reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Hej Wszystkim piątkowo, ja po wczorajszej wizycie miałam się odezwać, ale ogarniamy z mężem w międzyczasie kredyt na mieszkanie i nie zdążyłam. Lekarz zapisał mi luteinę 2x100...szyjka zaczęła się skracać, ale kazał się nie martwić na zapas więc go posłuchałam. Mam leżeć, relaksować się i odpoczywać ;) pokazał mi ślicznie bijące serducho maleństwa i kolejny raz potwierdził, że w moim brzuszku mieszka Franuś :) Mąż zachwycony :)
Dziewczyny...dzięki za kciuki, na prawdę pomagają...chyba przed każdą wizytą będę do Was pisała żebyście trzymały kciuki bo powiem Wam, że MACIE MOC :D!!!

śledzę Was od jakiegoś czasu i czytam posty, ale nigdy nie nadążam odpisywać bo za chwilę jest 5 kolejnych...

Doris - współczuję, wiem co to znaczy ujadający pies u sąsiada....u mojej mamy na wsi sąsiedzi w klatce trzymają dwa małe dziamdziory, nie wiem jak moja mama to wytrzymuje, ja nie mogę tam spać bo ujadają dzień i noc

Malinka - trzymam kciuki za Was wszystkich, Maciuś to cudowny chłopiec, mam nadzieję, że szybko wróci do zdrówka, buziaki dla tego cudnego bohatera :*

Julka - piękna suknia! wygląda na lekką i zwiewną jak motylek :) na pewno będziesz piękną Panną Młodą :) brzuszek też będzie cudnie wyglądał, doda na pewno mnóstwo uroku :)

Miłego dnia pozytywne Mamusie :))))
Gratuluję! My też chcemy nazwać syna Franek, po moim dziadku :-) o ile oczywiście okaże się, że będzie chłopak :p we wtorek wizyta, może pokaże co tam ma między nóżkami :-) :-)

Agnes od dziś jesteś naszą pogodynką:)
Doris wyłaź szybko:)
Venice... na górnika to TY za ładna jesteś:D i jak widać kopanie Ci nie wychodzi, odpuść:)

w Polsce cisza nocna kończy się własnie o 6 i z zakłocaniem już nic nie zrobisz ale znam sprawę kiedy sąsiedzi wygrali sprawę przeciwko sąsiadowi który puszczał muzykę głośno poza ciszą nocną ale "na złość", tutaj chyba nie ma nawet tego efektu z psem że Wam na złość :( chyba rozmowa niestety pozostaje

nie wiem jak w Danii ale w POlsce nic nie podchodzi pod ochronę zwierząt. Pies najedzony, nie na łancuchu, nawet lepiej bo biega po podwórku, że mu się nie podoba to podwórko to już nie ma na to przepisu :(
anonimowo możesz wysłac, może zadziała, nie znam mentalności Duńczyków, Polak by takiego anonima podarł

OKKK TO OD DZIŚ JESTEM POGODYNKA:)

Czesc mamusie:)
Jakoś nie mam weny pisać...
Ale wieczorem poczytam co u was i odpisze żeby nie tylko tak o sobie.
Miłego dnia.

AAAA zgaga mam coraz większa czyli tak jak z Mają... pod koniec będzie koszmar;)

Zielona Stokrotka- jak jest z ciszą nocną u Was? My mieliśmy podobna sytuację... Tylko to niby nasz pies wył o 8 rano i policja nie zareagowała bo w PL cisza nocna jest od 22 do 6... No i szczerze mówiąc takiego dużego psa w domu trzymać to chyba dla niego krzywdzące... psu nie wytlumaczysz nie szczekaj... też mieszkamy na wsi dookoła ludzie mają psy i nie ma nocy aby któreś nie szczekaly a ostatnio jeszcze u najbliższych Kora miała cieczke i psy z całej wsi szalaly... lekko nie było... Ale rozumiem że to jest coś normalnego...
Doczytałam jak to u Was jest, jeśli tak to jasne że napisz coś na tej grupie, razem z innymi sąsiadami może dojdziecie do jakiegoś rozwiązaniasytuacji i porozumienia z sasiadamikm.

Jolciu, u nas cisza nocna obowiazuje od 22 do 6, ale oprocz tego, jest cos tak sprytnego, jak "Hundeloven". To nic innego, jak zbior przepisow dotyczacych psow ( to znaczy - ich wlascicieli ;) ). Co moga, co nie i kiedy.

Uciazliwe szczekanie na torture sasiedztwa w pelni podlega przepisowi 4, ktory wlasnie o halasie mowi. To na podstawie tego przepisu, policja wysyla listy z upomnieniem.

I jeszcze taka ciekawostka - to juz zupelnie poza tematem -u nas w ogole nie wolno posiadac 13 ras psow, m.in.amstaffow, bo sa uznane za psy walki.
Ani owczarkow i innych - bo wedlog prawa stwarzaja zagrozenie dla okolicy. Taki piesek jest zabierany wlascicielowi i..usypiany. Ten pies to potezny szefef ( bie wiem, jak ta rasa nazywa sie po polsku ), na liscie go nie ma.

Doris - współczuję, wiem co to znaczy ujadający pies u sąsiada....u mojej mamy na wsi sąsiedzi w klatce trzymają dwa małe dziamdziory, nie wiem jak moja mama to wytrzymuje, ja nie mogę tam spać bo ujadają dzień i noc
)))

Paula, to bylam ja ;) I fakt, nie da sie spac przy takiej kakofonii dzwiekow... Chyba, ze gluchym ktos jest, to i nic nie przeszkadza. Mnie nawet zatyczki do uszu na tak donosny halas nie pomagaja, a uklad nerwowy jest wystawiony naprawde na ciezka probe :(

w Polsce cisza nocna kończy się własnie o 6 i z zakłocaniem już nic nie zrobisz ale znam sprawę kiedy sąsiedzi wygrali sprawę przeciwko sąsiadowi który puszczał muzykę głośno poza ciszą nocną ale "na złość", tutaj chyba nie ma nawet tego efektu z psem że Wam na złość :( chyba rozmowa niestety pozostaje

nie wiem jak w Danii ale w POlsce nic nie podchodzi pod ochronę zwierząt. Pies najedzony, nie na łancuchu, nawet lepiej bo biega po podwórku, że mu się nie podoba to podwórko to już nie ma na to przepisu :(
anonimowo możesz wysłac, może zadziała, nie znam mentalności Duńczyków, Polak by takiego anonima podarł

Wyzej napisalam wiecej. Co do sytuacji, o ktorej pisalas - wiesz, w zeszlym roku to zniesiono, ale przez lata obowiazywal przepis, ze jesli obcy pies wejdzie na Twoja posesje, to masz prawo go zastrzelic etc.

Co do tego "na zlosc"- no tak, bo uciazliwe szczekanie psa, ktory w normalnych warunkach trzymany byl w domu, spokojnie moze byc uznane za zlosliwosc wobec sasiadow.

Co do mentalnosci - to swietnie mentalnosc Dunczykow oddaje anegdota, w ktorej w radiu slychac o napasci z innego kraju, a Dunczycy chowaja sie z flagami i krzycza, ze sie poddaja ;) ( w takim duzym skrocie ).
To nawiazuje do historii - podczas drugiej wojny swiatowej Dania zostala zajeta przez Trzecia Rzesze na warunkach pokojowych - armia weszla, a wszyscy Dunczycy, narod i krolestwo sie natychmiast poddalo. Tutaj nie bylo rozlewu krwi WCALE, a Dania po drugiej wojnie wyszla niemal nienaruszona.

Zatem - taki list powinien podzialac, typowy Dunczyk sie wystraszy i zastosuje do polecen ;) Rzecz w tym, ze oni raczej nie sa typowi ( typowy Dunczyk nie narazalby sie sasiadom w taki sposob ).

Marynka, dziekuje za slowa wsparcia i otuchy :*

Taki maly update: pies zostal zamkniety w domu o 11:30, bo zaczelo lac, jak z cebra... Udalo mi przespac pol godziny, obudzilam sie zla, przemarznieta i totalnie zmeczona...:(

Byle do nocy...

Paula - gratuluję Franka :)

Venicee- moja podopieczna raz do nosa włożyła sobie takie maleńkie kamyczki z kwiatków też skończyło się wizytą u laryngologa... dzieciaki to mają pomysły ;) jak widać kobiety w ciąży też ;)

U mnie na obiad był dziś łosoś :) z makaaronem i brokułami z sosem śmietanowo pietruszkowym :) pyszności!!
Dziś rano z Ami byłyśmy na spacerku, bo okazało się, że ani jogurtu ani śmietany w lodówce nia ma... więc do sklepu się wybrałyśmy.... okazało się, że sklep nieczynny :( zamknęli go :( a do najbliższego innego przeszło 3 km :| więc musiałam się ratować pomocą sąsiedzką :) Pani "Talinka" pożyczyła nam śmietany i dzięki temu uratowała nasz obiadek :)
Po spacerku zrobiłam dwa prania, a wcześniejsze pranie wyprasowałam :) Obiadek już zjedzony :) jeszcze Ami zupkę dostanie jak się obudzi z drzemki :) Wieczorem wraca Wojtu :) więc jakąś kolację jeszcze trzeba przygotować, ale nie mam pomysłu:confused:

Zielona_stokrotka hehe sorki za pomyłkę :D :* tak to jest wlasnie z sąsiadami...każdy chyba ma jakies przeboje...
Ja zatyczki do uszu probowalam używać jak była burza bo strasznie sie burzy boje :( ale nie dawały rady :p

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Rozumiem Twoją złośc na sąsiadów, ja jednak jestem ostatnią która strzelała by do psa bo wszedł do mnei na podwórko..za to bez skrupułów strzelałabym do jego właściciela.. Nie rozumiem usypiania psa bo należy do jakiejś listy. W większości przypadków pies nie jest z natury zły. Trafił na swoje nieszczęscie w ręce złego właściciela, który zapomniał, że niektóre rasy muszą być KONSEKWENTNIE wychowywane. Ja mam dwa owczarki. Nigdy nie były uczone szczucia na kogos etc a dzieciaki moje używały ich jako poduszki i zasypiały im na brzuchu a one wtedy przez godzinę potrafiły nie drgnąć by nie obudzić. Oczywiście są zasady. Jak pies je to moje dzieci wiedzą że to świętość i nawet nie przesuwa im się miski. Zasady i już.
Twoi sąsiedzi jak chcą psa nauczyć przebywania na podwórku powinni najpierw sami z nim posiedzieć na nim. Najgorsi są ludzie którzy biorą pieseczka i zapominają, że trzeba go jak dziecko nauczyć życia w społeczności..

Do góry