reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

:-) hej mamcie :-)

Ale mi jakos zimno.... moze jutro w koncu padac nie bedzie:eek:
Nadal probuje wyczuc ruchy malenstwa.... i nic :-( szkoda. No ja wiem, ze za szybko, ale ja juz bym tak chciala...

anulka tez sie zaczynam zastanawiac nad ginekologiem, ktory bedzie przy porodzie tez. anulka chociaz to az tak nie mysle jeszcze o porodzie. Faza mnie chwyci miesiac lub dwa przed porodem pewnie ;-)........ (bo ja boje sie porodu jak cholera!!!)

Macie (mamy w 1 ciazy) juz jakies ciuszki lub wyprawke? Ja nie mam nic... kupujecie juz cokolwiek?

reklama
joł joł laski :-)

teskniły??? ;-)

bo mega huragan z burza z wtorku spalił cały system w bloku od internetu
potem okazało sie ze u mnie tak dobrze poszło ze i karta sieciowa sie spaliła w kompie :baffled:
no i gosciu dopiero dzis trzeciego dnia,dosłownie przed chwila mi wymienił na nowa :baffled:
ile sie nadzwoniłam i wogole....masakra :eek:

a ja dzis po wizycie u gina :-):-)

słyszałam bicie serduszka!!!:szok::szok::szok::-D:-D

wyniki mam piekne: krew,mocz,cisnienie
dzidzius rosnie pieknie,serce bije mu jak dzwon
lekarz zadowolony ze wszystko takie extra :-) i....jestem happy
jejku słyszałam serduszko :happy:.......

ide poczytac co u was:-)

Witam wszystkie Brzuchatki!
Troche mnie nie bylo ale podczytywalam...:tak:U nas wszystko w porzadku.Odkrylam ostatnio ze moje obliczenia co do terminu porodu nie bardzo zgadzaja sie z obliczeniami mojego gina .Wedlug moich obliczen to jestem jakies 2tygodnie do przodu.Moze sie to wyrowna przy nastepnej wizycie?!

Marthusia!
Ja rowniez uwazam ze musicie porozmawiac z mezem.Dialog to podstawa,nie mozna pozowlic zeby problemiki sie mnozyly.On powinien zdawac sobie sprawe z tego ze to twoje ostatnie miesiace jako-takiego wypoczynku,potem bedziesz miala wiecej obowiazkow.

Kajunia!
Uszy do gory z humorkiem!Ja tez calkiem niedawno mialam taki sam jak Ty.I wiesz co?Tak samo jak sie pojawil tak i zniknal.Coz...hormony szaleja;-)

Co jeszcze...A!ja tez nie pracuje.Jestem na wychowawczym.
Anulka!
Niewiem co ci doradzic ale ja mam gina ktory pracuje w szpitalu.I powiem szczerze,fakt ze prowadzil moja ciaze,opiekowal sie podczas pobytu w szpitalu to byl dla mnie duzy komfort psychiczny.Naprawde dobrze jest wiedziec ze jest z boku ktos(mam na mysli lekarzy)kto cie dobrze zna i na kogo mozna liczyc.
To zawsze wsparcie.
Tym razem tez tak bedzie i powiem szczerze ze wcale sie nie boje bo bede pod dobra opieka zarowno lekarska jak i pielegniarska.

Uciekam spac.Co ja tu jeszcze robie?!
Pozdrawiam serdecznie wszystkie brzuchatki!!!

Witajcie. Byłam wczoraj u lekarza z tymi bólami brzuchami. Są one wywołane szybkim rozciąganiem macicy.Mam brać No-spę i Magnezin.Czy któraś z was bierze witaminy Elevit? jak się czujecie po nich?Podobno zawarte w nich żelazo powoduje te skurcze. Pozdrawiam.

ja brałam Elevit w ciazy z corcia i czułam sie normalnie:happy:
i powiem ci ze pierwszy raz słysze o zelazie takie cos ....
nie wiem,nie znam sie ale wydaje mi sie to jakas głupota,jakims wymysłem...
zelazo jest zalecane w ciazy
w zaawansowanej nawet jadłam dodatkowo zelazo z powodu anemii
takze...

Anulka ja chodziłam do gina ktory nie jest u nas w szpitalu
i jak zaszłam w ciaze z Milenka to postanowiłam zmienic gina na takiego ktory jest u nas w szpitalu

no i moja lekarka odbierała porod.....tego sie nie da opisac ale byłam jejw dzieczna jak cholera
nie wyobrazam sobie w takim momencie miec nieznany mi personel i wogole

na twoim miejscu bym zmieniła lekarza.....to jest naprawde konfort psychiczny....

a po ciazy zawsze mozesz wrocic spowrotem do swojej lekarki :tak:;-)

hej mamcie:-)

powinnam juz dawno byc w pracy.....:zawstydzona/y: ale mi sie taaaaaaaaak bardzo niechce!
leniuszek sie robie... prasowaniem zawalony mam caly drugi pokoik :baffled:....... chyba juz od tygodnia. Mezus nauczyl sie przez to prasowac sobie SAM ciuszki :-D.
Chyba urwe sie dzis predzej do domciu...

Buziole mamcie i macie fajnie ze mozecie jeszcze pochasac w wyrkach;-)

ja chodze do lekarza ktory ma dyzury w szpitalu ale przy moim porodzie jej nie było...ale jedno wiem zawsze na wizycie podchodziła wszystko wyjasniała...ale lezałam z dziewczyna ktora nie miała swojego lekarza i tez była dobrze traktowana wszystko zalezy od personelu:-)

reklama
Cześć Dziewczyny,
Nie odzywałam się długo, ale obserwowałam nieustannie wątek i cały czas jestem z Wami. Bierny uczestnik ze mnie, wstyd! Ale obiecuję,że się poprawie. Mój dzidziuś i ja mamy się dobrze, widziałam jak fika i bryka w brzuszku na usg. Bardzo ruchliwa kruszyna. Cudowne uczucie brzuszek już widać, ale ruchów jeszcze nie czuje, a tak bym bardzo chciała, ale wiem, że muszę uzbroić się w cierpliwość.
Kajuniu dzięki za troskę, zmotywowałaś mnie do napisania ;)

Do góry