reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

no i wcieło mi posta...
Milus mały zestawik;)ładny:)
Ancia ja tu na forum czytałam duzo dobrych opini o tych pieluchach

Uprzejmie donosze ze dotarła paczka od pana r_p77;) wszystko jest super i dwa gratisy-myjka i sliniak z nivea w kolorze niebieskim;) (czyzby on tez prognozował mi chłopaka? ;) )

troszke opini o zamowionych rzeczach
-przewijak zielony ze słoniem-bardzo ładny;)
=pieluszki tetrowe wziełam te grube podwojnie tkane,super sa ,nieprzezroczyste;)
-pieluchy flanelowe-ładne wzorki i kolorki,a smierdza strasznie;)
-przescieradła frotte-ładne kolorki i bardzo grube

reklama
coś mi się obiło o oczy:-D że któraś z was zamawiała od sprzedawcy rodzyneczki ... czy przesyłka dotarła? szybki czas realizacji? zamówienie ok?

Futrzaczku ja zamawiałam w niedziele wieczorem i gdyby moj M odebrał wczoraj telefon to juz dzis by była paczka;)firma bardzo rzetelna bo namietnie wydzwaniali do M bo nie było jakiegos koloru co wybralismy i chcieli zapytac co maja zrobic bo nie chcieli wysyłac niekompletniej paczki;)mysle ze jutro dojdzie;)

Dziewczyny czy wy od początku chcecie dawać maleństwom smoczki? Bo mi każdy odradza zakupu...

myślę, że jeden awaryjnie możesz zakupić;-)
ja chciałam dawać od początku bo Z płaczliwa była baaardzo, wypróbowałam 4 rodzaje i żadnego nie chciała! tak zazdrościłam mamusiom, które dały smoka i spokój a ja musiała brać na ręce, przytulać itp. W szpitalu dostawała taki żółty obleśny z naszych czasów, pamiętacie???? zawinięty w gazę i to jej podchodziło:-D

teraz też spróbuję dać jak będzie potrzeba (rozdrażnienie, silny odruch ssania) ale nic na siłę....babcie zalecają przytrzymywać smoka jak dziecko wypluwa:blink:

MIlus- zestaw BAaaaardzo praktyczny- wiec super sobie humor poprawilas

Ancia- nam na szkole rodzenia odradzali..Ja popatrze czy mala bedzie miala wielki odruch ssania- i czy bedzie starala sie go zaspokoic paluszkiem ( jesli tak- to natychmiast wlaczam do akcji smoczek) Generalnie jednak chce smonia uniknac- dla jej zdrowia- i dla mojego komfortu karmienia ( podobno smoczuc powoduje inne ruchy zuchwy- i dziecko inaczej piers ssie)

A ja sluchajcie oszalalam. Z tego wzgledu ,ze mam mnostwo ciuszkow po siostry brzdacach ( takich na 0-6 mcy) wylicytowalam sobie paczuszke na 6-12 mcy :D
*****PEREŁECZKI***** DLA CORCI ZOBACZ NEXT (1391402178) - Aukcje internetowe Allegro
wiem, ze bardzo na zas..ale coz- nie moge opanowac instynktu!!
szczegolnie ze w paczuszce byly buciki ala EMU- podobne do moich. niemoge sie doczekac kiedy bede sie stroila w podobne ciuszki z moja ksiezniczka

tulip cudny zestawik! mamcia jeansy + emu i to samo córa - mhhm:-)

ja jestem logopedą i potwierdzam, że inne ruchy żuchwy wykonuje dziecko podczas ssania smoczka, mówi się też, że może zaburzyć karmienie piersią... bywa jednak niezbędny...trzeba się do dziecka dopasować

Baaaardzo ładne zakupy kobity!!! ;-)

A ja zakupiłam takie łóżeczko i do tego jest taki sam przewijak z żyrafą na komodę;-)

product.jpg

Ostatnia edycja:
Milutek śliczny zestaw!!! No i widzisz jest coś za coś :-)

AnCia ja kupiłam dwa smoczki 0-3m (był taki zestaw po 2 w paczce z aventu) jak mały nie będzie chciał - trudno, a jak zechce i będzie dzięki temu spokojniejszy to myślę, że jest tyle innych gorszych rzeczy od smokasa zapodanego od czasu do czasu, że nie ma się co zastanawiać. A cały czas nie dam mu go muldać ;-)

Tulip zestaw super :tak: , a czym ty się martwisz, że rozmiar do przodu kupiony??? kobieto ja tu ostatnio wrzucałam listę rzeczy (ile, czego, z jakiego rozmiaru), które mamy kupione i my do rozmiaru 80 na wyprzedarzach śmiało kupujemy jeśli nam się tylko coś podoba!!! Bo dzieciaki zedrą wszystko, a jak akurat można coś okazyjnie to czemu by nie skorzystać :-)

Cliford boskie łóżeczko, jak już będziemy mieć swój domek to takie kupię dla naszego skarba :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
miluś fajny zestawik slodkie

tez kupilam 2 smoczki z aventu 0-3 mies. jak mala bedzie chciala to bede jej dawac a jak nie to nie bede jej zmuszac

Ostatnia edycja:
Do góry