reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja podczas CC miałam znieczulenie w kręgosłup ale nie to zewnątrzoponowe tylko chyba podpajeczynówkowe, podobno jest jakaś różnica ale nie wiem jaka.

Głowa mnie przestała boleć wreszcie, rano wzięłam polówkę paracetamolu, bo myślałam, że nie wyrobię, przeszło na ok 2 godz. Potem znów mega ból, zjadłam zupę fasolową i położyłam się spać. Jestem jak nowo narodzona. Jeszcze tylko muszę wyjść na krótki 15 minutowy spacer z domu i będzie super. Tylko najpierw posłucham serduszko :-)

reklama
Nie wiem jak będzie teraz, bo ja robię codziennie zastrzyki w brzuch z clexane a podobno musi być przynajmniej 12 h przerwy pomiędzy zastrzykiem a znieczuleniem miejscowym. Ale będę się pytać gina jak będzie bliżej terminu.

Co do wyjazdu w góry, ja mam wykupione wczasy 6 dniowe w Szklarskiej na początku lutego i nie wiem czy jechać i czy gin się zgodzi. Podobno lekarze odradzają wyjazdy w góry ze względu na różnicę ciśnień, no chyba, że ktoś na dole gdzieś mieszka. I nie wiem co robić? Słyszałyście coś o tym?

Hejka!

Tyle wątków, tyle grup - nie wiem jak to ogarnę...

Madziolina - też mam cytologię 1 :nerd::-) :)
Doris, to dobrze, że już nie boli i że sprawdziłaś :) Hmm, ja też mam jechać do Zakopanego, w sumie to nie słyszałam... Ja z Dolnego Śląska.
Ruda, super, że ok!
Julka, przez brzuch raczej, mnie nie zawsze bada na fotelu.
Olcia - ja mam najpierw badanie, potem się ubieram i w osobnym pomieszczeniu usg.
Ewjaaa - zapytaj lekarze. Może to i to...
Kamejka, to fest Ci zrobili, a teraz kombinuj :/ Żeby się udało!
Ewelinko - ja się trochę boję, przez te leciutkie plamienia 2 razy. Dużo rzadziej. W sumie chyba mało mam chęć, bo ciągle jestem zmęczona :/
Gwiazda - pierwsze cc - znieczulenie podpajeczynówkowe. Drugie cc - narkoza, bo już miałam 8 cm rozwarcia i na nic innego czasu nie było.

Kurcze, moje dziecko młodsze z usg, nie wiem czy 12.01. będzie na tyle duże, żeby je pomierzyć. Gin mówi, że centymetr w tydzień urośnie,bo tyle mu brakuje, ile dziecko rośnie w jeden tydzień na tym etapie??? A my kawałek musimy jechać, Arek wolne bierze :/

Doris ja nie słyszałam o tym i pojechałam w góry a mieszkamy od gór daleko i wszystko było ok poza jedna akcja! Podczas wjazdu wyciągiem na Kasprowy zrobiło mi sie słabo j gorąco jednocześnie ale to przez to ze tam duzo ludzi było i duszno i do tego zmiana ciśnienia, na szczęście wszystko było ok.

reklama
Do góry