anulka1979
Szczesliwa mama i żona:))
Ja rowniez skladam moc życzen dla Matiego i Ingusi, wszystkiego naj... duzo usmiechu, pysznego mleczka i duuuuzo zabawek:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki tez tak jak moj... pchaja do buziaka palce?? Bo moj Oskar to kciuka ssa jak opetany, smoczek mu nie pasuje, cyc jest ok - ale jak chce tylko ssac, to pewnie irytuje sie ze mleczko leci niepotrzebnie, a paluszek uwielbia... no i ciagle lapka w buzi...
wisienka moja mala nie ma konkretnie jednej strony upatrzonej dlatego ja nie zauwazylam tego kreczuona tylko sie chwieje jak jest na brzuszku-ladnie podnosi glowke ale troche znosi jej cialko na boki. co do strony to raz na jednej kladzie glowke raz na drugiej ale zauwazylam ze czesciej spi na leweja co z mala ela,
a u mnie super ale boje sie wyjsc ze przegapie telefon ze szpitala
to jest firmy Summer ale nie wiem czy dostepne w polsce, my placilismy 65 funtow po promocji, normalna cena to 80, ale naprawde super wiele nagrod i medali otrzymal ten monitorek :-)
kathe a twoja mala jak ma lewostronny tzn. ze patrzy tylko na lewo czy tylko na prawo
women a moze z tej nowej butli trzeba ssac jak z piersi a on juz zapomnial lub mu sie niechce
kunda skad sie wziela u twoich chlopakow ta asymetria??wiadomo?bo moja mala ma krecz szyjny i chyba to sie wiaze z napieciem?jeshu ci lekarze tak super to tlumacza ze ja nic nie kumam juz:-(czy jak jest krecz to jest i napiecie??Kathe Adas dopiero zaczol cwiczenia od stycznia i jedyna poprawa to ze juz ładnie trzyma głowke choc lezac na brzuszku nadal jej nie trzyma. Co do długosci cwiczen to ja sie przygotowałam na rok intensywnej rehabilitacji:-)
No coz Macius dzis zakonczył rehabilitacje a cwiczył dwa lata, ale on mial oprcz asymetri i napiecia jeszcze przykurcze.
w zwiazku z tym mam do was pytanie moze któras bedzie sie orientowac:-)
Macius ma orzeczenie o niepelnosprawnosci, dostal je na 2 lata a wiec do lutego 2009roku i teraz jak juz skonczył rehabilitacje i jak osrodek zglosci to do UM to czy moga mam odebrac pieniadze czy nie?
Women my kupiliśmy sam smoczek Nuby (wygląda podobnie jak ten od butelki) i Tymek go nie lubi, woli Nuka. Co do butli nie pomogę, bo my tylko na cycu.
Witam.
My właśnie zostaliśmy sami, bo tatuś Tymka ma dziś "dżoba" we Wrocławiu i do domu wróci o 3-4 w nocy :-( Za to był z nami na krótkim spacerze. Niestety ja się przeziębiłam i spacerek był tylko godzinny. Teraz ja piję herbatę z cytryną i miodem a Tymkowi właśnie udało się zasnąć, bo On też z tych co w dzień śpią najlepiej na spacerze.
Jeszcze nie słyszałam o takim przypadku, żeby ktoś utuczył dziecko karmiąc je jedynie piersią.
mój malutki od jakiś dwu dni łapie
hehe i nie za bardzo wie co dalej z tym zrobić:-)
Dzien doberek:-)
Dziewczyny mam pytanko, jakie macie elektroniczne nianie... bo my musimy kupic (czesto Oskarej jest na gorze w sypialni, a ja biegne cos zrobic w kuchni - na dole, i ciagle slucham czy nie placze...) ...i nie wiem jak. Chyba fisher price polecane byly przez kila dziewczyn, ale nie jestem juz pewna
czesc babeczki
ja wpadam na chwile i mykam spac
wczoraj balowalam do 3 wiec jestem niewyspana
u nas wsio fajnie
zdecydowalismy ze jedziemy 28 lutego do egiptu z malym
uff, w koncu troche luzu
Witajcie szczęśliwe mamusie
Trochę nie na temat,
ale mam do Was wielką prośbę
Piszę pracę magisterską na temat ciąży
i porodu. Muszę zrobic badania i dla tego
proszę Was o wypełnienie anonimowej ankiety.
To zajmie tylko 3 minuty
Oto link:
Zachowania prozdrowotne oraz przebieg ciąży i porodu - ankietka.pl
Z góry dziękuję
Ania
Witam Mamcie
Nie mam teraz zbytnio czasu żeby do Was zajrzeć :-( mała cały czas płacze i marudzi przez tą pieluchę ortopedyczną i robi takie smutne minki aż mi się robi smutno i chce mi się płakać
Teraz właśnie zasnęła.....
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki tez tak jak moj... pchaja do buziaka palce?? Bo moj Oskar to kciuka ssa jak opetany, smoczek mu nie pasuje, cyc jest ok - ale jak chce tylko ssac, to pewnie irytuje sie ze mleczko leci niepotrzebnie, a paluszek uwielbia... no i ciagle lapka w buzi...