reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych Skarbów :)

reklama
Z tego co mi wiadomo...

Wodniczka urodziła wczoraj tj. 20 lutego 2006 r córeczkę
56 cm waga 4100 gr...

przez cc...

Pozdrawiam

Remeny piękna Twoja córcia a ten szpagat rewelka ;D

Gratulacje dla Wodniczki!!!

Mika moja Olcia tez nie zawsze beka, wtedy jej się uleje mleczkiem i czesto mi sie dostaje ;)
czasem po spanku po ok. godzince beknie wiec nie wiem od czego to zależy zawsze ją biore w pion i czekam
ale czesto nie ma bekniecia lub jest a potem i tak ulewanko !! Nie przejmuj się!!

Dziewczyny dajecie swoim maluchm smoczki? bo ja dzisiaj w nocy dałam, bo mała 2 godziny nie spała a ze smokiem zasnęła jak suseł. Dzisiaj też marudziła ale smoka nie chciała. Nie wiem od czego to zależy, że w nocy chciała a w dzień ni cholery

u mnie to samo raz wezmnie a raz jak nim plunie ze zloscią ogólnie Olcia nie przepada za smokiem a ma rozne smoki i nic ja jej nie
zmuszam nie chce to nie!!!

dzis w nocy robiłam jak dytek brałam mała na karmienie na sidzaco, szybciej sie najadała i po 15 min do łózeczka i tak co 2 godz
a ile wasze spia ??

GRATULACJE Wodniczko dorodnej córci.

Moja Paulinka w zwykle nocy śpi 4-5h, a potem co 3h się budzi. Dzisiaj na dobre zasneła o 21, potem się budziła o 1:30 i 6, ale zaznaczam że karmienie-zmiana pieluchy-usypianie średnio trwa u mnie 30min-1h, a czasami także 1,5h (szczególnie gdy zmieniam pieluchę i ona się mocno wybudza).

Jeżeli chodzi o ulewanie to zauważyłam, że w nocy trudniej jest "odbić" maluszka bo jak przekładam Paulinkę przez ramię to ona poprostu spi, a żeby się odbiło to musi się troszkę "pogimnastykować" (aby ruszyć bąbel powietrza)

Wodniczka, gratulacje. Wreszcie się wyjasniła sprawa płci Malucha :) :) :). Ja mam problem z tym, ze Mała własnie nie ulewa. Raz jej się zdarzyło. Wolałabym, zeby jej się porządnie odbiło górą, bo tak łyka powietrze, że potem brzuszek jak kamień, same gazy. Wczoraj wieczorem tatuś masował długo i z towarzyszeniem okropnych wrzasków, aż się poluzowało. A zanosiło się na noc bez snu :)

reklama
Madzia a jak układasz Marysię do odbicia?
Z tego co wiem najlepiej jest "przerzucić" dziecko przez ramie, aby ramię lekko naciskało na brzuszek- wtedy łatwiej się odbija.

Do góry