reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista Lipcowych Mamuś

Ja spróbuję wydobyć odpowiedź na to pytanie na czwartkowej wizycie, ale coraz silniejsze mam przeczucie, że albo koniec czerwca.......albo przeciwnie - przenoszę do sierpnia:baffled:

reklama
Ja spróbuję wydobyć odpowiedź na to pytanie na czwartkowej wizycie, ale coraz silniejsze mam przeczucie, że albo koniec czerwca.......albo przeciwnie - przenoszę do sierpnia:baffled:

To mamy takie same przeczucia! Za mną chodzi cały czas jakoś 28 czerwiec a czemu to nie wiem... a po ostatniej wizycie lekarz powiedział, że szyjka trzyma tak mocno, że nic jej teraz nie ruszy! I sam się dziwił, bo w sumie tylko miesiac do terminu został...

Ja mam termin na 3 lipca ale to według miesiączki bo mnie zas się wydaje że to będzie w połowie lipca bo wiem kiedy to się stało;-):-D, jednak wolałabym żeby to było jak najszybciej, żeby poród sam się rozpoczął, bez żadnych wspomagaczy wywołujących poród bo poraz drugi mogę tego nie znieść:no::baffled::-D

No u mnie tak samo, jak u Ciebie Julia.niby od 3 mcy problemy z szyjką, skurcze etc. ale jednak wszystko zamknięte na głucho, a dodatkowo po lekach na podtrzymanie to już w ogóle się pewno otworzyć nie zeche:baffled: A ja bym chciała tego 29.06, bo to urodziny mojej siostry, i jak widzę na jaką fajną dziewczynę wyrosła, to chcę mieć taką samą córkę;-) staram się jednak nie nastawiać, bo z kolei mojej drugiej siostrze od miesiąca lekarz mówił, że na pewno do końca maja urodzi.........mamy 29-go a tu nic:-p Nosi ją po ścianach, podłogi szoruje, kwiatki przesadza, a porodu jak nie widać, tak nie widać:-D

Słyszałam, że pomaga noszenie toreb. :-)Nie tylko bieganie po schodach, ale właśnie noszenie jakiś zakupów albo czegoś w tym rodzaju. Ja jeszcze tego nie sprawdzałam, bo mam jeszcze czas, ale jeśli trzeba będzie to spróbuję. :-DChoć prawdopodobnie pójdę pod nóż :(:-:)-(

ja mam termin na 23 lipiec ale chciałabym troche wczesniej- zeby własnie nie chodzic po scianach i wyczekiwac na ten moment:-D

Surv - ja mam termin wg OM na 29.06 - więc moze uda nam się razem wykluć:-):-)Chociaż ja raczej przeczuwam lipiec, tak w okolicach 9-13 lipiec, choć suwaczek mam na 17 lipca nastawiony, bo mam nadzieję do tego terminu już na bank urodzić...zobaczymy co pokaże usg teraz w poniedziałek i co ginka powie na temat mojej szyjki na wizycie 9 czerwca...wolałabym jak my wszystkie chyba raczej troszkę wcześniej niż długo, długo po terminie..

najlepszym wywoływaczem jest sexik - sama polozna mowila
tak wiec survivor niech siostra pogada z kim trzeba i niech sie biedna nie przemecza z sitami, scianami i schodami:-)
kicrym oby nasze malenstwa sie nie spieszyly tylko wyszly o czasie to spotkamy sie w szpitalu na porodówce:tak:

reklama
ja mam termin z dwóch pierwszych usg na 20 lipca, z OM na 21 lipca, jednak po ostatnim usg lekarz powiedział, że termin porodu wychodzi na 15 lipca:-p trochę mnie zszokował, bo bardziej liczę na ten 20, ale później orzekł, że pięć dni w tą czy w tamtą stronę to chyba żadna różnica bo i tak muszę urodzić:dry:

Do góry