reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

Skrzat- Zuzia ma bączka i się nim nie bawi. więc nie rozumiem po co jej 2, w dodatku kiedy mówiłam, że nie chcę..
Może jestem dziwna, ale nie wychodzę z założenia, że prezent to prezent. Jeśli nie wkładasz wysiłku w zastanowienie się co może sprawić obdarowanemu radość, to świadczy o braku szacunku do niego.
I uwierzcie, że i za 5 zł można nie raz kupić coś fajnego...
Kiedyś dostałam od koleżanki różową szkatułkę w kwiatuszki...taką jak dla 5 letniej dziewczynki. No sory, ale już mogła lepiej tylko życzenia złożyć...albo kwiatka kupić. Szkatułkę oddałam-5 letniej dziewczynce właśnie:-)

Wiecie co moje dziecko właśnie zrobiło? Zesikało mi się na łóżko:szok:zmieniałam jej pieluchę i wstalam właśnie po nową, a ona zaczęła sikać...nigdy jej się to nie zdarzyło, nawet za niemowlaka...Tz. wtedy może i sikała, ale przewijałam na podkładzie, no ale już od dawien dawna przewijam ją bądź na łóżku w sypialni, w salonie, albo na podłodze na dywanie i nigdy tego nie zrobiła...Ale dobrze, że dziecięce siuski jakoś bardzo nie śmierdzą

Wczoraj Zuzia się wybawiła, bo przyszła koleżanka z 2 letnią córeczką i 8 miesięcznym synkiem. dziewczyny tańcowały, że ho ho:-)a do tego chłopczyka Zuzia często podchodziła, zrobić "cacy dzidzi". wiadomo, że wyczucia to jeszcze nie ma i nie raz go popchnęła . Na szczęście Wiktor ma starszą siostrę i wielkiego psa, więc zaprawiony w bojach:-)

Dzisiaj włączyłam youtube i słuchałyśmy dziecięcych piosenek i tańczyłyśmy. Zuzia teraz wyciąga rączki i mówi "mami" a ja ją biorę na ręce i tańczymy sobie.

a tu macie posłuchajcie, co może się stać, jak dziecko spuścicie na chwilę z oka (nie dotyczy Lily:-D
bebe lilly - Głupotki.mp4 - YouTube

a tak z innej beczki- wczoraj ta koleżanka mówi ,że idzie z dzieciakami, a jakaś baba podchodzi i mówi- no ona to ładna (córeczka), ale on (synek) to taki sobie...
Kopnęłabym tą babę ...Jak można takie głupoty gadać? Albo idzie sobie koleżanka, córeczka płacze, a bab jakaś do tej dziewczynki- brzydka jesteś, nie płacz, nie wolno płakać...jak będziesz płakać zabiorę Ci braciszka....A skąd ona kurde wie, dlaczego dziecko płacze???Głupota ludzka nie zna granic:no:

Zuzia chyba zasnęła, dziś wyjątkowo prawie godzinę wcześniej, bo jakoś tak zupa mi się ugotowała, i stwierdziłam, że bez sensu za półgodziny podgrzewać...a ona zaraz po zupce idzie spać.
Może to i lepiej bo wcześniej wstanie, zjemy drugie i skoczymy do jakiegoś centrum zabaw, bo tak to zawsze jakoś dnia mi braknie.

Jejku, jak mi się dzień dłuży-pewnie przez to, że poszła spać wcześniej i wstała wcześniej....
do centrum zabaw nie pojechaliśmy, bo to do sklepu, bo to obiad zrobić, obiad zjeść i dupa...teraz już ciemno. a jechać 2 autobusami to też mi się nie chce z wózkiem

Próbowałam dziś z Zuzią malować farbkami, ale ta wariatka wszystko pcha do buzi:no:farbki, pędzelek, wodę do płukania pędzelka próbowała pić...Chyba za wcześnie na takie zabawy- bynajmniej z moim dzieckiem.

zapomniałam napisać, że moje dziecko gada czasem przez sen:-)wczoraj to było "kotik miau" (Kotek miau):-D

Ostatnia edycja:
reklama
joaszka-cyrk z ta twoja:)smieszna jest:) Moja jutro zas bedzie sie bawila z kuzynka bo jutro mam dwie.Ciekawe co znowu wymysla bo zachowuja sie inaczej jak sa we dwie.czasem zlac sie z nich mozna i oczywiscie od siebie malpuja.Zasmiewaja sie przy tym jak nawiedzone co zreszta widzialas na filmie.No ale poklocic sie tez potrafia...
Co bardzo slodkie jest to to ze jak tamta placze to moja do niej podchodzi ,glaszcze po glowie,(kiedys dawala smoczka ale tamta juz smoczka nie ma) i natychmiast szukala przytulanki tamtej.zawsze oddaje ja jak znajdzie bo wie ze to swieta rzecz;)
jesli chodzi o youtube to siostra wynalazla kilka piosenek ktorymi moja mnie maltretuje.Uwielbia je szczegolnie "dziadek lulka".podchodzi i prosi o "ija ija".albo kiedy wlacze kaczuszki to nie wie co ze soba zrobic,zaczyna machac rekami,klaszcze...musze to nagrac:)jak sie kaczuszki koncza to wyskakuje taka piosenka latynowska w ktorej dzieci machaja palcem i spiewaja "no no no" no i moja podlapala i teraz czesto chodzi i tez tak spiewa.
co za baba paskudna!No ale tez czasem cos uslysze ze rece opadaja...

mialam wam opisac jak mala swietnie zdaje sobie sprawe z kary jaka moze ja spotkac:)Na filmiku z pociagiem widzicie taka ktora nazywam mata.kilkakrotnie w ciagu dnia kiedy robila cos co nie powinna ostrzegalam ja ze pojdzie na mate jesli nie przestanie i za 3 razen ja tam sadzalam.Niby nic bo mata w pokoju ale ona woli tej kary uniknac:) pare razy w ciagu dnia mowilam ze czegos nie wolno i ze jak nie przestanie to idzie na mate.ona z groza patrzyla na te mate i przestawala ha ha.czasem jak mowilam samo nie wolno to pokazywala na mate palcem i mowila zitten.teraz tez mowie nie wolno à ona szybkie spojrzenie na mate:)

z innych ciekawostek to nauczyla sie (ode mnie) machac palcem "nu nu" i pierdziec jezykiem (to juz sama) co u niej zonacza ze cos jest be kedy moj pali.Nigdy nie pali w domu ale wychodzi na zewnatrz np do ogrodu a mala przez szybe macha mu palcem "nu nu">zreszta teraz jak mowie "nie wolno' to zaczyna tym paluszkiem kiwac:)albo na mate pokazuje.Kotu ktory wskoczyl na stol tez grozila.

Wszystkich w sklepie czy na ulicy wita.Podchodzi do obcych i mowi hallo albo hi (hai oczywiscie).Strasznie lubie sie tez popisywac jak ktos przyjdzie.Wyciaga wtedy swoje zabawki i szpanuje poazujac czego to ona nie ma.

w ndz mimo tutejszych tradycji chce ubrac choinke (dzis poszlam zerknac na ozdoby bo chce troche pozmieniac.jakie cholerstwo drogie...Na pewno nie kupie wszystkiego co chcialam bo mi szkoda kasy ale conieco dokupic trzeba).ciekawa jestem jak mala zareaguje.pamietam zachwyt w jej oczach w ubieglym roku ale wtedy maciupka byla.Teraz oczywiscie inaczej na to spojrzy.Ciekawa jestem czy choinka przetrwa ha ha choc bardziej boje sie o koty bo na choince mam takie ptaszki z piorkami...

NO maluchy bardzo się rozwijają ostatnio i aż dziw, co potrafią robić. Moja pamięta, ze nei można zdejmować butów i skarpetek, że jej dziadek mówił nienie. więc jak się za te buty chwyta, to ja pytam, kto mówil nienie,a ona na to "dziadzia". Lub mówię, co dziadzia mówił, a ona ze "nienie"

Wiecie co, macie takie coś na kiju do pchania dla dziecka? stwierdzilam, ze jej juz chodzik zabiorę, bo mnie męczy, że mam ją nim gonic i cos takiego kupię. jutro idę do fryzjera, wiec mam szansę idsc do centrum i moze cos snajdę takiego w smyku, bo jest w poblizu. i od razu dla kuzynki kupię, bo w niedzielę jedziemy w odwiedziny na urodziny mojego chrzesniaka/mikolajki i cos muszę kupic, bo drewniane ukladanki jeszcze nie doszly. moja paka ciuchow tez jeszcze nie doszla, ale mysle, ze to przez pocztę przed swietami.

ja dalej wyprzedaję na allegro, teraz np zestaw MIGUSIE> kupilam nim się POla urodzila, myslac, ze bede z nią migac, ale ona tyle sama mowi i przekazuje, ze nic z tego nie wyszlo. wiec wystawilam:) B sie smieje, ze mam go uprzedzic, kiedy kanape wystawie, bo zaraz wszystko sprzedam:)zastanawiam sie, czy tego chodzika nie sprzedac tez...

ello,
dziewczyny takie długie posty wczoraj napisały że nikt nie wazył sie odpisać:-D:-D
u nas oki doki, przygotowania do imienin baski:p Ale Basia przy Waszych chyba z tych mniej gadatliwych:p
ma któras z was moze tego spiewajacego kubusia puchatka? dziadki mecza co dla basi na gwiazdke jeszcze;P?? dostanie juz lego i kuchnie...i nie wiem co czy lepiej wlasnie taki spiewajacy mis czy kolejne lego?

Marta
jaki zestaw Migusie? Basia chodzika nie miała wcale;) a taki pchacz ma, drewniany, one sa np w ksiegarni kolo mnie i w sklepach gdzie maja zabawki drewniane...basia ma taka Małpkę BRIMAREX PCHACZ DREWNIANY - PAJAC (1921109812) - Aukcje internetowe Allegro
Kropa jak Ty sie czujesz? Czemu do nas nie zagladasz, mam nadzieje ze nie przez dyskusję o klapsach:)
Eijf niezle z tą karą kuma Młoda;)

Skrzat, własnie o cos takiego mi chodziło. A gdzie w Poznaniu widziałaś takiego pchacza? tez w cenie 20 zł? czy drozej?

Nie mogę wysylkowo kupowac, bo chcialam to na niedzielę kupic. Moze dla Poli poproszę ktorycs dziadkow o prezent

a te migusie to BABYSIGNS< moze slyszalyscie, takie jezyk jakby migowy dla dzieci. podobno dzieci szybciej mowia, gdy tak się wczesniej komunikuja. i pomaga dzieciom, ktore pozniej mowią. mam plyty, ksiazeczki dla dzieci i ksiazke dla rodzicow. kupilam sama juiz nie pamietam nawet za ile, ale jak ma lezec, to bez sensu, lepiej to opchnąć:)

Ostatnia edycja:
Skrzat-spiewajacego misia nie znam ale kolejne lego chyba teraz nie potrzebne bo w sumie pare klocków im teraz wystarcza?

Marta-migusi tez nie znam ale wierze ze wszystkie jeszcze nas zameczac mowa bedą:) a kiedy to mnie w sumie bez roznicy.moja ma do opanowania dwa języki to pewnie w ogóle troszkę pózniej dobrze mówić będzie.

Dziś miałam dwie i bzika dostawalam...

Marta no widziałam to u siebie w ksiegarni na Grunwaldzie, ale nie powiem ci za ile, gdzies w centrum tez to widzialam...ale nie pamietam dokładnie gdzie:( fajne to jest, Basia z tym chodzi czasem i z pieskiem Fisher ale jego trzeba za sobą ciągnąć...
Eijf kubus taki interaktywny co spiewa piosenki, ale sama nie wiem, Lego nigdy w sumie za duzo, bo z dnia na dzien lepiej łaczy klocki:) a i zwierzątka się nauczyła ładnie rozpozanwac dzieki Lego:)

Ostatnia edycja:
Sasanka-daj spokoj,ja w wiecznym biegu i wiecznie mam cos do zrobienia.czasu mi brakuje,Doba za krotka i na d usiasc nie moge.
Ja tak w ogole nie mialam chodzika tylko pchacz.
U nas prezenty jutro (jutro tez choinke ubiore à dzis ozdoby dokupie zeby troche zmienic i boli mnie troche bo drogie to dziadostwo).na mikolaja dostanie ten zestaw czajniczek i filizanki fp oraz cos Co miala dostac na gwiazdke wiec pod choinke dokupie bo pomyslu nie mialam.
Mala spi w pizamce i spiworku wiec zawsze przykryta no ale u nas w nocy chlodno bo nie grzejemy jako ze nie lubie spac przy tym nagrzanym powietrzu.tak wiec temperatura niska

reklama
Skrzat, zaglądam zaglądam, tylko ciągle jestem w niedoczasie. O 5.30 wstaję do pracy, o 16-ej wracam do domu i daję Radkowi obiadek, potem się bawimy i nadrabiamy dzień, o 20 kolacja, potem kąpiel i ja już jestem tak padnięta, jak Radek zaśnie, ze nie mam na nic siły. A tu jeszcze prysznic, paznokcie pomalować albo pranie wstawić, albo coś do jedzenia na kolejny dzień przygotować... A jak udami się usiąść do kompa, to albo prezentów świątecznych szukam, albo odpisuję na maile i wiadomości... Łatwiej mi coś naskrobać na zakupowym, bo to w zasadzie tylko wklejenie linka :) W pracy też młyn, bo koniec roku.

Zabawkę do pchania mamy podobną, drugiej nie opłaca mi się kupować, ale gdybym nie miała to wzięłabym taką:
PCHANKA pchajka NA KIJU zabawka do pchania PCHACZ (1955422501) - Aukcje internetowe Allegro
Radek widział u znajomych i szalał z tym jak dzikus mały, pchał i próbował jednocześnie wyprzedzić :D

sasanka, Radek śpi w pajacyku/pidżamce i śpiworku Nino, ale my w sypialni mamy 20, max. 21 stopni-czasem nawet chłodniej, bo przy wyższej temperaturze Radek się męczy i budzi się 5 razy na picie, a mi wysycha w nosie i nie mogę oddychać :(

marta, nasz pchacz zmienił się w motor i jest to jedna z ulubionych zabawek Radzia, namiętnie odpala go moimi kluczami od samochodu ;)

Do góry