reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

Hello,
My też rowerek mamy decthlonowy i Basia raz po raz smiga po ogrodzie, ale tak żeby z nim iść na spacer to jeszcze nie;) Ja tez wolałam koła piankowe, by dętki nie musieć kupować:p Genralnie u nas cały czas faza na Auta, jak bajka to tez Auta z Zygzakiem, liczy i śpi z 4 samochodami, jak tak dlaje pójdzie to my na dwalatka kupimy garaż i ulice:D Kropa macie jakieś fajne do polecenia, czy generalnie coś z Wadera wybierać?
Co do bilansu dwulatka to mi pediatra też powiedziała, że raczej wrzesień, by minął okres buntu lub wyczuć w jakim nastroju jest dziecko:) Bo czasem sie dotknąć nie dają, więc wtedy nie ma co na siłę:)
Ja zaraz uciekam na małe zakupy bo dziś grill ze znajomymi a za chwilęprzyjaciółka z podstawówki! To miłego dnia dla wszystkich:D

reklama
Skrzat a ja przed wczoraj dostałam wezwanie z przychodni na bilans dwulatka i to 2 tyg przed urodzinami.zadzwonię do pediatry bo bym musiała urlop brać specjalnie. Udanego grillowania;)
Kropa oj bo się skuszę, a jaki kolor macie hehe kurka jak typowa baba gadam od koloru zaczynam;) bo moja to drobna jest i pewnie i za rok by pojezdzila, muszę tylko ze sponsorem pogadać bo temat trampoliny się odezwał.
Marta a gdzie ty takie ceny znalazlas.sąsiadka kupiła niedawno trampoline średnica 330 za 500 zł z dostawą;)

Jutro ma być upal więc od rana małej basen napelnie niech się woda grzeje, oby prognoza się sprawdziła:))

heja dziewczynki:)

u nas dziś piękna pogoda, trochę podreptałyśmy blisko domu, bo na dłuższą wyprawę niestety nie mam wózka, bo mokry:cool2:
Wczoraj był mały wypadek podczas drzemki i musiałam siedzenie spłukać wodą:sorry2: no ale nic, zdarza się najlepszym:tak:

Przyszło w końcu nasze wyczekane łożeczko, jestem przeszczęśliwa, jest śliczne i naprawde super wykończone i kolor też jak należy. Sprzedawca też się fajnie zachował, bo nie chciał dopłaty za kuriera (wymieniałam kolor), mimo, że chciałam mu płacić.
Polecam niezdecydowanym
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
same materace też fajne, pianka-kokos ale taki bardziej miękki niż materacyk niemowlęcy, bo mata kokosowa jest w dodatkowej otulinie. Pokrowiec oczywiście na zamek.

Gosia to aż sie tuli do tego łożeczka, jak pytam czy jej się podoba:-D

A ja znowu wróce do tematu prezentów urodzinowych. podpowiedzcie mi coś dziewczyny...
wujek chce żebym mu coś wskazała z budżetem do 150 zł
myślałam o macie wodnej
TOMY TĘCZOWA MATA WODNA RAINBOW PREZENT +GRATIS (2454233649) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

lub telefonie Vtechu
VTECH Telefon Księżniczki Śpiewa i Gra 60106 Wawa (2432258871) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jak myślicie? z jednej strony mała lubi wszelkie zabawy w rysowanie, bazgranie itp. a z drugiej w końcu zaczęła cos gadać i rozszerzać słownictwo, więc gadająca zabawka też byłaby ok.

Ewentaulnie my jedno, a wuju drugie. Lub zamiast maty wodnej nowy znikopis magnetyczny
FISHER PRICE ZNIKOPIS ZE STEMPELKAMI V3881 (2430455019) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

dziadkowie chcą dać kasę + drobny prezent, więc zaproponuje stempelki
Drewniane pieczątki ZWIERZĘTA kredki stemple TYCHY (2418577464) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

U nas urodziny wypadają za tydzień w niedzielę, chyba zrobię w sobotę na działce.
Zasatanawiałam się nad większymi prezentami (typu kuchnia lub domek dla lalek) ale brak mi miejsca a nie mam gwarancji, że małej to podpasuje. Dla niej liczy się tylko lala i wózek, jakieś pchacze lub zabawki do ciągnięcia.
Najwyzej za rok będzie mozna pomyśleć.

Nef, mamy matę, tylko mniejszą. Pola trochę pobazgra na niej, ale bez wielkiej radosci. Za to z przyjemnością ssie pisak wodny
:baffled:
Telefon wydaje mi się dość szkaradny z wyglądu, wiec chyba bym nie kupila. :szok: za to stempelki na pewno duzo radosci dadzą, moja się wczoraj bawila moimi z pracy i tez pomyslalam, czy jej nie kupic.

poza tym u nas jest szał na farby- niania kupila plakatowki takie w kubelkach, a nie akwarele w pastylkach i Pola gruubo nimi maluje

U nas jest nadal zachwyt rowerkiem, juz radzi sobie lepiej- siada na siodelko i nogami odpycha. Nawet przypadkiem udalo jej się z takiej metrowej górki zjechac, siedząc na siodelku, wiec bedzie chyba coraz lepiej.

nef-my to raczej inne wizje zabawek mamy wiec nie wiem czy ci pomoge:) z prezentowanych rzeczy, podobnie jak marta,nie zdecydowalabym sie na telefon.Raz ze gryzlby mnie w oczy, a dwa bo nie lubie tego typu zabawek. Poza tym nie sadze by tego typu rzecz miala wplyw na mowe dziecka.
Taki podobny znikopis mamy,ale bo ja wiem,szalu nie ma.pobazgrze i zostawi.
Sama zauwazylas ze twoje dziecko uwielbia lale.Podobnie jest u nas.To jedna z tych rzeczy ktore ciesza sie obecnie najwiekszym powodzeniem.Lala jest bez przerwy przebierana,smarowana,czyszczona,karmiona itd itd.Skoro i u was takie zainteresowanie to moze kup jej jakies akcesoria dla tej lali? ja sama myslalam np o spiworku. Teraz nieprzyzwoicie byloby kupowac jej jeszcze cos na te urodziny (z takich wiekszych rzeczy) ale mysle ze niedlugo sprawie jej lozeczko oraz krzeselko do karmienia dla lalki.

Ja to mam taka liste prezentow ze do swiat wystarczy....
Poki nie wie jeszcze do konca co to urodziny,to nie czekam na ten jeden dzien tylko prezenty dawkuje.Rower i kask wreczony, przed wyjazdem na weekend postawie domek dla lalek i dostanie tez do niego nowych lokatorow (myszki i moze krolika tatusia), w dniu urodzin dostanie plecak,sniadaniowke oraz lalke szmaciana.(w sierpniu druga do domku bo nie mogli uszyc na teraz).Mysle jeszcze o ksiazkach na ktore zachorowalam i o puzlach

eijf marta co do telefonu, hehe, on mi się też nie podoba, raz, ze staroświecki, dwa, że wstrętnie różowy, trzy, że księżniczki disneyowskie, których nie cierpię
Po prostu brak mi pomysłu na prezent w okolicach 150 zł i jeszcze, żeby nie był to kolejny grzmot zagaracający mieszkanie:-D chciałam coś w stylu jabłka vtechu... ale to chyba jednak nie to

kurcze, chyba poważniej się zastanowię nad tą mata wodną, bo Gosia lubi wszelakie bazgranie i m.in. zawsze dużo czasu poswięcała na tablice magnetyczną.... tylko się zgubił długopisik i pieczatki.

marta moje pieczatki firmowe też ida w ruch i starsznie mnie wkurza jak widzę ostemplowane nimi gryzmołki Gosi:dry:

ktoś pytał po co mi ochraniacz na łożko, a no pierwsza drzemka i się zwrócił:sorry2::cool2:
coś czuję, że na etapie odpieluchowania będzie bardziej niezbędny niż dla niemowlaka:baffled:

dziewczyny, sorki ze tak późno, ale my od soboty świętowaliśmy urodzinki ;) To po kolei :)
skrzat, parkingów Waderowskich nie polecam :( Niedopasowene elementy, niestabilne konstrukcje, dziecko się wścieka, że się wszystko rozpada... Jeśli już, to raczej brałabym coś takiego:
CHAD VALLEY DREWNIANY GARAŻ + 3 AUTKA WINDA (2449248544) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo taki:
Ogromny drewniany parking z windą GARAŻ Plan Toys (2393678686) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ewaentualnie coś takiego:
DREWNIANE MIASTECZKO drogi pojazdy ORBIT FLYOVER (2392671732) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Lub tą drewnianą kolejkę w wersji dla dziewczynek :)

Elmoo, jeśli pytasz o rowerek to mamy czerwony :)

nef, do 150 zł to poleciłabym farmę, którą dostał Radzik:
FARMA DREWNIANA ZWIERZĄTKA GOSPODARSTWO KRAKÓW (2445881648) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jest rewelacyjna, świetnie wykonana, dużo elementów - Młody zachwycony :) Kolejki jeszcze nie rozkładaliśmy, najpierw musimy wykończyć pokój. Ja już nie inwestuję w grające zabawki, bo mam wrażenie że one nie rozwijają :( Dobrze, ze się nie zdecydowałaś na matę, bo my mamy małą i Radek się wścieka, ze długo schnie. Znikopis fishera drogi i nic ciekawego, poszukaj niefirmowego i kolorowego - kiedyś wklejałam link :) U nas był szałem z pół roku temu, teraz woli stemple, farby, ciastolinę albo mazanie flamastrami czy kredkami po kartce :)

Z prezentów to oprócz farmy, plecaczka i kolejki dostaliśmy to:
WADER - Catch the duck and more f. 4 children [83000]

To nie wygląda na zdjęciu, ale jest naprawdę duże. Jako ze upał, cały dzień kaczki były w ruchu, a Radek się przy okazji wodą schładzał :) Oczywiście zabawka na zewnątrz, bo woda się lała ostro ;)

Ostatnia edycja:
Boze,ja nadal nie moge uwierzyc ze to juz 2 lata!

Kropa-i jak plecak??Ja spodziewam sie ok wtorku ale nie chce pokazywac az do urodzin.

Dzis kupilam pojemniki na jedzonko z obrazkami.Byly wlozone jedne w drugie,jak matrioszki:)Mala zajarana.

Ale co jak co,rzeczy dla lalki musze jej kupic.Czesto sie nia bawi i az przykro ze zaklada wlasny spiworek a potem sie o niego przewraca:)

reklama
kropa duża urodzinowa buźka dla Radzia od ciotki z bb:-)

bylismy w decathlonie i kupiłam młodej piankowe sportowe sandałki za 30 zł, idealnie nam podpasują na działkę
Nasze są różowe
Decathlon - obuwie sandaBy Tribord - SandaBy baby Piccola Niebies. Tribord - na pierwsze spotkanie z pla|. Dostpne rozmiary: od 20 do 28.

a na basen (i może mały urlop we wrzesniu), też w różu, takie
Decathlon - obuwie sandaBy aquashoes Tribord - SandaBy Baby Aquashoes nieb. Tribord - dla maBych dzieci, na pla|. Dostpne rozmiary: od 20 do 26.

No i kolejne z serii light baby shoe, z lekkim futerkiem na zimę, przecenione z 60 na 40zł, ale nie wiem czy nie przesadziłam z rozmiarem, bo mierzyłam tylko patyczkiem, a w domu na nodze wydaja mi się dosyć duże.

Jak tam kropa jest ze zwrotami w decathlonie, bo kiedyś coś pisałaś?

Co do prezentów urodzinowych, ja już raczej jestem zdecydowana na matę wodną, bo moja lubi bazgrać i uwielbia zabawę wodą. Chciałam tylko starą wersje maty Tomy Classic, bo ma kolorowe obrazki i jest większa, ale nie wiem czy jeszcze ktoś na allegro ma ten starszy model. Jak to czesto bywa nowy model jest gorszy:baffled:

No i po przymiarce Gosi do hulajnogi trójkołowej w decathlonie, zamówiłam taką u dziadków:tak: bo oni chcieli kasę, ale co tam kasa dla dziecka. A łóżko też już zdążyliśmy kupić, to też tak nie bardzo dokładać się po fakcie.

Rany, to ja muszę jakieś plastiki urodzinowe na działkę kupić i tort zamówić. Otworzyli mi pod nosem piekarnie Hearta. Ktoś tam kiedyś zamiawiał? Mam katalog i te tortu są w miarę ok. Może nie jakaś rewelacja, ale jak mam jechać specjalnie do centrum, to wolę ten pod domem.

Acha, M jest obrazony, że się nie jaram meczem:-D i nawet nie chciało mi się wzroku podnieść na medale:tak:

Do góry