reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Ewe - to zależy jak długo chcesz karmić ;) bo jeśli ok roku to raczej nie kupuj, mi się udalo tylko 7 mieś. i wykorzystywałam potem non stop 2 małe i 2 duże, a jak W. był na piersi to w ogole nie uzywalam butli, no chyba, ze do podania odciągniętego pokarmu no to wtedy 2 szt. bo w jednej zostawiałam mleko, a druga w zapasie w zależności od liczby godz. poza domem. Są też inne pojemniki do przechowywania mleka, lub woreczki, ja używałam butelek, a w woreczkach mroziłam mleko.
No dobra streszczam się moim zdaniem i tak chyba wychodzi tanio ten zestaw TT i gratisowa przesyłka w porównaniu do kupienia 2 butelek i zapasowych smoczkow. ot wywody baby w ciąży

reklama

Ewe
- poszlo pw :)

do kupienia zostało:
- niania z dalekim zasięgiem, bo przez moje grube mury domu to mało co działa ;)
- leżaczek-bujaczek
- może łóżeczko z szufladą /bo swoje W. umie rozkręcać za pomocą palców i boję się, że mi Zosię spuści na dol :(/ chyba że skleimy je na najwyższym poziomie, ale i tak wtedy za jakiś czas czeka nas kupno łóżeczka.
- hmm czyżby to wszystko?
- nie jeszcze jeden rożek, bo mam 1 + otulacz

a tu moi chłopcy testowali dziś chustę, zawiązałam szybko plecak, nie wiem czy poprawnie. No, ale ile oni mieli przy tym radochy :-D Wczoraj Wiki śmiał się, że to chusta dla 'małej' a dziś stwierdził, że to jego chusta :baffled: chusta test1.JPGchusta3.JPG

DREWEX Łóżeczko HIPPO op bok + pościel (1405954210) - Aukcje internetowe Allegro
sie pochwale takie lozeczko kupilismy :-)

zostala nam jeszcze na luty komoda,naklejki na sicane jakas poleczka na kolekcje miskow(moich :-D )wklad do poscieli pled z hipkiem do kompletu i jakas karuzela nad lozeczko nianie to chyba kupimy dopiero w marcu ;-)
pastela podaj jeszcze linka do chusty bo zapomnialam o tym a rece wolne jednak beda mi bardzo potrzebne ;-)

Ewe- ale cudne to łózeczko bardzo mi sie podoba:tak::tak:
Pastela- to ma co robic twoj małż u nas jest podobnie co kupie dla małego to moje dziecko twierdzi ze to jej chociaz za małe 1000 razy:szok:

Ewe - poszło pw, a łóżeczko cudne też mi się podoba i fajnie że ten bok można obnizać, ulatwi to wyjmowanie bobaska.
Pinka - ja do tej pory bylam spokojna o Wiktora, ale jak teraz hurtem zaczęły napływać paczki dla Zosi, a W. siedzi ze mną w domu to się zaczyna niepokoić i ja przy okazji też, bo robi się zazdrosny... i przykro mu, a nie mogę też non stop obsypywać go prezentami, bo zgupieje, a 2 ma już tyleee zabawek, że wynoszę co chwile, bo nie da się wejść do jego pokoju. Nie będzie jednak latwo...

wczoraj na głównym pisałam Wam o tej babce co mnie w konia zrobiła z tym co u niej wylicytowałam (przypomnę ze zakupiłam u niej 3xspiszki w rozm.50 a babka mi pisze ze sie pomyliła i one sa w rozm.68). Poszłam za Wasza rad i zrezygnowałam z dalszych zakupów u niej i w ramach poprawy humoru poszperałam sobie na allegro za jakimś pocieszycielem. Z racji tego ze i tak muszę kupić coś w rozm.50 to zakupiłam sobie taki mały zestawik ciuszków:)

Nic wielkiego ale nie chce dostać po uszach ze nie pokazałam fotek:)

Zestaw ubranek, rozm 56 i 62, szt 20. (1418466150) - motoAllegro

Milutek - no i super, widać, że ciuszki jak nóweczki :D i że mniejsze niż pisze 56 /tak pewnie jest na metkach, ale ja już swoje wiem szczegolnie Sofija ma zawyżoną rozmiarówkę/, więc będą ok.

Milutek23 no to humorek udało się poprawić ;-)
A ja jeszcze mam do kupienie
-gruby koc
-pampersy( co sądzicie o babydream z Rossmanna, bo kilka os mi polecało nawet dla noworodka, mowili, że ,,pampersy" uczulały ich maluszki, albo miały odparzenia??)
-nakładki na sutki
-materac do łóżeczka
i pewnie coś jeszcze, ale jak zwykle zapomniałam

reklama
ancia ja polecam pieluchy z Rossmana:tak: tych noworodkowych nie miałam ale słyszałam, że są dobre, większe natomiast przetestowałam sama i bardzo ok.

a po co Ci od razu nakładki? jak dzidziuś będzie ładnie łapał brodawkę to nie ma potrzeby, a jak ci sie przydadzą to w każdej chwili dokupić można......pozwoliłam sobie na dygresję bo sama nakupiłam różnych cudów, które w ogóle mi się nie przydały;-)

Do góry