama piersią a potem pierś i coś do uzupełnienia i tak do roczku. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie .

anineczka ale twój syneczek słodko upaćkany :-D

wiecie ja pierwszy raz do pracy chcialam pojsc jak Mila miala skonczony roczek a starsznie zle mi bylo ja zostawiac

teraz jest juz duza i przyszla kolej na przedszkole,widze ze mala radzi sobie z rowiesnikami i ciagnie do nich,i jest mi juz inaczej,aczkolwiek jej pierwsze dni w przedskzolu napewno bede sie strasznie martwic :-(

z Hania mysle ze juz tak nie bedzie.....jednak pierwsze dziecko to pierwsze.....nie chjodzi o to ze drugie jest gorsze,ale czlowiek psychicznie juz inaczej do tego podchodzi :tak:

wiec was calkowicie rozumiem

Lilka ja do pracy planuje iść jak Kacperek będzie mógł iść do przedszkola czyli minimum za 3 lata, nie mam tu w pobliżu rodzinki z która mogła bym go zostawić. Puki co nawet sobie nie wyobrażam żeby go zostawić z kimś obcym.

Witam mamcie :-D

czy któraś z Was karmi jeszcze swoje maleństwo samą piersią ? :tak:
Jeżeli tak to jak długo macie zamiar kontynuować?:sorry:

Ja karmię tylko piersią i myslę (no i mam nadzieję) że u nas będzie tak jak u dziewczyn, ok 6 miesięcy tylko cyc, a później pierś plus inne pokarmy do około roku.

Anineczko piękne to zdjęcie Twojego pierworodnego.

Ja do pracy wracam we wrześniu, z Tymkiem prawdopodobnie będzie teściowa, a ja jako nauczyciel w szkole będę ok. 20 godzin tygodniowo + ewentualne zebrania, rady czy szkolenia. Larvunia przede wszystkim nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów sumienia. Jak masz siedzieć w domu i wariować, to lepiej dla Was - Ciebie i Marcelka - będzie, jak sobie trochę popracujesz. Mi jest dobrze na macierzyńskim, ale wiem, że nie usiedziałabym w domu 2 czy 3 lata. Zaczęłabym wymyślać różne rzeczy, które by mnie dołowały i z czasem robiłabym się zaborcza dla Damiana. Należę do ludzi, którzy potrzebują kontaktu z innymi.

my jedziemy na samym cycu do 6 miesiąca :tak:

ja karmie tylko piersia i bardzo sie z tego ciesze, zreszta synus tez:-D:-D uwielbia cyca:-):-):-)
hmmm, do skonczenia 6 m-cy to miniumum...:tak::tak::tak:

aluśka :) ja karmie tylko piersią i zamierzam tak do 6 miesiąca sama piersią a potem pierś i coś do uzupełnienia i tak do roczku. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie .

Ja karmię tylko piersią i myslę (no i mam nadzieję) że u nas będzie tak jak u dziewczyn, ok 6 miesięcy tylko cyc, a później pierś plus inne pokarmy do około roku.
.

widzę że nie jestem sama :-D:tak: też mam zamiar podobnie jak Wy wytrwać na samym cycu do 6 miesiąca a potem rozszerzyć dietę o inne pokarmy ale starając się jeszcze kontynuować karmienie:laugh2:;-);-) A jak wyjdzie zobaczymy :-D

mam pytanie: jak się wkleja zdjęcia do albumu ?:sorry::-(
założyłam sobie album w Galerii BabyBoom i ni jak wiem jak dodać zdjęcia :baffled::no::no: :sorry:

reklama
Do góry