Uff do nadrobienia miałam chyba z 25 stron
maryńka super wiadomości
Jejku nie wiedziałam że to może tak być że dzidziuś się może źle ułożyć do USG i wtedy takie kombinacje są hehe
Julka Kochana musisz coś jeść wiem że nie ma ochoty i trzeba się zmuszać ale dbaj o siebie. Jak zacznie Ci brakować witamin to będziesz się martwić jeszcze bardziej bo organizm da temu oznaki. Jedna łyżka za każdą dziewczynę z forum
Tyle nas tu jest że chyba byś Julka musiała ze 2 dokładki brać
Julka89.89 ja mam całą ciążę smaka na nabiał i miód
więc jem serki homogenizowane, twaróg, mleko (np z płatkami jakimiś smakowymi lub zwykłymi kukurydzianymi), sery topione, jajka na miękko a na deser kanapka z miodem
Na obiad staram się jakieś zdrowe rzeczy żeby tych warzywek pojeść, stawiam głównie na zupy które uwielbiam
Są lekkie, smaczne, zdrowe, odżywcze i nie tuczą
Mąż je ziemniaki z mięsem a ja wcinam zupy
Co do USG to chyba do 12 tyg się robi dopochwowo a potem przez brzuch. U Ciebie to taki termin będzie że trudno powiedzieć, chyba zależy od lekarza i sprzętu.
mamawiki32 A czemu idziecie do Poradni Patologii Ciąży? Coś jest nie tak? Jeśli już o tym pisałaś to przepraszam że nie pamiętam.
iwonaimaja z tego co wiem to kwas foliowy się bierze tylko w pierwszym trymestrze
biapl i
molimoli Witajcie nowe lipcóweczki
*Venicee* jak ja chorowałam to mi lekarz kazał brać normalnie Cholinex na gardło.. Zdziwiłam się że można w ciąży no ale skoro lekarz tak powiedział to uznałam że ma rację i brałam.
agnesdem ja jeszcze o zakupach w ogóle nie myślę
Jeszcze nawet mnie tam "nie ciągnie"
Jak kupowałam ubranko dla synka przyjaciółki który się dopiero co urodził to tylko pod tym kątem szukałam, o swojej fasolce jeszcze nie myślałam
Po prostu tego jeszcze tak nie czuję
fazerkamm jak wchodzę w ten link do grupy zamkniętej na temat z naszymi buźkami to nie mogę tam wejść (mam info że "Wybrana strona nie istnieje") ale to pewnie dlatego że nie jestem tam dopisana? Ktoś musi zaakceptować moje zgłoszenie tak?
Kkasiulka super, że tyle dzieci się naraz w rodzinie urodzi, same plusy
Będą miały kuzynostwo w swoim wieku, na spotkaniach rodzinnych będą się bawić razem, extra
U mnie rodzina duża, ale nikt się za robienie dzieci jakoś nie zabiera
Jest tylko jedna dziewczynka ale jak nasze się urodzi to na będzie miała już 5 lat więc spora różnica będzie.
_Ewelinka_ haha dobre to o chorowaniu kobiet
Uśmiałam się
Dobrze że mój mąż taki nie jest
Ja normalnie sypiam z mężem, libido w normie
Mieliśmy przerwę jak ok 9-10 tyg miałam krwawienie po stosunku. Tak się wystraszyłam że potem chyba z 2 czy 3 tyg abstynencji było ;P
Właśnie sie nad tym zastanawiałam czy mi ją bada i nie wiem bo jak wyglada takie badanie?
No wsadza Ci palce i maca
olcia9250 ja miałam nawet dopochowowe robione na leżance. Babka mi kazała tylko dłonie zaciśnięte w pięsci podłożyć pod tyłek żebym trochę wyżej była ułożona i tyle.
U mojego gina są dwa gabinety, jeden do badania a drugi do usg gdzie na ścianie wisi tv, który ma chyba ze 80 cali, tam jest światło przycienione i wszystko super widać :-).
No to wyższa klasa hehe
A ja miałam mieć robione w sobotę USG genetyczne. I kurdę wczoraj do mnie zadzwonili z recepcji że lekarz odwołał wszystkie wizyty z tego dnia :/ :/ :/ (pewnie się rozchorował lub wziął wolne). A mi leci ostatni tydzień w którym mogę zrobić genetyczne. Masakra. Wytłuamczyłam temu chłopakowi z recepcji jaka jest sytuacja to powiedział że jedyna opcja to żebym zadzwoniła do innej placówki Lux Med (bo ja w Lux Med mam prowadzoną ciążę) gdzie w piątek będzie dwóch lekarzy od USG i mam próbować się wbić na tzw. wizytę dodatkową czyli liczyć na to że lekarz mnie przyjmie mimo że ma komplet pacjentów zapisanych na ten dzień. Ale to jest taka niewiadoma bo nie wiem czy się zgodzi :/ Będę dziś szukać czegoś prywatnie na wszelki wypadek ale nie wiem czy są takie krótkie terminy ehhh... Jestem strasznie zła