reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

LISTA CZERWCÓWECZEK:):)

reklama
Witam!

Jestem tutaj nowa i bardzo się ciesze z tego, że moge tu być! Za pierwszym razem nie udało nam sie, ale terazwiem, że wszystko będzie dobrze! Nasza fasolka ma sie pojawić na świecie 17 czerwca 2006r.!

Pozdrawiam,
i byle do czerwca  :)

Aga

dziewczyny wlasnie sobie pomyslalam, ze niektore z was maja smieszny termin, tzn jak dzidzia sie urodzi planowo, to bedzie miala date urodzenia:
06.06.06
hehe ;)
moja znajoma malo co, a mialaby date urodzin 07.07.77

Witam!
ciesze sie że do Was dołączylam:) zawsze raźniej:)

obecnie jestem na L4 bo w pn mialam mały wypadek i sie przwróciłam tzn poślizgnełam no i bum:( ale naszczęscie wszystko jest ok ale zapobiegawczo jestem na L4 bo ogólnie "troche" się wystraszyłam ale.... dzięki temu dołączylam do Was:)
czytałam że niektóre czerwcóweczki czują już ruchy sowich dzidziusiów:) to musi być suuper! ja narazie czekam kończy się 16 tyd a ja jeszcze nic nie czuje ale mam nadzieje że w końcu mnie ktoś (jeszcze nie wiemy czy chłopczyk czy dziewczynka) kopnie: tzn da jakiś mały znak, niby książkowo ma to być między 18-22 tyg ale ja już bym chciała:) napiszcie kiedy dokładnie coś poczułyście
pzdr:)
maja

Maju, wszystko o pierwszych ruchach znajdziesz w RUCHY I KOPNIACZKI... Ja pierwszy raz coś poczułam 1.01, czyli pod koniec 18 tygodnia, ale sporo Dziewczyn czuło coś dużo wcześniej. To chyba bardzo indywidualne... Ja spodziewałam się, że wcześniej coś poczuję, bo dzidzia jest raczej spora, a ja jestem szczupła - lekarz mówił, że wtedy szybciej idzie :) Mówił mi też, że łatwiej coś poczuć wieczorem i leżąc na boku w ciszy i spokoju - choć ja pierwszy ruch poczułam leżąc sobie na wznak i oglądając telewizję :) Odpoczywaj, Maju, i dbaj o siebie! I zaglądaj do nas :)

Byłam dzisiaj u lekarza i zmienił mi termin porodu na 5.06.06:))) Także przsuwa mi się o 3 dni :laugh: :laugh:

reklama
Witam dziewczyny!

baaardzo pozno sie zglaszam ale jakos tak wyszlo :D

termin wyliczony mam na 20.06.2006. Udalo nam sie zajsc w 1 cyklu w podrozy poslubnej
O ciazy dowiedzialam sie na bank dopiero na usg i wyszlo ze to 4 tydzien i 6 dni.wczesniej robilam 2 testy i jakos nic pewnego nie pokazaly, potem 2x test na HCG i wyszly jak najbardziej pozytywne ale znajomy lekarz powiedzial ze z szampanem trzeba poczekac na usg zeby zobaczyc zagniezdzone jajo.
potem mialam usg 7 tyg i 6 dni i widzialam pulsujace serduszko
a trzecie usg mialam w 12 tyg i 4 dni i juz widzialam bijace serduszko, nozki, raczki, kregoslup, mozg (to po mnie :D) i nawet palusie u raczek.a jak malenstwo podskakiwalo!!!tyle zobaczylam bo czekalismy z lekarzem na ulozenie zeby zbadac przeziernosc karku a maluch mial nas w nosie i sie nie chcial ulozyc hihihi
W poniedzialek ide na badanie kontrolne i lekarz przy ostatnim powiedzial ze zrobimy juz usg przez brzuch tylko nie wiem czy juz w poniedzialek.baaaardzo bym chciala tylko czasem sie zastanawiam czy to nie za czesto bo to byloby juz 4. no ale lekarz chyba wie co robi a poza tym odnosze wrazenie ze on sam lubi robic usg i ogladac bejbiki bo wcale sie przy tym nie spieszy i sam sie usmiecha jak cos fajnego dojrzy :) Jak bedzie usg i faktycznie przez brzuch to maz swojego bejbika pierwszy raz zobaczy.na usg dopochwowe nie chcial isc ze mna bo sie krepowal a ja go nie zmuszalam bo po co?jeszcze sie naoglada :) zdjecia zreszta dostawal zawsze chociaz to nie to samo.
Dzidzi jeszcze nie czuje tak napewno, nie kopie.ale czasem czuje cos, jakies rozpychanie sie, trzepotanie i cos takiego jakby mnie ktos pstrykal palcami od srodka :D Ale podobno to moze byc trawienie wiec czekam na cos pewnego.jeszcze jest czas bo wg ostatniego usg dzisiaj bylby 16 tydzien 3 dzien.
pozdrawiam Was goraco i prosze mnie wciagnac na magiczna liste!

Do góry