reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Cześć laski.
Ostatnio nie miałam czasu zaglądać, Inga dawała popalić i nie było czasu na komputer;-)

ja spadam na spacerek, a potem musze jakos sprubowac wyczyscic wielka klatke w ogrodzie, po moich krolikach, bo chce mojemu facetowi na walantynki kupic szynszyle :-)
to jest jego marzenie od ponad roku, ale ja sie nie zgadzalam, dlatego tym bardziej bedzie to dla niego niespodzianka :-D:-D:-):-) a wy co kupujecie?

Ja mojemu kupuję pierdołę. Znalazłam na allegro takie poduszki
Foto poduszka z Twoim zdjęciem SUPER PREZENT! (309469212) - Aukcje internetowe Allegro
i dostanie z naszym zdjęciem:-)

Nie pisałam Wam kochane ze w niedziele chrzciny Dorianka :-)
I nie pisałam rowniez ile musiałam sie urzerać z proboszczami.To jest szok co sie wyrabia w kosciolach,w skrócie wielkim wam napisze...

Women, życzę udanej imprezy. Niezłą miałaś przygodę z księżmi i dlatego też ja na razie nie będę robiła chrzcin... nie zapomnę jak poszliśmy z mężem dać w jego parafii na zapowiedzi i ksiądź wyciągnął cennik i walnął mi kwotę... tak nie to zamurowało, że poprosiłm o rachunek fiskalny;-) Z drugi też przed ślubem mieliśmy jazdę, ponieważ Seban nie miał jakiś nauk przedmałżeńskich i trzeba je było w ekspresowym tempie załatwić, więc poszliśmy do księdza i mówimy jak sprawa wygląda a ten do nas, żebyśmy przynieśli w kopercie pieniążki to on biednym dzieciom je przekaże... no więc ja stwierdziłam, że może nam dać nr. konta, to my zrobimy wpłatę i damy mu potwierdzenie... ale nie chciał... już widzę jak dał tą kasę tym "biednym dzieciom":baffled:

zastanawiam sie czy mam zachciewajki ciazowe:oo2::unsure:
albo jestem w ciazy albo mam juz ciaze urojona:huh::confused:

przed chwila poszlam do kuchni po troche zupy pomidorowej i przy okazji wzielam sobie jednego racuszka z jablkiem
i jedzac racuszka wzielo mnie na rybe z puszki w sosie pomidorowym....no i wcinam jak szalona te rybke

jak w sobote zobacze dwie kreski to na bank bede potzrebowala reanimacji a moj polowek zginie :baffled:

Jesssu Lilka czeka na wynik. Trzymam kciuki, żeby był taki jakiego oczekujesz:-)

Marcelito waz ok 8200
w poniedziaek Sawciu kupil mega pake 3
i jak sie skoncza to juz 4 kupie :-)

Pięknie przybiera. Ae na zdjęciac widać, ze to kawał chłopa.
Ostatnio spotkałam znajomą ze szkoły rodzenia, która ma synka miesiąc młodszego od Ingi i waży ponad 6 kg... a wagę urodzeniową mieli podobną:-)

No...dałam po południu małemu butlę z kleikiem. Wciupał całą:tak: Zrobiłam tak, że do 150 ml mleka dodałam narazie tylko 1 łyżeczkę. Wielkiej różnicy nie było ale muszę go przyzwyczaić.
Także dam mu jeszcze na noc.
Kurcze raz wypił 180 ml i już nie chce. Chyba tylko wtedy miał zachciankę na większą ilośc.:-p

Zazdroszczę. Moja przez cały dzień tyle nie zje:baffled:
Ha! a my się zastanawiamy z mężulem kiedy sobie drugiego bobaska spróbować zdziałać:laugh2:
Znaczy sie w gre wchodzi próba w tym roku, najdalej na początku przyszłego:sorry2:
Muszę tylko do roboty wrócić
Ja wcześniej chciałam jak najszybciej w drugą ciążę zajść... ale teraz minimum dwa lata chcę odczekać.

Słuchajcie czy ten kleik dajecie do kazdego mleczka?
Ja dzis na noc dalam 150ml plus 2 lyzki kleiku no i maly wypil i zaraz spac poszedl

Inga dostaje rano przed spacerem i wieczorkiem:-) przed spaniem
czesc kochane :-D
troszke Was zaniedbuje.... przepraszam :sorry:

powiedzcie mi... ktore z Was juz wrocily do pracy?? Ale nie takiej w domu tylko normalnie zostawia maluszka na 8h komus i pracuje?? Chyba bede miala wyzuty sumienia... od 1rwszego marca ide do pracy..... boje sie troche choc tesknie za praca....

Larvunia, ja teoretyczie idę do pracy od 1 marca a praktycznie jeszcze kilka miesęcy odpuszczam:-) Na razie nie chcę młodej zostawiać. Po pierwsze nie mam z kim a drugie jakoś nie chce mi się;-)

reklama
Larvuniu, ja nie wyobrazam sobie, zeby Oskar zostawal z kims a ja zebym pracowala... wiem, wiem pewnie przesadzam, ale ciagl ebym o nim myslala i martwila sie, tesknila... i o n tez pewnie czulby, ze mamy nie ma tuz obok - jak do tej pory...

Wrócilismy niedawno ze spaceru i zaszliśmy do pizzerii. Miło była a Kacperek sobie kimał :)

wisienkaa1 co do tabletek to też sie zdziwiłam bo lekarze najczęściej polecaja wszelkiego rodzaju tabletki ale stwierdziłam że skoro ginekolog odradza to musi cos w tym być i dla tego z nich zrezygnuje.

aluśka :) ja karmie tylko piersią i zamierzam tak do 6 miesiąca sama piersią a potem pierś i coś do uzupełnienia i tak do roczku. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie .

anineczka ale twój syneczek słodko upaćkany :-D

wiecie ja pierwszy raz do pracy chcialam pojsc jak Mila miala skonczony roczek a starsznie zle mi bylo ja zostawiac

teraz jest juz duza i przyszla kolej na przedszkole,widze ze mala radzi sobie z rowiesnikami i ciagnie do nich,i jest mi juz inaczej,aczkolwiek jej pierwsze dni w przedskzolu napewno bede sie strasznie martwic :-(

z Hania mysle ze juz tak nie bedzie.....jednak pierwsze dziecko to pierwsze.....nie chjodzi o to ze drugie jest gorsze,ale czlowiek psychicznie juz inaczej do tego podchodzi :tak:

wiec was calkowicie rozumiem

Lilka ja do pracy planuje iść jak Kacperek będzie mógł iść do przedszkola czyli minimum za 3 lata, nie mam tu w pobliżu rodzinki z która mogła bym go zostawić. Puki co nawet sobie nie wyobrażam żeby go zostawić z kimś obcym.

Witam mamcie :-D

czy któraś z Was karmi jeszcze swoje maleństwo samą piersią ? :tak:
Jeżeli tak to jak długo macie zamiar kontynuować?:sorry:

Ja karmię tylko piersią i myslę (no i mam nadzieję) że u nas będzie tak jak u dziewczyn, ok 6 miesięcy tylko cyc, a później pierś plus inne pokarmy do około roku.

Anineczko piękne to zdjęcie Twojego pierworodnego.

Ja do pracy wracam we wrześniu, z Tymkiem prawdopodobnie będzie teściowa, a ja jako nauczyciel w szkole będę ok. 20 godzin tygodniowo + ewentualne zebrania, rady czy szkolenia. Larvunia przede wszystkim nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów sumienia. Jak masz siedzieć w domu i wariować, to lepiej dla Was - Ciebie i Marcelka - będzie, jak sobie trochę popracujesz. Mi jest dobrze na macierzyńskim, ale wiem, że nie usiedziałabym w domu 2 czy 3 lata. Zaczęłabym wymyślać różne rzeczy, które by mnie dołowały i z czasem robiłabym się zaborcza dla Damiana. Należę do ludzi, którzy potrzebują kontaktu z innymi.

my jedziemy na samym cycu do 6 miesiąca :tak:

ja karmie tylko piersia i bardzo sie z tego ciesze, zreszta synus tez:-D:-D uwielbia cyca:-):-):-)
hmmm, do skonczenia 6 m-cy to miniumum...:tak::tak::tak:

aluśka :) ja karmie tylko piersią i zamierzam tak do 6 miesiąca sama piersią a potem pierś i coś do uzupełnienia i tak do roczku. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie .

Ja karmię tylko piersią i myslę (no i mam nadzieję) że u nas będzie tak jak u dziewczyn, ok 6 miesięcy tylko cyc, a później pierś plus inne pokarmy do około roku.
.

widzę że nie jestem sama :-D:tak: też mam zamiar podobnie jak Wy wytrwać na samym cycu do 6 miesiąca a potem rozszerzyć dietę o inne pokarmy ale starając się jeszcze kontynuować karmienie:laugh2:;-);-) A jak wyjdzie zobaczymy :-D

mam pytanie: jak się wkleja zdjęcia do albumu ?:sorry::-(
założyłam sobie album w Galerii BabyBoom i ni jak wiem jak dodać zdjęcia :baffled::no::no: :sorry:

reklama
Do góry