reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2012

zuzaduza, to mi dałaś nadzieję, że to może tylko chwilowe, może faktycznie jakiś skok do tego to zapalenie oskrzeli, chociaż w ogóle nie kaszle w nocy, oddycha tez już normalnie przez nos, albo to kara dla mnie bo narzekałam, że budzi się aż 3 razy na jedzenie :-D to synuś postanowił pokazać, że może dużo więcej.

Odnośnie słoiczków i gotowania to ja już pisałam na wątku o karmieniu, sama korzystam z obu metod w zależności od czasu wolnego, ale też oczywiście nasłucham się na temat tego gotowego jedzenia, ale niech się wszyscy ugryzą, moje dziecko moja sprawa, ja nikomu w buciorach w życie nie wchodzę. Również lubię się poradzić, ale nie znoszę jak ktoś narzuca swój sposób życia.
Niestety w obecnych czasach chemia jest wszędzie i szczerze powiedziawszy dzieci przed tym nie uchronimy. Owszem warto ją ograniczać, tylko, że nie wszyscy mają możliwość i czas prowadzenia swoich ogródków warzywnych, hodowania indykow, itp itd.

k_asica83, chyba właśnie rotawirusy trzeba rozpocząć szczepić bardzo wcześnie, ale coś ostatnio koleżanka wspominała, że jej roczny chrześniak był dopiero teraz szczepiony, bo wylądował w szpitalu przez rota i rodzice postanowili go zaszczepić żeby się nie powtórzyło, więc nie wiem jak dokładnie z tymi szczepieniami.

Bartuś obecnie zostaje z nianią moja kuzynką i nie ma problemu, z tatusiem, z dziadkiem też chętnie zostaje, ale ja dosyć często wychodziłam na 2 czy 3 godziny jak miał miesiąc, dwa więc jak teraz wychodzę na 4 to chyba jakoś bardzo tego nie odczuwa.
My już drugi tydzien na spacery nie wychodzimy z powodu tego zapalenia oskrzeli :(
Kemyt, dużo zdrówka dla maluszka, niestety my tez chorujemy, w czwartek idziemy na kontrole, mam nadzieję, że już będzie ok.

reklama
optimistic, no z hodowlą indyków, zwłaszcza w mieście, to faktycznie może być problem:rofl: hehe

k_asica mi się wydaje, że rota chyba do 12tyg trzeba było podać pierwszą dawkę, ale może jest jakaś wersja dla starszych dzieciaczków. No nie wiem.

Dziewczyny, moja corcia ma z tylu splaszczona glowke, troche sie martwie, niby lekarz powiedzial , ze sie uksztaltuje ale sama nie wiem. a jak wygladaja glowki waszych dzieciaczkow?

ja się swego czasu martwiłam, że ma zbyt okrągłą z tylu a boki spłaszczone, zwłaszcza jeden, ale widzę, że teraz to się wyrównuje.
Ja osobiście niestety mam spłaszczoną trochę głowę z tyłu, oczywiście tego nie widać pod włosami.

Ja tam nie będę się tłumaczyć, bo już o tym napisałam...dlaczego, ale do tego wszystkiego można jeszcze dodać, że wiadomo, im więcej obowiązków, tym więcej czasu. Paradoks, ale u mnie się sprawdza :-)

Zresztą, czy to jest takie ważne? Bez przesady.

A z tymi rota, to po prostu pogadam z lekarką, ale dzięki na info :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziwi mnie skąd w Was takie podejście kto co i dlaczego.przecież teraz dziewczyny są w domu,a i tematów więcej bo dzieci to temat rzeka..
Liczę na to że my tutaj nie będziemy pisać o problemach rodzinnych tylko o wsZystkim co związane jest tylko z naszymi dziećmi..
DziewcZyny ją napisałam na wątku teraz już zamknietym,ale nikt mnie nie przywitał,nie napisał mimo tego że jestem mama lipcowa ,więc dziękuje za przyjęcie :-)
Mamy temat dla wszystkich więc zapraszamy bez oporów,tutaj nikt was nie zignoruje:laugh2:

Do góry