reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Katjusza fajoskie zakupy :D Zakochałam się w tym ostatnim a'la kombinezoniku :))

A ja dzisiaj dostałam przesyłkę z moimi zestawami TT - wszystko wygląda piknie, muszę tylko sprawdzić czy działa :)

reklama
!ByZ4OowBGk~$%28KGrHqF,!jUEw5!gEf%29oBMRjyTTWbw~~_35.JPG polecam wam takie urzadzonko, gdy dziecko zacznie jesc stale pokarmy tj. ciatka czy owoce. Wklada sie jedzonko w siateczke i dziecko sobie memla :) do kupienia rowniez na allegro :)

aga_cina, troszkę wymyślne, wyobraziłam sobie tą siatkę w buzi i mi się niedobrze zrobiło :D poza tym trzeba ciągle prać czy co się z tym robi? Do zmywarki wkłada? Raczej bym nie kupiła takiego bajeru :) ciekawe jak dziecko na to zareaguje

wracając do tematu pieluszkowego - chyba najtańsze na allegro tetrówki PIELUCHY TETROWE BARDZO GRUBEEEEEEEE + ATEST 60x80 (1363263856) - Aukcje internetowe Allegro

gadzet powyżej wydaje mi sie....hm... rekonstrukcja bardzo starego wynalazku naszych babć i prababc, mama mi opowidala ze babcia dawała jej jak byla mała do ssania cukier owinięty w pieluszkę (nie mogę sobie przypomnieć nazwy...) i powstawał taki cukierek, ja poki co nie widze zastosowania ;)

Koncia, ten gadzet jest swietny :) myc to mozna w zmywarce a i za niewielkie pieniadze dokupic siateczki :) synek mojej kolezanki wcinal brzoskwinie w tym :)

co do tych wkladow do wanienki, to mi one jakos nie podchodza, bo trzeba je dokladnie wysuszyc, bo zbieraja sie tam bakterie. Wole pieluszke albo plastikowe wklady :)
A propos gabek to szlag mnie trafia jak ktos pozmywa i zostawia gabke w zlewie po zmywaniu bez wycisniecia, a potem taka myje znow naczynia. Bleeeee.

A to koleczko do splukiwania wlosow podobno fajne dla starszych dzieci :)

Koncia, jesli chodzi o materacyk to naprawde zalezy od dziecka. Mialam taki dla Olafa, ale wpadal w szal od niemowlaczka gdy chcialam go zwyczajnie na nim polozyc... Za to corka mojego kuzyna uwielbiala takie cos... Wiec to chyba od Ciebie zalezy...

A co do ronda to nie polecam. Tez kupilismy i byl w ogole problem z zalozeniem...pozniej utrzymaniem... przynajmniej u dwulatka nie ma mowy, by to sie udalo... Poza tym ta gumka jest bardzo ciasna..

reklama
Co do materacyka popieram Age- tez słyszałam od moich sióstr ze w tym siedzą bakterie i nawet położne tego nie polecają. Za to jedna siostra miala plastikowe ale dzidzia była duza i długo jej to nie posłużyło ale łatwiej to utrzymać w czystość jak wanienke:)Ronda to nikt z moich znajomych tego niestety niestosował. Ale mnie takie coś nie przekonuje- ja na miejscu dziecka bym oszalała jakby mi ktoś coś takiego włożył na głowę!!!

Do góry