reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

pinka to niech ci chociaz da jakis upust bo cie nie poinformowala o tym co robi a tego to odpowiedzialny sprzedawca robic nie powinien

reklama
wiecie ci dziewczyny... wczoraj wyjęłam wszystkie ciuszki z szafy i stwierdziłam że do rozmiaru 68 włącznie juz nic po za drobnostkami typu skarpetki nie potrzebuję :-D

futrzakowa super:-) no to zapasy na kilka miesięcy zrobione, potem się znowu zacznie szaleństwo:-D

przyznam szczerze że z rozmiarów 74 i 80 to spodnie i bluzy i kilka bluzeczek tez juz mam:-D tym bardziej że w reserved taaaaaaaaaaaaaaaaakie przeceny taaaaaaaaaaaakich fajnych rzeczy:-D więc trzeba będzie dokupić jakieś bodziaki i będzie dobrze:-)

a takie pytanko mam:-)

w co będziecie otulać dziecko dzidzię do snu?

są otulaczki - ale z tego co mi koleżanka mówiła która urodziła w listopadzie te oyulaczki są za duże na noworodka

no i są rożki... ale to tylko w ten rożek? czy może jeszcze w coś zanim włoży się dzidzię do rożka?

futrzak ja po prostu przykrywalam kocykiem ;-)
B. nie spal w rozku, a sa takie wlasnie 'spiworki',ale tak jak piszesz dla noworodka sa za duze (uzywalismy takiego spiworka jak Bartus byl troche starszy)

na allegro znalazłam laktator reczne aventu za 69,99zł (z przesyłką 80,99zł)
LAKTATOR AVENT PHILIPS ISIS BPA FREE + BUTELKA (1411351220) - Aukcje internetowe Allegro

Wydaje mi się, że to dobra cena. Ja wprawdzie mam już taki tylko elektryczny ale kupiłam i taki bo miałam kupić samą nakładkę i membranę na wszelki wypadek a w sumie tu jest wszystko.

(Mój tata mówi, że ja to zbyt naukowo podchodzę do całego tego macierzyństwa bo rozważam wszystkie możliwości i próbuję zapobiegać a przecież wszystkiego nie przewidzę :p Chociażby to, że te membrany w laktatorach to są z silikonu czy coś takiego i gdyby pękło to będę miała zapasową - chyba rzeczywiście ze mną jest coś nie tak)

reklama
Futrzaczku...ja mam śpiworek, rożek i kocyk...i zobaczę co będzie mi najbardziej odpowiadało ;-) a zanim włożysz dziecię w rożek to jeszcze musisz je w coś ubrać - pajacyk czy body...to zależy od temperatury !!

Do góry