reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Panna migotka, no data ladna j jutro juz zobaczysz dzidziola juppppi!
Dziewczyny ja tez sie boje porodu, ale no coz...
Dzis z kolezanka gadalam co ma miesieczna coreczke-drugie dziecko i porod miala super, skurcze nie jakies mocne, ze polozna musiala zapytac czy nie ma naporu na tylek a ona ze teoche ma i okazalo sie, ze sie juz mloda rodzila, niezle co?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
do pozazdroszczenia:)

reklama
Panna migotka powodzenia jutro! [emoji5] jak fajnie ze juz bedziesz miała swoje szczęście po tej stronie brzuszka! [emoji108]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

daj przepis:)

dlatego ja nic o mojej ciąży nie pisałam na fb, wiedzieli tylko ci co powinni, reszta to tacy co raczej chcą wiedzieć co u mnie słychać, a jak teraz dodałam wydarzenie z życia na fb to pełno wiadomości dlaczego się nie chwaliłam wcześniej...heheh teraz sobie przypomnieli...

u mnie to samo było i jak poszłam kiedyś po pieczywo coś na śniadanie i kolejna pani sprzedawczyni sie ze zdziwieniem zapytała to jeszcze pani chodzi z brzuchem to jej się zapytałam czy życzy mi wcześniaka? bo ja chcę zdrowe i w terminie dziecko, chyba się skapczyła że nie pierwsza się o to zapytała..

właśnie wróciliśmy ze spaceru pięknie na dworze:)
aż mnie głowa przestała boleć:)
Przepis prosty:
100 g masła zimnego i 180 g mąki (u mnie razowej) i 3 łyżki cukru mieszam w malakserze. Jak się zmierza, to daje 2 żółtka i łyżkę zimnej wody. Na 20 s w malakserze. Sklejam razem i pieke 40 min w 180.
Jak ostygnie daje budyń waniliowy , na to owoce i galaretke wiśniowa . Koniec :-)
Polecam!

A ja zostanę chyba samotną matką 2 maluchów... Mąż znowu przegiął i wyniosłam się do mamy. Jestem wściekła bo karty ciąży zapomniałam i będę musiała tam jutro wrócić. Jasna cholera tyle stresów na finiszu :( mam nadzieję, że nie odbije się to za mocno na Michasiu bo na prawdę staram się myśleć teraz tylko o nim.

Przepraszam za te smuty ale musiałam to z siebie wyrzucic.... mam nadzieję, że zasne jeszcze dzisiaj

Przepis prosty:
100 g masła zimnego i 180 g mąki (u mnie razowej) i 3 łyżki cukru mieszam w malakserze. Jak się zmierza, to daje 2 żółtka i łyżkę zimnej wody. Na 20 s w malakserze. Sklejam razem i pieke 40 min w 180.
Jak ostygnie daje budyń waniliowy , na to owoce i galaretke wiśniowa . Koniec :-)
Polecam!
Dzieki

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny za kciuki.

Gutka, ja tu taka głodna na czczo, a Ty takie pyszności wrzucasz.

Jodełka, wszystko się ułoży :*

Jest 3.50, a laska z sali zapaliła światła i ściąga sobie mleko elektrycznym laktatorem. Dźwięki temu towarzyszą straszne i spać się nie da. :/

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

...czyli dziś bedą dzidziolki!!!! :D

Witajcieee!
U mnie bez zmian :) jutro mam ktg i usg pewnie.

Jodełka- coś poważnego się stało?? Chcesz to napisz priv. Pamietaj, ze dzidzius czuje. Ja jak się czegoś boję np.burzy to moja mała budzi się w brzusiu.

Panna Migotka, Asiak- kciuki!!!

No to czekamy na kolejnego malucha :rofl2:

Jodełka, przykro mi, że masz dodatkowy stres :( Ale na pewno się ułoży. Mam nadzieję, że masz dobrze u mamy i możesz liczyć na jej wsparcie. Będzie dobrze! Tulam :*

reklama
witajcie
i już środek tygodnia, te dni lecą szybko
Cześć dziewczynki!
Piszę ze szpitala. Położyli mnie na patologii z podejrzeniem wentylowego odchodzenia wód. Jutro cesarka, ale nie wiem o której, bo nie ma mnie w grafiku. A chciałam cesarkę 7.07, bo fajna data :) Ale już będę miała z głowy, a tak to musiałabym czekać jeszcze 1 dzień.

czekamy na wieści o której cc, trzymam mocno kciuki i już dziś zobaczysz swoje maleństwo:)

Dzięki dziewczyny za kciuki.

Gutka, ja tu taka głodna na czczo, a Ty takie pyszności wrzucasz.

Jodełka, wszystko się ułoży :*

Jest 3.50, a laska z sali zapaliła światła i ściąga sobie mleko elektrycznym laktatorem. Dźwięki temu towarzyszą straszne i spać się nie da. :/

może ma straszny nawał pokarmu, niestety w szputalu nie jest się samemu i na takie niedogodności jednak trzeba przymnknąć oko, może nie miała ręcznego a te elektryczne jednak są głośne.
Mnie się udało że jak miałam nawał pokarmu to byłam sama na sali bo całą noc paliłam światło i masowałam ściągałam i robiłam okłady na piersi bo Ksawery miał żótaczkę był ospały i w nosie miał cyce a ja myślałam że mi normalnie wybuchną.

Miłego dnia mamusie:)
Nam dziś w nocy odpadł kikut od pępuszka i teraz wietrzymy by do reszty się zagoił.

Do góry