reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Pinka - kiecke powiadasz sobie kupić, jadę właśnie na zakupy i co na pewno musze kupić to jakieś gacie na tyłek, bo w dzinsy ciązowe juz sie nie wbijam, tzn. moge je ubrac tylko do chodzenia, bo siedzieć w nich juz się nie da, a myslałam że do końca ciązy oblecę, a tu d..a.

reklama
Byliśmy z Emkiem na zakupach i zrobiliśmy zapas chusteczek pampersa, do tego kupiliśmy oliwke, krem na odparzenia, krem do buźki:-) I dla mnie biustonosz do karmienia, taki bawełniany w Tesco, ale wydaje się być ok na pobyt w szpitalu i unormowanie się laktacji. Po wyjściu ze szpitala rozejrzę się za czymś porządniejszym;-)

ola- czasami jak czytam niektóre opinie dotyczące danego produktu to zaczynam sie zastanawiac czy to czasami jakieś damusie nie piszą bo bez przesady z tym bólem rąk:happy2::happy2: no ale są osoby bardzo delikatne niestety.............

Asco- kieckę kieckę nie koniecznie teraz moze byc po porodzię zeby sie zrobic na cacy i poczuc ppiekna mamusia;-)

Dziewczyny ja tylko skromnie popre Pinke, z hanią siedziałam w domu i laktator reczny był wystarczający:tak: jakos nie pamietam zebym sie za bardzo przy odciaganiu umordowała;-):-D to naprawde sprawnie idzie:tak:

Och zazdroszczę wam tych zakupów, ale do dzieła moje drogie, bo czas ucieka :-) ;-)
No i oczywiście owocnych zakupów życzę

Ja podpisuję się pod opinią Pinki, kupiłam ręczny bo widziałam, jak koleżanka dla chrześniaka odciągała ręcznym, kilka "machnięć" i po sprawie.

Myślałam, że dziś będę prała, prasowała, ale siły nie mam. Zostawię sobie te przyjemności na następny weekend :-)

no pinka racja dzidzius bedzie ciagnal :tak:zreszta po ta sa te cyce zeby nimi karmic a nie maszynki non stop prztstawiac zamiast bobasa;-) a wlasnie ile by trzeba bylo odciagac tego mleka zeby bolala reka??? ojej!
ola a to masz fajny zawod - myslalam ze piesciami szalajesz:) :-D;-) ale to musisz byc strasznie pewna osoby ktora tobie wlosy robi co nie? jak dobralas np sobie fryzjera ze tak zapytam z ciekawosci, bo zawsze sie nad tym zastanawialam jak fryzjer musi byc pewien osoby ktora jemu fryz robi... to dopiero wyzwanie dla tejze osoby:szok::-D

Buziak poki pracowałam to czesto byłam krolikiem doswiadczalnym naszych uczennic;) a teraz jedna z nich co zdawała na mnie egzamin i uczyła sie głownie pod moim okiem czasem wpadnie mnie zrobic na bostwo;) choc ja wymagajaca nie jestem,włos nie nos-odrosnie;)

Buziak choc ja wymagajaca nie jestem,włos nie nos-odrosnie;)
to mi sie podoba:)) ale sie usmialam:):-D:-D
wiesz jest u nas w miescie taki sliczny salonik w ktorym wlasnie szukaja modelek i tak pomyslalam ze mozna by sie bylo tam przejsc bo nigdy na czyms takim nie bylam nawet nie wiem na czym to polega, wiesz moze?? i tak mialam isc w lutym do fryzjera tez tam a jak szukaja tam teraz modelek to moze sie przejde - a kto na czyms takim tnie?? doswiadczony fryzjer?? kurcze zazdroszcze ci zawodu... ja z moim to jak gdzies ide to tylko ogladam jak mnie obsluguja i jakie jedzenie i personel, czy czysto...czy kieliszki czyste itp...takie glupie zbocznie zawodowe...:baffled::sorry2:

sorki za odejscie od tematu;-):sorry2:juz nie bede:)

Ostatnia edycja:
Wracajać do laktatora tez kupiłam reczny aventu bo jakoś tak mnie te na pompke jak do ciśnienia sie nie podobały w sumie patrzac po aukcjach na allegro za wiele sie tych laktatorów nie używa pewnie2-3miesiące i pojda w kąt więc nie ma chyba po co wywalać kupy kasy

reklama
Do góry