reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Hej
Kurde, od kilku dni punkt 4 pobudka i płacz. I nie wiem czy to kupa bo ostatnio po nocy już jest, ale jestem tak leniwa że niechce mi się w nocy sprawdzać pieluszki :confused:
W dzień co chwile obija głowę bo się na wszystko próbuję wspinać ale ie obłoże całego domu poduszkami i co jakiś czas słyszę łup i płacz :(

Karnadkor a ile starsza ma lat? U nas też jak Filip widzi kanapki to od razu łapki wyciąga, czasami dostanie trochę chlebka.
Właśnie dziewczyny dajecie dzieciom chlebek z maslem?

Agulaw2016 Filip jak widzi naszego kota to też wpada w zachwyt, zdrapka czasami daje się potarmosic, ale on jak ja złapie to garść sierści zostaje w rączce i często ona ucieka na szczęście nie wyskakuje z pazurami, ale w nocy z chęcią z nim śpi, mogę ją wyganiać co 5 min a i tak jak się obudze to ona będzie z nim spać.

Aga30, mój sam nie siada, posadzony posiedzi chwilę i leci, samego w takiej pozycji nie zostawię. A jak rehabilitacja? Byliście u kogoś nowego?
Zrezygnowałam po pierwszym dniu a Ania po drugim dniu zaczęła sama się przewracać. Zbieg okoliczności. Los się nad nią zlitował. Sama jeszcze nie siedzi, chwieje się na boki

reklama
Witajcie. U nas ARMAGEDON. Takich dni jeszcze nie mieliśmy, dzis tylko na rekach,marudzenie i płacz, malo co jadł, nie chciał spać, w koncu dalam nurofen i przestał poplakiwac, nie wiem co go boli, czy cos po szczepieniu czy te dziąsła. Jestem calkowocie wypompowana i bez sił. Na noc dostał też nurofen i o dziwo zjadł mleczko. Licze ze jutrzejszy dzień bedzie lepszy bo jak nie to skocze z okna z parteru ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Giuliaa brawo, u nas też wczoraj oparł się o mnie i jakoś się tak przekręcił że usiadł. Dziś już tego nie zrobił ale zawsze coś :D
Julka kurcze ten skok niewiele cie pokazuje :-) :)
A masz jakiś żel na dziąsła w domu? Bo w ten sposób byś zobaczyła czy coś to daje, bo jak dziąsła to mu trochę ulży. Jak nie dziąsła to może brzuszek, kurcze możliwości jest kilka i bądź mądry co dziecku dolega jak nie powie.

U nas dzień w miarę spoko, maruda jak zawsze. Tylko tak mi szkoda Filipka. Na wszystko chce się wspinać, najpierw kleka, później staje na nogach później trzyma się tylko jedna ręką aż w końcu jest BAM! I zawsze upada jak jestem w kuchni. Dziś to chyba nabil sobie guza bo na jakąś zabawke upadł. Biedna ta jego główka.

Mamusie które karmią jeszcze piersią, czy wasze dzieci wiedzą już gdzie macie cycusie? :-) chodzi mi o to że Zosia jak zaczyna być głodna tuli mi się do piersi, tak przykłada buzię, nawet ostatnio bluzkę za dekolt ciągła i za biustonosz lapala, a rano jak lezymy w łóżku jeszcze to ciągnie za koszule nocna tak że mi rozpinana guziki i potrafi sama zacząć jeść. Może to głupie ale strasznie mnie to rozsmiesza:-)

Julka sciskam:-*

Mamusie które karmią jeszcze piersią, czy wasze dzieci wiedzą już gdzie macie cycusie? :-) chodzi mi o to że Zosia jak zaczyna być głodna tuli mi się do piersi, tak przykłada buzię, nawet ostatnio bluzkę za dekolt ciągła i za biustonosz lapala, a rano jak lezymy w łóżku jeszcze to ciągnie za koszule nocna tak że mi rozpinana guziki i potrafi sama zacząć jeść. Może to głupie ale strasznie mnie to rozsmiesza:-)

Julka sciskam:-*
U nas też juz cześciowa samoobsługa, dokładnie wie, bo nawet jak mam go na rekach i zapytam gdzie mama ma cucusia to mnie klepie i się śmieje, urocze to . Bedzie mi brakowało karmienia i nie chce kończyć ale chyba czas najwyższy.

Moją Natalkę jedzenie to niespecjalnie interesuje, nawet z cycusia, więc nie szuka. Już bardziej dawniej, jako noworodek. Wtedy to było bardzo zabawne bo tak ruszała głową jak dzięcioł po mojej bluzce ;) mężowi też tak robiła hehe i wtedy był tekst "kochanie jesteś potrzebna bo mała robi dzięciołka":D

A my jutro jedziemy na pogrzeb i muszę pierwszy raz zostawić małą z kimś innym niż mąż. Teściowa się nią zajmie. Trochę mam stresa ale jakoś to będzie...

Dziewczyny która jest z Warszawy lub okolic i chciałaby wziąć udział ze swoją dzidzią w nagrywaniu filmiku o macierzynstwie?

reklama
A dlaczego Groszkowa czas najwyższy kończyć?
Antek to straszny cycol, karmię co 3-4 godziny i chciałabym już po troszk ograniczyć cyca w dzień, bo trzeba będzie wracać do pracy a nie wiem jak to będzie u Antka na odwyku i ile nam zajmie takie odstawianie. Jakoś nie mog się zs to zabra© bo ja kocham te chwile przy cycusiu chuba tak samo jak Antoś.

Do góry