reklama
tylko jeśli tak będę praktykować to wtedy nawet po bułki 200 m nie wyjdę z domu bez nich!!! Trzeba brać pod uwagę ze one mogą sobie umanic ze każda je o innej porze i wtedy doopa a ja to nawet myślałam ze będę je karmić cycem ale z pomocą w połowie laktatora! biorac pod uwagę ze dzidzia je co 4 godziny i to nie trwa tylko 2 min.tylko jest mulenie przy cycu to mi na karmienie będzie schodzić 3/4 dnia według relacji doświadczonych mam bliźniakówteż mi sie wydaje Milena że reczny o ile wogóle bedzie ci potrzebny bo pewnie małe jak sie przyssa to wszystko opróżnią w końcu 2 dzieciaczki to nie1
Ostatnia edycja:
buziaczek1
Fanka BB :)
a to taki temat moze warto poczytac Jak kupować laktator?
H
Harsharani
Gość
Powiem Wam, ze ja np nie moglam elektrycznego uzywac, a mialam elektryczny avent i taki z bruin chyba... Mialam wrazenie, ze mi piersi rozerwie....
A nie ma czegos takiego jak wypozyczalnia laktatorow? Spotkalam sie kilka razy z takim pojeciem.
Mili, a moze masz pozliwosc pozyczenia od kogos i przetestowania? Faktycznie przy blizniakach to mozesz caly dzien siedziec i karmic na zmiane...
Mili, a moze masz pozliwosc pozyczenia od kogos i przetestowania? Faktycznie przy blizniakach to mozesz caly dzien siedziec i karmic na zmiane...
tu jest ściągawka dla mamy jak dobrać odpowiedni:A jaki mam kupić laktator??????????????? Kto mi pomoże i sie wypowie???????????;-)
Odciągacze
a dla bliźniąt to [FONT=Arial,Helvetica]Mini Electric Plus MEDELA
"Model odciągacza bateryjno-sieciowego umożliwiający odciąganie z obu piersi jednocześnie. Przeznaczony dla kobiet rodzących bliźnięta, badź dla mam, które stosunkowo wcześnie muszą wrócić do pracy. Pełna regulacja siły ssania oraz rytm naśladujący naturalny rytm ssania dziecka jako standard odciągaczy elektrycznych i bateryjno-sieciowych. "
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica]Cena na allegro 390zł, cena producenta jedyne 490zl. Oj drogi cholernie.[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]
Ja mam reczny Medela Harmony i super działał, a zaczęłam go używać dopiero jak WIki miał kilka mieś. i zaczęłam weekendowy kurs pedagogiczny. Odciągałam mu pokarm, aby miał co jeść oraz w przerwie zajęć odciągałam, bo mi cycki rozsadzało! No i zabierałam do domu /była zima więc chowałam mleko w aucie i się nie psuło, a było na następny dzień kursu/. Kurs zaczęłam jak Wiki miał 3 mieś a skończylam jak miał 8 ;P
Problem ze ściąganiem ręcznym jest wtedy gdy mama kupi taki zwykly laktotor w aptece to wierzcie mi nie da się tego używać, pomagałam ostatnio koleżance to cudo obsługiwać i poza kilkoma kroplami nic nie chciało wyjść...
aaa może jak ktoś nie ma kasy to warto kupić na allegro taki który był rozpakowany i może z raz użyty... są o połowę tańsze a wygotować wszystko można. Przecież szpitale wypożyczają Medele mamom do domu i też wiele osób używa potem są sterylizowane Jest to rozwiązanie jak ktoś chce dobry laktator a w portfelu pustki
[/FONT]
Ostatnia edycja:
patik80
Fanka BB :)
megpl śliczny kostium:-) - moja Hania też miała z tesco ale w innych kolorach wyglądała przesłodko:-) no ale cena mnie powaliła dlaczego mieszkam z dala od cywilizacji??? wypad do dużego marketu to jak wyprawa na cały dzień co najmniej 60 km
co do laktatorów to miałam ręczny z aventu - niby ok, ale czasami dziwnie piszczał co mnie wkurzało, ściągałam bardzo sporadycznie i szczerze mówiąc, albo coś źle robiłam, albo moje piersi były "wadliwe" bo choć mleko było to wcale mi to tak szybko nie szło jak to któraś z Was stwierdziła najlepszym laktatorem jest Bejbik szybki i niezawodny
co do laktatorów to miałam ręczny z aventu - niby ok, ale czasami dziwnie piszczał co mnie wkurzało, ściągałam bardzo sporadycznie i szczerze mówiąc, albo coś źle robiłam, albo moje piersi były "wadliwe" bo choć mleko było to wcale mi to tak szybko nie szło jak to któraś z Was stwierdziła najlepszym laktatorem jest Bejbik szybki i niezawodny
reklama
K
koncia
Gość
Kupiłam sobie taki laktator, opinie ma różne, ale w większości dobre. Złe = słabo odciąga. Cóż, przetestuję na sobie
Tommee Tippee Laktator ręczny - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl
Tommee Tippee Laktator ręczny - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl
Podziel się: