reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Malinka od rana myślę o Was :D w domu u mnie "pali się " świeczułka przy Aniołku za Maciusia zdrowie !
Ja dziś już obleciałam szpital...wynik badania w pt.....
Mam w domu dziś 2 kawalerów w tym mój :D
Hope zdrowia dla męża ! żeby w domu szybko się zjawił...Tobie siły kobieto !
Agnes warto !!! przed pobraniem wypić 2 szkl wody ! zawsze tak robię ...

reklama
Witam wszystkie nowe dziewczyny bo zapomniałam wcześniej :tak::-) :)

Neddi nie pisz o sobie, ze jesteś złą mamą, bo na pewno tak nie jest, już samo to, że masz wyrzuty sumienia świadczy o tym, ja też podobnie jak Klaudys zawsze przepraszam swoje córeczki. Aha i nauczyłam się jeszcze wrzucania na luz, oczywiście nie zawsze się da, ale staram się. Odnośnie mycia zębów to moja Lenka jest chyba w podobnym wieku do Twojej córci też nie znosi mycia zębów, tzn sama myję chętnie, ale nie zawsze daje po sobie poprawiać, a każdy wie jak myje żeby dwulatka :confused2:, dwa razy machnie i po zabiegu. I też staram się tłumaczyć, że robaki, ze będzie miała ładne ząbki, czasem się wygłupiam i też się udaje, a czasami jak widzę, że stawia opór to odpuszczam po prostu, choć ciężko na sercu bo higiena wiadomo podstawowa sprawa, ale też raz jej umyłam wbrew jej woli i miałam potem wyrzuty sumienia więc teraz odpuszczam. Trudno , póki co ma ładne ząbki, mam nadzieję, że tak pozostanie.

Hope-wspolczuje ale dalas rade i zobaczysz ze bedzie wszystko dobrze...czego Ci zycze z calego serca:)

mamawiki32- acard hmm ale to musi zlecic lekarz bo tak na wlasna odpowiedzialnosc nie za bardzo..nie wiem moze mialam zly dzien na pobieranie krwi-pierwszy raz odkad jestem w ciazy tak mi sie stalo..zawsze zadowolona wychodze..nic mi nie bylo...a dzisss dramat..reka boli bolalo jak sie wbijala ehhhhhhhhhhh pby tylko wyniki byly dobre...

dziwnyprzypadek-dobrze ze juz teraz jest u Ciebie wszystko dobrze...

Malinka-nasze mysli sa z Wami

fazerkamm-no wlasnie jestem w biurze zjadlam juz cos slodkiego i kawe pije z mlekiem wiec nie jest zle..martwie sie tylko wynikami ale moze nie bedzie tak zle..oby...ale do jednego sie przynaje pije stanowczo za maloooooooooooooooooooooooooooooooooooooo i jestem zla na siebie bo musze pic a ja sie wyglupiam!!!!

Venicee no wlasnie wypilam wode i zjadlam kromke chleba z dzemem :/ i zle sie pobieralo..nie wiem czemu czy az tak jestem zageszczona...

Hope czyli przeszłaś szybki kurs palacza :) wyniosłam takie zdolności z domu, tak samo jak wymiana koła w samochodzie ale jak nie muszę to się nie wychylam hehe. Mam nadzieję ze mąż szybko wróci do was i małe nie będą chorować.

@Lila Ja nie cierpię myć lodówki ;) i też mąż to zazwyczaj robi.

Na pewno układ, w którym facet uważa, że jak wraca z pracy, to ma mieć posprzątane, ugotowane, wyprane, wyprasowane jest słaby... Jeszcze jak kobieta nie pracuje, to faktycznie może i mogłaby przejąć większość obowiązków domowych, tyle, ze w zdrowym układzie to się dzieje samo i jest naturalne, a nie staje się żadnym poświęceniem.

@agnesdem odpoczywaj, raz jest lepiej, raz gorzej. Ja niby żadnych problemów z pobieraniem krwi nigdy nie miałam, ale jak myślę, że mam iść kolejny raz, to mi się już robi niedobrze :p

@_Hope dużo zdrówka dla domowników i dużo sił dla Ciebie!

Agnesdem no acard to musi być za zgodą lekarza, ja dostałam bo w pierwszej ciąży miałam taką gęstą krew a później to zatrucie. Musisz dużo pić a szczególnie przed badaniami, 2-3 szklanki wody i będzie lepiej.

no nic musze czekac do wieczora odbiore wyniki i dam tu znac co i jak..ale juz pije wode...:/ bboze oby malenstwu sie nic nie stalo.

Co do zwiazku ze ma byc wszystko gotowe podane na tacy o nie nie zgadzam sie z tym absolutnie. Wiadomo kobieta ma swoje obowiazki w domu maz swoje..moze i wiecej kobieta zrobi bo wiadomo zrobimy to po swojemu:) Jesli kobieta jest w domu caly dzien to owszem powinno byc wsyztsko zrobione tu akort sie zgadzam bo po to ma caly dzien aby wszystko zrobic..obiad..sprzatanie..prasowanie.. Jednak jak pracuje sie razem to cos niektorymi obowiazkami trzeba sie podzielic..nie ma wyjscia. Ja sprzatac lazienki nie lubie chodz czasami musze:( no co zrobic...tez cos ostatnio gotowac mi sie nie chce..najchetniej bym lezala chodzila na fitnes dla mam i czytala i spala..oooo nic w domu mi sie nie chce robic;)

Agnesdem :) nie martw się maleństwo jest bezpieczne, odpocznij poczytaj książkę a na obiad zamówi pizze i już jak szybko ogarnęłaś obiad :)
Czytałam do 12 w nocy Norę Roberts "Poszukiwania" Lubię czasem romans ale jeszcze bardziej kryminał a jak to połączą to po prostu wypas :) Uwielbiam tez fantazję i jak połączy się to wszytko to czytał do upadłego :).

reklama
Hehe co do szybkiego kursu meskich spraw to śmiać mi się do tej pory chce jak jakies dwa tygodnie temu musialam jechac do sklepu z synkiem, wsiadamy w samochod a samochod nie odpala! Instrukcje telefoniczne od meza dostalam co zrobic.... rozkrecalam deske rozdzielcza bo pod nia cos tam nie styka :p śmieszny widok.... baba w ciazy z dzieckiem naprawiajaca samochod :D :D oczywiście dalam rade :D

Do góry