reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja będę szczepić na pneumokoki i meningokoki, ale tak jak groszkowa pisze, trochę później, żeby tych dawek było mniej. Zależy mi na tym, by została zaszczepiona zanim pójdzie do żłobka.

reklama
Też myślałam o Iwonie :)

Dziewczyny macie racje, może to chodzi o kp. Mieliśmy takie sytuacje, że jak mnie M złapał za piersi to tryskało do sufitu i jemu po twarzy :):)

Dopiero czytając Was dowiedziałam się, że skoki rozwojowe wiążą się ze zmianą zachowania. Muszę poczytać o tym.

Mój maluch dzisiaj też obudził się o 5:30. Zawsze też usypiał sam w łóżeczku, a od wczoraj płacze bo chce, żebym usypiała go na rączkach. Jak już uśnie i go odkładam to jest wrzask i od nowa... Nie wytrzymuje już z bólu kręgosłupa :( Dzisiaj czuje się strasznie zmęczona :( chciałabym, żeby mąż mnie trochę wspierał.

Flammie to ja chciałam link, dziękuję :)

Dziewczyny czy szczepiłyście/szczepicie maluchy na pneumokoki i meningokoki?

Ja szczepie pneumokoki i meningokoki. Rotawirusowe szczepienie mamy juz zakonczone.

Witajcie dziewuszki :)

Mateusz maruda bo zab drugi wychodzi.. jejuniu glowa az boli :/

Chcialam się pochwalić ze ruszyl chlopak w swiat :D czlapie sie jak foka :D ale coraz częściej tez sekundke uda mu sie raczkowac :) ale szczerze mówiąc to wolalabym zeby jeszcze lezal w miejscu bo starszak w domu nie zawsze sprzątanie zabawki czy cos niebezpiecznego dla malucha z podlogi i chodze od jakoegos czasu z nosem w dywanach sprawdzam czy nic tam nie ma.

A co do szczepień to ja szczepie obowiązkowymi (u mnie pneumo obowiązkowe) ale co 4miesiace a nie co miesiąc jak robia to wszyscy pediatrzy tutaj.
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Super, że ząbki maluchom rosną i się coraz więcej ruszają :)
Ja się cieszę, że moja jeszcze w miarę nieruchoma, choć się przekręca z brzucha na plecy i odwrotnie. Ale czasem leży z buzią w macie, uśliniona po czoło, że trzeba ją przekręcić na plecy.
Ostatnio koleżanka mi zarzuciła, że cieszę się, że jeszcze się nie porusza. Ale z czego się mam smucić? Że nie wyciągam jej spod stołu albo łóżka? Mam brata 10 lat młodszego, zajmowałam się nim prawie cały czas i doskonale pamiętam jak wyciągałam go spod tapczanu, albo goniłam za nim, żeby do rzeki nie wpadł.
Więc, dziękuję, cieszę się, że jeszcze nie pełza/raczkuje. Na wszystko przyjdzie czas ;)

reklama
My byliśmy wczoraj u lekarza. Mała 7360 wazy [emoji3] klusek moj mamy [emoji173]
Lekarz powiedział ze taka mądra z niej dziewczynka tak wsystko śledzi i obserwuje na wszsytko reaguje a patrzy jak by wiedziała co mówi i słuchała - pewnie wszystkim to mówi ale dobrze sobie to wymyślił zyskał moja sympatie [emoji23][emoji23] a ze prywatnie to facet zarobi [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry