reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Atabe - naprawde bardzo dobrze Cie rozumiem...ja ..od piatku 24 na dobe mam zgage(obce do tej pory mi uczucie!!!!!!..jest mi ciezko i puchneeee..no doslownie! do tego tez bole krzyza, skurcze i wstawanie 3-4 razy na siusiu a do tego za kazdym razem sie budze jak sie przekrecam i przerzucam brzuch z prawej na lewa stone..no i zgaga..dziewczyny hafciki u mnie to codziennosc!!!....boshe kazda ciaz jest inna..z Duska ja moglam biegac skakac, nic mi nie bylo..a teraz to sapie, narzekam i mam tez juz dosc, bo raz sie smieje..za chwile polacze..a morde dre bez powodu...wieczorem domownikow przepraszalam za moje zachowanie....:szok::happy2::-D

reklama
Witam z rana

jedyneczka ta posciel fajna szkoda ze juz mam bo te misie sa podobne do tych co mam na przewijaku bylby nieomal komplet :tak:

kacperek i fasolka ja na ip nie wyladuje predko tak mysle bo musi mnie pomordowac za mamy fochy ciazowe ehh teraz przyszedl czas na meska solidarnosc :wściekła/y:

tetina filmik dobry :tak::tak::tak::tak::tak: ale ten pan wyglada ze pod strasznie stroma gore idzie :-D a w ogole to bardzo mi sie podoba okreslenie "jasna kur.. i 100 milicjantow" :-D i w koncu poszedl :-) dzieki usmialam sie a saidlam zdolowana. Podobienstwa jest duzo fakt :tak:

atabe gin cie pewnie posle na ip bo jakos zebrac cie nie moze widac trzymam kciuki zeby bylo szybko po sprawie i duzo wytrwalosci i sily :tak:

mruczka tylko pozazdroscic ale nie jestem pewna czy bym az tak chciala ;-)

rusia witam w klubie meczacych ale chetnie bym sie z toba zamienila na wstawanie 3-4 razy na siku bo ja co godz w nocy musze isc :zawstydzona/y::-( co do zgagi masakra nigdy takiej nie mialam nawet w poprzedniej ciazy i wszystko jest inaczej wtedy tez moglam biegac skakac a przewracac sie nie moglam na lozku bo brzuch olbrzymi byl a tak to do konca smigalam, teraz jak jakas babulenka pokraka jak wstane ledwo nogi przestawiam :zawstydzona/y:

A u nas tak nie bylo ze ja wszystko m robilam i go przyzwyczailam do tego wrecz odwrotnie, gotowal sprzatal o tym zebym ja prasowala mu koszule nie bylo mowy nawet. Wiec wczoraj wieczorem prasowalam i demonstracyjnie zostawilam jego koszule na wierzchu pomiete. A na pytanei co robie odpowiedzialam ze to do czego sie nadaje czyli sprzatam piore gotuje i prasuje ale nic nie zrozumial :-(
Posmecilam i musze cos zaczac robic, ale nie mam co :-( a sprzatac mi sie nie chce juz:no: i tak wczoraj czytalam o jezdzie po wertepach i sie zastanawiam czy nie wziac sobie skakanki i pocwiczyc bede miala dwa w jednym wertepy i ruch :-)

Cześć dziewczyny:-)
Dzisiaj mam wizytę na 19 ciekawe co tam u mojego synka w końcu to facet wiec może powie " mamo idę albo nie idę!!!" hihi
tetina
ale się uśmiałam, powodzenia!!
atabe biedulko rozumiem Cię tym bardziej, że to dzisiaj 40 tydzień!

Ostatnia edycja:
Witam;-)
Wstałam i czuję się całkiem nieźle, wczoraj mniej więcej cały dzień przejeździłam samochodem, kupiliśmy z M nowe nosidełko, do tego jeszcze kilka ciuszków choć i tak nie kupiłam kaftanów i śpiochów... nigdzie niema na 56:( Ehhh... będę musiała sobie poradzić bez.
Spakowałam torbę do szpitala aby M nie musiał się martwić, mam nadzieję że spakowałam wszystko ale jeżeli coś mi się przypomni do dopakuje:)
Męczy mnie ta pogoda, jest strasznie gorąco i duszno... ledwo się wlokę od pokoju do pokoju:-(
Czekam aż wreszcie złapią mnie skurcze i będę jechać na szpital:-)
Muszę coś zjeść, tylko nie mam pojęcia co.. do tego muszę zrobić jakiś lekkostrawny obiad bo M od dwóch dni boli brzuch ale szczerze to nie mam koncepcji, może uda mi się coś fajnego wykombinować:-)

Witam Was dziewczyny

Wlasnie znalazlam to forum i postanowilam sie do Was przylaczyc.
Jestem w 6 tyg ciazy:-) i jestem na etapie panikowania:baffled:: co, jak, gdzie?...
szukam dobrego lekarza, ktory poporwadzilby moja ciaze w ramach Maternity Care Scheme, niestety im wiecej czytam na forach opini o lekarzach tym wiekszy mam metlik i wydaje sie ze ziezko jest trafic na kogos dobrego. Dr Antepowicz z Dublina nie prowadzi juz ciazy wiec ona odpada.
Musze dodac ze lecze sie na tarczyce i to dodatkowo mnie stresuje bo moze to byc ciaza z problemami - mam nadzieje ze bedzie jednak dobrze
Czytalam jeszcze, ze Dr Ahmed jest polecany. Generalnie chcialabym zeby ciaze moja prowadzi ginekolog a nie zwykly GP. Prosze Was o rady, bede bardzo wdzieczna
Pozdrawiam
Madoo:-)

"jasna kur... i sto milicjantów" nie mogę spać w taki upał :-D
Dzień dobry czerwcówko-lipcówki !!!
Zaraz ponadrabiam inne wątki, ale widzę, że ogólnie złość i agresja :-D Hejjjj przecież dopiero czerwiec, spokojnie :-p Jutro Wszystkie urodzicie :-)
Ja zaczynam kolejny remontowy dzień. M będzie zaciągał gipsem ściany, a potem czeka mnie sprzątanie po szlifowaniu - makabra...
No, ale lada chwila i będzie wszystko zrobione.
Spadam czytać, co naskrobałyście.

Tweenie Ewa powodzenia na wizytach!:-)
Atabe dobrze, że masz wizytę u gina. Może coś się ruszy:tak:
Mysza dobrze, że masz takie podejście. Ja bym oszalała jakby mój remont jeszcze trwał:baffled:

Wróciłam z badań, mam nadzieję, że ostatnich. Spotkałam panią sprzątaczkę. Powiedziała, że na jej oko to jeszcze z dwa tygodnie się pokulam, bo tak nie wyglądają babki przed porodem...Od jutra się nie czeszę i nie maluję, to może zacznę wyglądać jak przed porodem:-)

reklama
witam się z rana:-)

tetina powodzenia!!!
louise no to się rozerwiesz dzisiaj na badaniach-dobrych wyników:-)
tweenie ewa powodzonka!!!

a ja chyba okna umyję, bo zamglone jakieś:-D na wpływ tej czynności na postęp w akcji 'poród' nawet nie liczę, ale ja zacznę wariowac dopiero po terminie:-)

Do góry