reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

ja mu podaje APTAMIL FIRST i to mleko jest do kupienia nawet w markecie,wiec mozesz spróbowac

dzieki, juz dzis kupilam :tak: ale jeszcze nie wiem kiedy podam, bo ja to tylko okazjonalnie probowalam go butla karmic, tak jak misia pisala uwazam ze mleczko z cyca dla malucha najlepsze ;-) :-)

Tu chodzi o otwór między przedsionkami, który jest normą w serduszku dziecka w życiu płodowym a później powinien zarosnąć - pozostałością po nim jest tzw. dół owalny w ścianie międzyprzedsionkowej (ach ta anatomia ;-))..

a skad ty to wiesz? Pani doktor?:confused: ;-)

dzień dobry mamcie:-) ale sie rozpisałyście:-)
ja biegam od wczoraj bo jutro weselicho brata:-) no i musiałam z mamką iść do fryzjera coś tam pokupić i takie tam:-)
idę poczytac co u was:-)

zycze milej zabawy !!!

czesc :-) ...ale mi czas zapiernicza przy malym a Wam? ;-):tak:
mi niby tez, ale tak szybko sie mecze ze znow jak jest 16 wydaje mis ie ze jest 20 bo padam :sorry2: :cool2:

....wlasnie wspolczuje mama ktore same wychowuja maluchy...., albo maja ich wiecej niz jedno :sorry2: Ja nie mam czasu isc do fryzjera, zroic sonbie pazurki.... a co dopiero przy 2ce maluszkow :sorry2:

ja rowniez wspolczuje, moj kochany znow ma wolne do konca roku a ja dopiero teraz moglam sobie pozwolic na szybki prysznic, normalnie nie mam na nic czasu :sorry2:

A my z okazji skonczenia misiaca bylismy dzis na sprawdzeniu czy maly dobrze slyszy, i naszczescie jest wszystko w porzadku :tak:
a pozniej pojechalismy na zakupowe szalenstwo :-) maly dzis byl wyjatko grzeczny

reklama
mamuski powiedzcie mi, bo kupilam malemu taki plyn na kolke.... (bo mam maxa wieczorami potrafi ryczec od 20.00 do 2.00 w nocy :-() INFACOL sie nazywa... i niby pomaga bo maly spi. Podawalam mu te herbatki z hippa, ale dzialaly na krotki czas. Ten preparat infacol mam podawac przed KAZDYM posilkiem malego?? Jak on mi je co 2-3-4 godzinki. Zalezy ile sie naje cycka. Na pudelku napisali "podawac przed posilkiem" --->wiec przed kazdym cycoleniem podawac mam?? Mam to od wczoraj bo pare dni wczesniej mial napad silej kolki az biedaczek siny sie robil z placzu i znowu mu krwiaczek na powiece wyskoczyl az :-(z wysilku. Wczoraj podalam mu to raz ieczorem, ale juz jak kolke mial powaznie bolaca.... plakal, zasnol z wycienczenia i po przebudzeniu podalam mu lek, troche pocyckal...tez poplakal i jak zasnol w koncu z wycienczenia z nowu .... no i chyba pomoglo mu bo kolki brak do rana bylo. Dzis tez kolka gigant byla po 20.00 Podalam mu lek, pojadl butle tym razem bo na cycku sie zloscil bardziej... i teraz spio mi uz od 22.00 mam nadzieje ze do rana tak bedzie spokojny.
ale namieszlalam...mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzilo :sorry2:

Larvuniu ja bym podawała tylko przed porą spodziewanej kolki. Nie przed każdym cycoleniem.

ELBRA ja też czytam "język niemowląt", ale i drugą część "język dwulatka" ;-) obie napisała Tracy Hogg. Dużo mi one dały.

Wisienko super że słuch małego ok.

właśnie sobie siedzę na necie a mąż z bratem grają na playstation... :sorry2:

dzień dobry mamcie:-)
ja dziś tylko w biegu bo dziś weselicho i przygotowania:-) musze sie wystroić pięknie;-) no imoje dziecie także:-)
miałam umówioną kosmetyczkęńa makijarz to nei ide bo mężuś musi wcześniej być u mojego brata jako świadek:-( buuuuuuu no cóz zostanę z Kapikiem sama:-) a tu tyle do spakowana i zrobienia:-) miłego weekendu wam mamcie życzę:-)

buziole

u nas na kolki pomogł espunisan bo reszta nie działała a raczej działał przez dzien dwa a potem od poczatku:-(

Ju niedługo styczen i znowu mnie czeka rajd po lekarzach i mam nadzieje ze kardiolo powie ze wszystko oki i bedzie mozna załatwiac sprawe z sisiakiem.

Acha nie wiem czy wam pisałam ale udało mi sie załatwic młodemu rehabilitacje w tym osrodku co chciałam i od stycznia zaczynamy mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:-)

cześć laseczki...
wpadam się przywitać
dopiero wstałam,moje złote dzieci dają się wyspać:cool2:
teraz lecę ogarnąć mieszkanie bo dzisiaj Monika z Doriankiem przyjeżdzaja
napewno porobimy fotki i umieścimy gdzie trzeba

milutkiej soboty Kochaniutkie:cool2:
a tak w ogóle to jakie macie plany na Sylwka??

Ju niedługo styczen i znowu mnie czeka rajd po lekarzach i mam nadzieje ze kardiolo powie ze wszystko oki i bedzie mozna załatwiac sprawe z sisiakiem.

Acha nie wiem czy wam pisałam ale udało mi sie załatwic młodemu rehabilitacje w tym osrodku co chciałam i od stycznia zaczynamy mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:-)

a co sie dzieje z siusiakiem i czemu musisz chodzic na rehabilitacje :confused:

a tak w ogóle to jakie macie plany na Sylwka??

ja mam - siedzenie w domu ahahahah :-D

reklama
witajcie mamcie
u nas niezaciekawie, wlasnie byla pani doktor bo mala od 23 do 12 nie jadla i nie chciala, kazda proba dostawienia konczyla sie placzem. Okazalo sie ze miala strasznie duzo gazow w brzuniu:-( odgazowala ja termometrem i juz troche lepiej. Ehhh mala ma ciagle jakies problemy z brzuszkiem-jak nie kolka to problemy z kupa itp:sorry2: tak mi jej szkoda. Doktorka kazala mi zmienic diete chwilowo- zadych jogurtow, twarogow, smietan mleka itd przez tydzien mam jesc wszystkie inne DOZWOLONE rzeczy czyli wedline chuda i chleb razowy:-) hehe smiechem zartem ja juz jak patyk wygladam , podstawa mojej diety byl nabial, nie wiem co teraz bede jesc:dry:

Dzis mam randke z mezem:tak:moja mama zostaje z malutka a my idziemy na kolacje sie odstresowac bo ostatnio mala dala nam popalic

co do planow na sylwka to mamy bardzo fajne-siedzenie w domu i tanczenie z malutka przy muzyce bobasa, a jak dziecie zasnie to .... tv:sorry2::-Dfajnie nie??:-p

Do góry