reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

mam pytanie ... generalnie kompletując wyprawkę skupiałam się na rozmiarach 56-68, 56 najmniej ale z 62 i 68 myślę że mam sporo juz ubranek. Czy z rozmiaru 74 też wystarczą bodziaki/pajace/śpiochy/kaftaniki? czy to może już jest ten rozmiar na bluzy...spodenki... bardziej wyjściowe rzeczy? Od którego rozmiaru wg was nie powinno się kupować wielu bodziaków albo śpiochów?

reklama
Futrzaczku- ja ci powiem ze mój chrześniak ma 1.5 roczku i rozm.86 i dalej mu siostra kupuje bodziaki ale i ciuchy wyjściowe typu spodnie bojówki czy kangurki z kapturem. Wszystko zależy myślę od tego kiedy dzidzia zaczyna siadać. bo ja np.kupowałam słodkie sukienki na taki etap jak będą lale moje siedzieć:) żeby ten ciuch miał sens:)

U nas bodziaki funkcjonowały przez cały okres z pieluchami - lepiej pampek się trzyma;-):tak:. Od rozmiaru 74 śmiało można coś innego niż śpiochy i kaftan. Uwielbiałam swoich w bluzeczce zapinanej z boku przy szyi i rajstopkach - a do wyjścia na to spodenki.:tak:

futrzak spiochy to ja juz dokladnie nie pamietam,ale os do 6-7 miesiecy. Wiadomo,ze wtedy to i ciuchy wyjsciowe trzeba miec,a spiochy to jedynie do spania, no ale kilka sie przyda. Potem to juz nawet do spania pizamki.
Za to bodziaki przydadza ci sie baaaardzo dlugo. My ich uzywalismy do konca rozmiarowki- czyli do dwoch lat Nie wiem jak w pl,ale tutaj bodziaki maja do 2ch lat wlasnie a potem to podkoszulki.W lato nie uzywalismy- bo wiadomo goraco to wystarzyla koszulka a potem w zimie znow pod koszulke zakladalismy. Bodziaki sa przydatne z tego wzgledu,ze dziecko sie schyla,bawi sie na ziemi itd. i wtedy wszystkie koszulki 'wychodza' a plecy zostaja cale odkryte.
No i wiadomo,jak zakladasz majtki i uczysz dziecko sikac to wtedy do tego podkoszulek. A poki chodzi w pampersach to moze smigac w bodziakach

Dziewczyny,
ja też bym chciałam się Was poradzić a propo's rożka, wczoraj przeglądałam, oglądałam i zwątpiłam.

Czy lepszy miękki rożek czy taki usztywniany z wkładem kokosowym? A może warto mieć dwa? I do kiedy takiego smerfa zawijamy w rożek?

Futrzaku - ja też to zaobserwowałam, ze 3/4 ubranek w sklepie jest dla dziewczynek, a 1/4 dla chłopców:) Dla mnie to chyba dobrze, bo chyba bym zbankrutowała z zakupami dla córeczki, tyle cudeniek jest do kupienia, z chłopcami troszkę jednak prościej:)

reklama
Asco co do rodzaju rozka to ja zauwazyłam ze kazdy poleca co innego;)ale wiem ze sa takie z wyciaganym wkładem wiec moze taki?a jak długo to nie wiem ,az wyrosnie? ;)

Do góry