reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
elbra to super, zazdroszcze randki :tak: :-)

moj ostatnio tez wspominal ze by chcial wyjsc niedlugo na jakas kolacje bez malego, i moze do kina, ale u mnie to niemozliwe bo maly toleruje tylko cyca :-( :frown:

kathhe a jak Ci sie jezdzilo dzisiaj?? :-D
a wporzadku, jak zmieniam pas to nie widze jak blisko jest za mna samochod ale ogolnie luz:-Dnie no tak serio to nie wiem moze slepa jestem ale ciezko mi dostrzec czy jest blisko za mna czy daleko:sorry2:chyba kwestia wyczucia

anulka ja tez karmie piersia:tak:
elbra i jak film?

ja juz w lozeczku, dzis sama wykapalam mala:-)pierwszy raz sama:-)
Jutro na uczelnie, ale cholercia cos mnie zab boli:baffled:jeszcze tego brakowalo:baffled:

Misia, pytalam tak z ciekawosci... ile nas jeszcze karmi, bo widze, ze duzo mam sie "wykruszylo" z karmienia cycem...:-:)-(
a ja bardzo lubie jak Oskarus ciagnie cyca:-D tyle, ze przeszkadza mi uczucie mokrosci w staniku i ten dyskomfort, ale bede karmic:tak::tak::tak: bo to najlepsze dla maluszka

Kathe, gratuluje samodzielnej kapieli - ja sie nie odwazylam, kapie z mezusiem:tak::tak: no i milego dzionka na uczelni, i oby zab juz sie nie odzywal:-)

Elbra, ja tez bym pomknela do kina... ale u nas tez cycus i cycus..., a teraz troszke poklocilam sie z rodzicami i nawet synka nie mialabym komu podrzucic:sorry2:

Zmykam juz do lozeczka:-)

Dobranoc:tak:

Powiedzcie mi dziewczyny czy też coś takiego zauważyłyście u waszych szkrabów-jak po kąpieli masuje Blanulkę po brzuszku oliwką to tak dziwnie sie preży, tak jakby chciała odsunać brzuszek od mojej reki, krzywi sie ale nie płacze. Nie ma żadnych wzdęć, brzuszek jest mięciutki, nie wiem o co chodzi...:confused:

U nas nic takiego nie ma miejsca, wiec raczej nie pomoge:no:
jedyne co mi przychodzi do glowy to, to ze moze oliwka ma inna temperature niz cialko... hmmm, nie wiem. Ja brzuszka nie oliwkuje, kapiemy w Oilatum i oliwkuje tylko buzke i glowke (czasem pod paszkami i faldki na nozkach).

moj maluch juz wykapany i nakarmiony, a teraz tatus bawi sie z nim jego zabawka bo chce go wymeczyc wg waszych rad :-) mam nadzieje ze po zabawie maluch padnie i przespi cala noc :-D supercio by bylo!

co do ząbków wczoraj czytałam że od ok. 2 miesiaca dziecko zaczyna wytwarzac ślinę i że to nie ma nic wspólnego z zabkami:-) nie wiem czy to prawda ale tak przeczytałam :-) mój się ślini wkłada rączki do buźki ale przy tym jest niesamowicie roześmiany częst:-) wiec poprostu tak lubi a ja mu chwilowo nie zabraniam;-)
Moja pediatra powiedziała, że w wieku ok. dwóch miesięcy zwięsza się iość ślinianek i stąd tyle śliny. O zębach jeszcze nie ma mowy.

Co do śmiania się to Blaneczka mało sie śmieje, na głos to jeszcze nigdy nie słyszałam:baffled: Bardzo sie trzeba starac zeby wymusic usmiech na jej buźce.Dziwne to moje dziecko.No i są osoby do których wogóle nie chce sie usmiechnąć (mój mąż:baffled:, w sumie to ogólnie faceci)

Jagoda mam wrażenie jakbym o mojej Indze czytała. Wprawdzie ona potraf śmiać się w głos, ale najczęściej wtedy kiedy któraś z suk ją poliże, albo ma wyjątkowo dobry dzień to chichra się do zabawek. Ale do męża czy dziadka nie uśmiecha się wogóle...
Mamcie, tak sie zastanawialm i juz sama stracilam rachube, ktore jeszcze karmia piersią...?
...wiem, ze Misia, Larvunia i chyba Jagoda...

Ja też jeszcze karmię i mam zamiar jeszcze przez kilka miesięcy
... ja uwielbiam jezdzic samochodem :-) W 9 miesiacu ciazy juz nie siegalam (przez brzusio) do pedalow i do zmiany biegow, troszke sie tym zloscilam ze sobie nie radze.... a jaka frajda jak znowu siadlam za kolkiem i moglam pojezdzic...ojej, ja to chyba powinnam byc texowkarzem ehheeheh :-):-):-) normalnie podniecam sie gdy prowadze :-D a mam prawko od 1999r :tak:
Też uwielbiam jeździc autkiem. Do samego końca ciąży jeździłam i nawet do porodu chciałam jechać sama, ale mój mąż się uparł i brat nas zawiózł

dziewczyny
mam troche drastyczne pytanie :#
czy zostawiacie w domu dziecko same na np 10 minut ??? tzn czy wychodzicie z domu np do sklepu na dole albo na szybkie siku pieska albo cos w tym rodzaju

Zostawiam, jak muszę wyjść z psami na siku. Schodzę wprawdzie tylko pod klatkę i cała sprawa trwa max 10 min, ale zostawiam. Do sklepu bym nie poszła, męża na dworzec też bym nie odwiozła, ale tutaj sła wyższa, bo inaczej zasikane mieszkanie, a tego bym nie zdzierżyła.

mircia teraz kupilam sobie elektroniczna nianie taka sama jak ma misia wlasnie po to tez (nie tylko by slyszec z 2 pokoju) , by slyszec malego gdy jestem na dworze z psem. Tylko, ze jeszcze nie testowalam czy lapie z domu.... niby napisali zasieg 300metrow :sorry2: Az wieczorkiem z ciekawosci sprawdze czy dziala na dworze :tak:

Też mam nianię, ale jeszcze nie próbowałam z nią z domu wychodzić... ale myślę, że ona przez te nasze bokowe mury chyba by nie zadziałała.

reklama
Sugar no ale jak dokarmiasz to chyba żaden problem, bo cyca dostaje Elcia i te cenne przeciwciała również.
A rady na całkowite karmienie piersią? Ja podtrzymuje laktację co dwa dni ściągając laktatorem, piję Hippa dla karmiących, tak więc odpowiednia ilość mleczka jest. Igi zostawia cyca najedzony. Oprócz tego sprawdzam co jakiś czas jego wagę i kontroluje ile przybiera. Na razie ma jakieś 6 kg więc wszystko w porządku.

Anulka ja też uwielbiam karmić piersią :-)

Do góry