reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Sugar, lecicie tylko z synkiem? ...tez bym sie wybrala juz na urlopik, w ubiegle wakacje byla tylko Chorwacja, ktora nas rozczarowala, ale ze wzgledu na brzuszek, balismy sie samolotu... a w tym roku zobaczymy czy sie odwazymy z maluszkiem... A w Egipcie bylismy 2,5 roku temu w Hurghadzie, bylo suuuuper:-):-) mmmmm, fajnie macie:-):-):-):-)

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki tez tak jak moj... pchaja do buziaka palce?? Bo moj Oskar to kciuka ssa jak opetany, smoczek mu nie pasuje, cyc jest ok - ale jak chce tylko ssac, to pewnie irytuje sie ze mleczko leci niepotrzebnie, a paluszek uwielbia... no i ciagle lapka w buzi...:dry::dry::dry:

Kathe Adas dopiero zaczol cwiczenia od stycznia i jedyna poprawa to ze juz ładnie trzyma głowke choc lezac na brzuszku nadal jej nie trzyma. Co do długosci cwiczen to ja sie przygotowałam na rok intensywnej rehabilitacji:-)
No coz Macius dzis zakonczył rehabilitacje a cwiczył dwa lata, ale on mial oprcz asymetri i napiecia jeszcze przykurcze.

w zwiazku z tym mam do was pytanie moze któras bedzie sie orientowac:-)
Macius ma orzeczenie o niepelnosprawnosci, dostal je na 2 lata a wiec do lutego 2009roku i teraz jak juz skonczył rehabilitacje i jak osrodek zglosci to do UM to czy moga mam odebrac pieniadze czy nie?

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki tez tak jak moj... pchaja do buziaka palce?? Bo moj Oskar to kciuka ssa jak opetany, smoczek mu nie pasuje, cyc jest ok - ale jak chce tylko ssac, to pewnie irytuje sie ze mleczko leci niepotrzebnie, a paluszek uwielbia... no i ciagle lapka w buzi...:dry::dry::dry:

Adasiowi nic tamk nie smakuje jak kcuk, prubuje go przezucic na smoczka ale narazie to walka z wiatrakami:-)

Women my kupiliśmy sam smoczek Nuby (wygląda podobnie jak ten od butelki) i Tymek go nie lubi, woli Nuka. Co do butli nie pomogę, bo my tylko na cycu.

a co z mala ela, :confused:

a u mnie super ale boje sie wyjsc ze przegapie telefon ze szpitala :sorry2:

to jest firmy Summer ale nie wiem czy dostepne w polsce, my placilismy 65 funtow po promocji, normalna cena to 80, ale naprawde super wiele nagrod i medali otrzymal ten monitorek :-)

kathe a twoja mala jak ma lewostronny tzn. ze patrzy tylko na lewo czy tylko na prawo :confused:

women a moze z tej nowej butli trzeba ssac jak z piersi a on juz zapomnial lub mu sie niechce :sorry2:
wisienka moja mala nie ma konkretnie jednej strony upatrzonej dlatego ja nie zauwazylam tego kreczu:sorry2:ona tylko sie chwieje jak jest na brzuszku-ladnie podnosi glowke ale troche znosi jej cialko na boki. co do strony to raz na jednej kladzie glowke raz na drugiej ale zauwazylam ze czesciej spi na lewej
Kathe Adas dopiero zaczol cwiczenia od stycznia i jedyna poprawa to ze juz ładnie trzyma głowke choc lezac na brzuszku nadal jej nie trzyma. Co do długosci cwiczen to ja sie przygotowałam na rok intensywnej rehabilitacji:-)
No coz Macius dzis zakonczył rehabilitacje a cwiczył dwa lata, ale on mial oprcz asymetri i napiecia jeszcze przykurcze.

w zwiazku z tym mam do was pytanie moze któras bedzie sie orientowac:-)
Macius ma orzeczenie o niepelnosprawnosci, dostal je na 2 lata a wiec do lutego 2009roku i teraz jak juz skonczył rehabilitacje i jak osrodek zglosci to do UM to czy moga mam odebrac pieniadze czy nie?
kunda skad sie wziela u twoich chlopakow ta asymetria??wiadomo?bo moja mala ma krecz szyjny i chyba to sie wiaze z napieciem?jeshu ci lekarze tak super to tlumacza ze ja nic nie kumam juz:sorry2::-(czy jak jest krecz to jest i napiecie??

Women my kupiliśmy sam smoczek Nuby (wygląda podobnie jak ten od butelki) i Tymek go nie lubi, woli Nuka. Co do butli nie pomogę, bo my tylko na cycu.

To dobrze ze piszesz o tym smoczku Jolie bo tez zamierzałam go kupic wtdawał sie bardzo fajny.

Kurcze kiedys byly szkale butelki i jeden rodzaj smoczków i było super,dzieciaki zdrowe i zadowolone,a teraz kurde nie wiem co sie dzieje.:crazy:

Pije sobie drineczka po calym dniu,wasze i dzieciaczków zdrowie :rofl2:

reklama
Witajcie Kochane:-)

Ostatnio mam strasznie dużo pracy i nie daje rady do was zbyt często zagladać:sorry2:

Spóźnione życzenia dla Ingusi i Mateuszka...STO LAT!!!

Witam.

My właśnie zostaliśmy sami, bo tatuś Tymka ma dziś "dżoba" we Wrocławiu i do domu wróci o 3-4 w nocy :-( Za to był z nami na krótkim spacerze. Niestety ja się przeziębiłam i spacerek był tylko godzinny. Teraz ja piję herbatę z cytryną i miodem a Tymkowi właśnie udało się zasnąć, bo On też z tych co w dzień śpią najlepiej na spacerze.

Jeszcze nie słyszałam o takim przypadku, żeby ktoś utuczył dziecko karmiąc je jedynie piersią.

Jolie zdrówka życzę:tak:
Dokładnie:tak: piersią nie można spowodować otyłości u dziecka. Inaczej jest z butlą-jest zagrożenie, że można za bardzo utuczyć.

mój malutki od jakiś dwu dni łapie
hehe i nie za bardzo wie co dalej z tym zrobić:-)

Blanka dopiero od wczoraj zaczęła łapać, trochę późno:sorry2:

Dzien doberek:-)

Dziewczyny mam pytanko, jakie macie elektroniczne nianie... bo my musimy kupic (czesto Oskarej jest na gorze w sypialni, a ja biegne cos zrobic w kuchni - na dole, i ciagle slucham czy nie placze...) ...i nie wiem jak. Chyba fisher price polecane byly przez kila dziewczyn, ale nie jestem juz pewna:-p

Anulka też jestem właśnie na kupnie. U mnie są 3 kondygnacje i na parterze to już wogóle nic nie słychac:sorry2: Zastanawiam sie albo nad Fisher albo nad Philipsem-jeszcze nie wiem...

czesc babeczki
ja wpadam na chwile i mykam spac
wczoraj balowalam do 3 wiec jestem niewyspana :-p

u nas wsio fajnie
zdecydowalismy ze jedziemy 28 lutego do egiptu z malym
uff, w koncu troche luzu

Sugar ale super że jedziecie do Egiptu! Zazdroszczę:blink:

Witajcie szczęśliwe mamusie :)
Trochę nie na temat,
ale mam do Was wielką prośbę :)
Piszę pracę magisterską na temat ciąży
i porodu. Muszę zrobic badania i dla tego
proszę Was o wypełnienie anonimowej ankiety.
To zajmie tylko 3 minuty :)
Oto link:
Zachowania prozdrowotne oraz przebieg ciąży i porodu - ankietka.pl
Z góry dziękuję
Ania

Wysłana:-)
Witam Mamcie :tak:

Nie mam teraz zbytnio czasu żeby do Was zajrzeć :-( mała cały czas płacze i marudzi przez tą pieluchę ortopedyczną i robi takie smutne minki aż mi się robi smutno i chce mi się płakać :no:
Teraz właśnie zasnęła.....

Aluśka współczuje córeczce...Mam nadzieję ze na nastepnej wizycie wszystko będzie już w porządku-trzymamy kciuki!!!

Anulka Blanusia ciągle pcha rączki do buzi i tak słodko mlaszcze:-D Smoka nie chce za bardzo:sorry2: Ale jak widzę ze mulda rączki to staram sie wcisnąć jej smoczka bo to jest zdrowsze. Dziecko nie powinno ssać rączek.

Dobranoc Mamuśki, jutro kolejny ciężki dzień przede mną...

Do góry