reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ehtele body superaśne:) wszystkie , z kołnierzykiem oczywiście też jak najbardziej:)

reklama
dziewczynki testowalam juz 3 razy orzechy na głowie.. jest jakas poprawa.. ale najpierw myje szamponem a potem polewam głowe wywarem z orzechow i lekko tre aby sie spienił.. powstaje jakas piana ale delikatna.. na rezultaty chyba musze jeszcze poczekać..

Dziewczyny pomocy. Chcę kupić termometr z myślą o dzidzi-mam w domu tylko rtęciowy i taki zwykły prosty elektroniczny. Coś polecacie?

Dziewczyny pomocy. Chcę kupić termometr z myślą o dzidzi-mam w domu tylko rtęciowy i taki zwykły prosty elektroniczny. Coś polecacie?

kochana musisz koniecznie kupić dla dzieci z miękką końcówką!!!!!!!!
Ja kupiłam firmy BABY ONO

Są też takie wypaśne elektroniczne które wkłada się do ucha, albo przykłada do czoła i w kilka sekund odczytują wynik...
ale takie zwykłe elektroniczne z miękką końcówką na pewno wystarczą...dlatego taki mam:)

No właśnie Ehtele zastanawiam się nad tymi na podczerwień... drogie są, ale szybkie. Jak długo ten Twój mierzy temperaturę (bo z tego co kojarzę zamawiałaś go i już chyba masz?:))?

Black Opal o czymś podobnym myślimy. Zastanawiamy się tylko, jak tam z dokładnością pomiaru - mamy różne doświadczenia z różnymi elektronicznymi, i czasem wychodziła nam temp. 34-35 stopni...:)

Pościel kupuję standardową kołdra 120x90, poduszka (w komplecie) 40x60. Jak wyrośnie, zobaczymy. Siostra męża kupiła swemu młodemu jak się urodził jakąś niestandardową, drogą jak nie wiem, a potem płaciła jeszcze za niestandardowe poszewki do niej, w równie niestandardowej cenie... Przeklinała...

kochana musisz koniecznie kupić dla dzieci z miękką końcówką!!!!!!!!
Ja kupiłam firmy BABY ONO

Są też takie wypaśne elektroniczne które wkłada się do ucha, albo przykłada do czoła i w kilka sekund odczytują wynik...
ale takie zwykłe elektroniczne z miękką końcówką na pewno wystarczą...dlatego taki mam:)

No właśnie Ehtele zastanawiam się nad tymi na podczerwień... drogie są, ale szybkie. Jak długo ten Twój mierzy temperaturę (bo z tego co kojarzę zamawiałaś go i już chyba masz?:))?

Dziewczyny,jak kogos stac oczywiście to polecam termometry na podczerwien do ucha,ale jakiejs dobrej firmy.
Gdy dziecko zaczyna ząbkowac,albo po szczepionce często mocno wzrasta temperatura w nocy,nie wyobrazam sobie wtedy za kazdym razem malucha rozbierac do pomiaru(a pod pacha malec tez nie wytrzyma nawet kilku sekund,rozbudzał sie i płakał).
U nas sie sprawdza taki termometr,moge kontrolowac(bez wybudzania dziecka),czy czopek(bądz syrop) zbija temperature.wiadomo,że grozny jest szybki wzrost temperatury,więc musiałabym wybudzac malca co kilka godzin.a tak termometr do ucha,pik i juz wiem,czy syrop działa i jestem spokojniejsza.
Jak syrop nie działa,to tez wiem po pół godzinie i wyjścia awaryjne,kapiel,czy zmiana Ibupromu na Paracetamol....
Dzis tez to przerabialam,więc wiem co pisze.Synek wymiotuje od nocy,bardzo szybko wzrastała mu temperatura,musiałam sprawdzac co pół godziny....

Pościel mam 120/90.dla synka tez miałam,starczył na 2,5 roku,potem zmieniłam na wiekszą.

Ja przy corce mialam termometr elektroniczny z miekka koncowka i mierzylam w pupie. Generalnie sie sprawdzil, ale.....jak chcesz szybko dziecku zmierzyc temp. to zawsze musisz dziecko rozbierac. A potem jak juz dziecko jest starsze to niestety chetne zbytnio do wspolpracy nie jest, bo przeciez nikt nie chcialby zeby mu cos w pupe wpychac. Niedawno wiec zakupilam termometr Microlife do ucha i do czola. Pomiar trwa w uchu sekunde, na czole 3 sekundy, moje dziecko go pokochalo i bez problemu daje sobie zmierzyc temperature, sama nawet to robi, a i my uzywamy. O dokladnie taki Termometr Microlife IFR 100 - ucho/skron - NOWOSC (1046972822) - Aukcje internetowe Allegro
Nie polecam kupowac na allegro, bo w aptece kupilismy go za 99zl.

Co do poscieli ja mam rozmiar 100x135 i poduszka 40x60. Starcza spokojnie na kilka lat.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry