ja mam to samo i też jestem załamana........jakbym miała czarną dziure w brzuchu i nie mogła się nigdy najeść do syta
Mam to samo,ale jest to juz meczace ilez mozna jesc. Jak słoń bede wygladac w lipcu:-(
patipaula mam nadzieję, że jutro będę miała same dobre wieści, może dowiem się kto we mnie mieszka
atabe to chyba wszystko zależy jak tyjemy w ciąży, niektórym w wchodzi w inne partie. No ja się zastanawiałam jaki rozmiar ciążowych ubrań kupować, do tej pory nosiłam 36/38 i wszyscy mi mówili że mam takie właśnie kupować, więc kupiłam takich rozmiarach, mam nadzieję, że później będą dobre. Jak przymierzałam 40 to wyglądałam jak w jakichś pantalonach. Ja tak liczę, że nie przytyję w udach czy biodrach
kasik to może jakieś fazy mamy. Ja do końca stycznia nie jadłam nawet gram,a słodyczy, żadnej pepsi, jak M kupował coś w KFC albo w Macu to ja tylko kanapkę ledwo wcisnęłam, a teraz ciągle coś za mną chodzi i to myślisz, że jakieś zdrowe rzeczy, coś ty, wszystko co niezdrowe. Zaraz zjem "grześka" który mnie kusi strasznie
vanilka jaki masz dzisiaj zdrowy obiadek no nooooo
Ja właśnie zjadłam mój obiad, najważniejsze że szybko się go robi, więc uwinęłam się raz dwa. Gdybym nie była w ciąży pewnie bym w ogóle nie gotowała, bo M jada w pracy, a samej dla siebie tak średnio, zwłaszcza że ja ciągle jeździłam w pracy po hotelach więc obiad był gotowy. Ate teraz musze myśleć o dzidzi więc gotuję, ale jakoś stanie przy garnkach średnio mnie angażuje.
Mój M dziś zadzwonił, że ich firma ma kasę na wypłaty o końca czerwca, w lipcu już kiepsko, a tu lipiec rodzę, a do tego kredyt i do wykańczamy. Wiem, że będzie dobrze, ale myślę i martwię się tym wszystkim.
Napewno same dobre wiesci bedziesz miała dla nas jutro:-)Nie martw sie na zapas firma M i kredytem-napewno wszystko sie ulozy:-)
a my spędziliśmy wczoraj trochę czasu na ostrym... Mój maluch od tygodnia się nie rusza, mimo, że wcześniej go czułam. W szpitalu dostałam po głowie, że tak późno przyszłam i przeżyłam chwilę grozy - podłączyli mnie do dwóch różnych ktg a tam cisza :/ dopiero na usg okazało się, że serduszko nadal pięknie bije A malec i tak się nie ruszył, jak go sondowali... Lekarz nic nie chciał więcej powiedzieć, poza tym, że serce bije, jak powinno i czekam teraz do środy - mam wizytę u swojego lekarza.
Po tym usg, jak zobaczyłam bijące serduszko uspokoiłam się znacznie, ale nadal został niepokój - dlaczego tak długo się nie rusza, dlaczego podczas usg się nie poruszyło :-(
Kochana tylko spokoj. W srode masz wizyte i wszystko sie dokładnie dowiesz co i jak. Najwazniejsze ze serduszko biło
Dziewczyny mnie tez rozłożyło-nagle drescze,bóle mięsni i ból krtani i kaszel.No masakra-okropnie się czuję.Mama moja zaraz ma mi przyniesc jakis syrop dla kobiet w ciązy-*spam*.A moze wiecie co mogloby pomoc na krtan?Moze coś do płukania?
Już wiem dlaczego taka zmęczona byłam po spacerze:---(
Szybko działaj-goraca herbatka, syropki, witaminka C itd. i do łozeczka
oj Ashika a mialaś się nie przemęczać!!...
Właśnie, oj nieładnie Ashika, nieładnie