reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
witam że śniadaniem .... i garścią tabletek jako deser :-D
Mówicie badania ..ja na 22 tylko tsh i krew ogólnie.... Nadal mnie to wszystko przeraża...taka prawda.
Najgorsze jest z moją mamą....wydzwania żebyśmy na święta przyjechali i jedno i to samo...ale to jednak 500km więc mówię jej że nic nie wiadomo czy się uda i ona swoje że musimy ,że ona sama w święta i marzy o tym żebyśmy byli...k....! O ciąży nie wie ,i chciałam bardzo żeby jeszcze długo nie wiedziała .Nie mam w niej wsparcia ...Już przy Mikim słyszałam kilka gorzkich słów...i zeroooo wsparcia ....
Błękitna miłe poczytać że na nfz się starają....ja już sama nie wiem co mam z lekarzami robić....a chce iśc jeszcze do innego lekarza...czy na nfz czy prv ze szpitala gdzie wcześniaki się rodzą i jest podwyższona referencyjność....
Fazerka za klika dni kończę 36....wiec 40 coraz bliżej :/
MamaWiki kciukasy za wizyte u mnie masz !

Kamcia pewnie Ci teraz bardzo ciężko, ale bądź dobrej myśli.

Venice musisz na siebie uważać i jak najwięcej wypoczywać (tak, wiem, że z małym dzieckiem jest to trudne, ale może włączysz do repertuaru jakieś zabawy na leżąco, albo ostatecznie puść go do żłobka).

Julka ja też jeszcze nie mam brzucha. Myślę, że jeszcze trochę czasu przed nami.

Julka ja póki co zapłaciłam prawie 200 zł, a robiłam morfologię, mocz, glukozę, IGG, IGM, CMV, TSH, FT3 i FT4. Wszystko chyba zależy od laboratorium. Ja chodzę do diagnostyki i u mnie w mieście mają drogo.

Przypomniał mi się jeszcze temat płci i sprawdziłam, że w ciąży z Julkiem dowiedzieliśmy się w 12 tygodniu, więc już niedługo dziewczyny powinnyśmy wiedzieć.

Gratuluję wszystkich dobrych nowin z wizyt. No i trzymam kciuki za kolejne wizyty.

Witam dziewczyny! Venicee to Twoj wiek całkiem spoko nie przesadzaj! Ja badania tez robiłam na kartę Enel Med wiec bezpłatnie, ale za to, że nie płacimy ani za wizyty ani za badania to postanowiliśmy z mężem dać w tym roku 500 zł na szlachetna paczkę, wierzymy, że sprawia radość komuś te pieniądze, a że w tym roku robi to moja dobra koleżanka to tym bardziej wiemy, że trafia w dobre ręce.

Venicee moze warto powiedziec mamie zeby to Ona przyjechala, powiedz jej ze Wam jest trudniej z trojka dzieci niz jej samej.. z mojej perspektywy warto szukac porozumienia i pojednania.. moze warto usiasc i pogadac co sie czuje do drugiej osoby bo niestety kiedys moze byc za pozno.... a 36 to super wiek! Mowilam ze mloda dupa z Ciebie :)

A ja po badaniach krwi zafundowałam sibie nalesnik z czekolada i bananem :D :D takze sniadanie full wypas dzis mialam :p

Hejka dziewczyny :) przepraszam za dłuższa nieobecność ale ostatnio mdłości męczą mnie tak wieczorami żę nie mam siły nawet kompa włączyć :( o Dziwo wczoraj jakby ręką odjął i czułam się świetnie ale wróciłam do domu bardzo późno.

Miałam wizytę jupii widziałam maleństwo ma całe 3,5cm już. :) Bicie serca głośne i wyraźne i nawet było widać lekkie ruchy. Kolejna wizyta 29.12 i zrobi mi wtedy prenatalne. Jedyne zmartwienie to takie że wyszła mi toxoplazmoza gondi >650. Ale zaraz przekierował mnie do drugiego gabinetu do pani doktor od chorób zakaźnych. Nie mam objawów bym miała byc teraz chora tzw. węzły chłonne nie są powiększone nie występuje tez temperatura i nie mam bóli w pachwinach czy innych miejscach ale dla pewności kazała mi zrobić awidnośc IGA cos takiego zadzwoniłam dziś do przychodni i kurna 150zł masakra jakaś. Ale cóż jak trzeba to trzeba. Kurcze nie mamy kota nie jem surowego mięsa wychodzi na to że zaraziłam się u teściów gdzie kocurki są panami domu .

Urodzinki Danielka minęły super był bardzo szczęśliwy z prezentów i z gości :) Trochę się wkurzałam bo mój tata i teść wypili co nieco ale teść jak wypije to klnie w końcu nie wytrzymałam i powiedziałam że albo się zmieni słownictwo albo tam są drzwi. Ja mu się nie pcham do domu i zadymy nie robię grr. Młody wszystko łyka jak gąbka a u nas w domu takie słowa nie padają Artur się pilnuje a ja po prostu nie klnę i tyle. A powiem wam, że czasem ci teściowe mogą zaleść za skórę.

A tak w ogóle zalogowałam się w pracy jest jest jest :) :) :) w wolnych chwilach poczytam co tam u was. I odpisze

Witam dziewczyny! Venicee to Twoj wiek całkiem spoko nie przesadzaj! Ja badania tez robiłam na kartę Enel Med wiec bezpłatnie, ale za to, że nie płacimy ani za wizyty ani za badania to postanowiliśmy z mężem dać w tym roku 500 zł na szlachetna paczkę, wierzymy, że sprawia radość komuś te pieniądze, a że w tym roku robi to moja dobra koleżanka to tym bardziej wiemy, że trafia w dobre ręce.

Spójrz proszę na badania czy robilas to VDRL :)

Fazerka z moją mamą już normalnie nie bedzie nigdy...22 lata poza krajem ,ja bez mamy tyle lat...to długa opowieść .Nie mamy nici porozumienia -staram się nie kłocić i mieć poprawne stosunki...ale teraz mnie to wkurza to wymuszanie....i jęczenie do telefonu .Plany robi za nas kiedy i na ile mamy przyjechać.... Jak mąż powiedział że jesli się uda to 22 możemy jechać ...to focha walnęła że za późno że bez sensu...a ja mam 22 wizytę...ręce mi opadają już...
Fazerka 36....to już Pani pod 40 hehhehehe..co innego jakbym miała 26 :p
:eek:
Malinowa Piękny gest od was !
AguniaGR no ja też diagnostyka...cholera droga ...ale co zrobić?mam jedyne 5%zniżki ,tyle co nic...

reklama
Do góry