reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja przed badaniem zjadłam 5 kostek czekolady i mała tak wierciła się na badaniu,że nie było problemu,żeby płeć określić,za to pozniej tak zaczęła się kręcić,że lekarka nie mogła jej pomierzyć i cały czas buzię zasłaniała-wstydliwa niunia;-)Sorki,że tylko o tym piszę,ale czuję jakbym dosłownie była pijana szczęściem.W głebi serca strasznie marzyłam o córeczce,tylko głupio mi bylo,że może chłopiec będzie i wyjdę na wyrodną matkę;-)
U M w rodzinie od strony męskiej to pierwsza spłodzona dziewczynka od 50 lat:tak:

Co do czosnku to ja go jadłam w każdej ciąży więc trochę zaskoczona jestem:confused:
mammi ciesz sie ile wlezie :happy2:Pamietam tez to uczucie jak poznalam plec :happy2:
Ja mialam podobnie co do plci tyle ,ze ja tak bardzo chcialam drugiego synka miec i glupio mi bylo bo jak by sie okazalo ,ze corka bedzie to na wyrodna bym wyszla ;-)Cos jest z tym jedzeniem przed usg :-Databe jadla nutelle i okazala sie corka ,ja objadlam sie ogorkami i synek Ty czekolade jadlas i corka :-D:-D

reklama
tiffi no wlasnie dzis znow poczulam ruchy po dlugim czasie nie wyczuwania i to o wiele mocniejsze :tak::-) hura!! obstawialam chlopca przez kwasne i date poczecia (pod warunkiem ze owulacja rowno 14 dnia) ale wiesz jak to jest...;-):-D moze byc kinder niespodzianka :-D a czy ten syropek moze, ktory zaczelas pic to lactulosum czy jakos tak? bo slyszalam ze dobry i ze moga kobiety w ciazy pic. mi w razie strasznych zaparc pomaga woda z kapusty kiszonej. zawsze! ale trzeba potem posiedziec w domu pare godz :-D no hormony w nas szaleja...to fakt-ja tez w nocy sie ost obudzilam i tak mnie nagle wszystko przytloczyo az sie poplakalam. m sie obudzil i wystraszyl az z lozka wyskoczyl bo myslal ze to z bolu. dopiero musialam tlumaczyc ze owszem ale nie z fizycznego...takze sie nie martw a na pewno Ci sie lepiej zrobilo jak wyrzucilas z siebie wszystko:tak: w gazetkach chyba najlepiej szukac inspiracji na mieszkanie -ja np nigdy nie umiem wybrac nic fajnego :zawstydzona/y:
..:confused:
chyba tak jakoś nazywa się ten syrop, na razie go popijam, ale nie wiem ile mam go wypić by podziałało. A co do ulgi po płaczu to rzeczywiście mi ulżyło
kasik ja nie wiem, ale w każdej książce w każdej gazecie dla kobiet w ciąży i jeszcze u lekarza gin słyszałam, że czosnek jest ok. No chyba, że może zaszkodzić jak będziesz po kilogramie jadła dziennie
oczekiwanie ja bym jakoś ślepo nie ufała jednemu wpisowi co do czosnku
mammi córunia jak fajowo -jakie imię?
dziewczyny kto pomoże policzyć statystykę potwierdzonych, bo nie pamiętam, ale chyba nadal więcej jest chłopców
agatha no coś ty jeszcze nad dużooooo nie zna płci. uuu no proszę jaki twój M fajowy facet, buty żonce kupił

A mnie jakieś dzisiaj kłucia dopadły, ale cóż poradzić mogę. Jutro mam wizytę, ale taką bez USG i moja szefowa dziś dzwoniła, że mam iść na zwolnienie, no jak tam wolą to idę

Czy ja wiem u mnie w pierwszej ciązy tez kazdy był przekonany ze bedzie chłopczyk bo ja tylko same ogórki jadłam praktycznie nic słodkiego...aż tu nagle przyszedł 22 tydzien i dowiedzielismy sie ze jest córcia :) a teraz mam podobne objawy :) takze okaze sie :)

my byliśmy z Itaki w Sharm el Sheik- w hotelu Amarante Garden:-) dodam, że jak większość rodaków, nie korzystaliśmy z wycieczek oferowanych przez biuro, ale na słynnym Naama Bay jest biuro Abba Sharm, które organizuje wycieczki dla Polaków- Egipcjanie mówiący po polsku i cena o połowę niższa, niż ta proponowana przez biuro podróży:tak:

\Ewcik, dzięki za podpowiedź. Zaraz poogladam hotel, rozumiem, że go polecasz?

Ja przed badaniem zjadłam 5 kostek czekolady i mała tak wierciła się na badaniu,że nie było problemu,żeby płeć określić,za to pozniej tak zaczęła się kręcić,że lekarka nie mogła jej pomierzyć i cały czas buzię zasłaniała-wstydliwa niunia;-)Sorki,że tylko o tym piszę,ale czuję jakbym dosłownie była pijana szczęściem.W głebi serca strasznie marzyłam o córeczce,tylko głupio mi bylo,że może chłopiec będzie i wyjdę na wyrodną matkę;-)
U M w rodzinie od strony męskiej to pierwsza spłodzona dziewczynka od 50 lat:tak:

Co do czosnku to ja go jadłam w każdej ciąży więc trochę zaskoczona jestem:confused:
Mammi gratuluję ogromnie!! No widzisz jednak intuicja zawodzi, a marzenia się spełniają!! SUPER!!:-)

a ja mam do Was pytanie o l4 ... z moim pracodawcą nie mogę się porozumieć, bo albo odrzuca moje połączenia, albo mówi, że zadzwoni później... i tak już 2 tygodnie :wściekła/y:
Jeśli jestem na zwolnieniu powyżej 30 dni to pracodawca zanosi/ wysyła odpowiedni druczek do ZUS, czy ja sama muszę lecieć do urzędu??

mammi super wiadomość-gratuluje:-D:-D:-D a jakieś imiona już macie wybrane?? haha ty czekolade ja nutelle a Vanilka ogórki;-) wiadomo:-)

reklama
Ja tylko weszłam sprawdzić jak wizyta mammi i
WIELKIE GRATULACJE KOCHANA!- wiemy tu wszystkie jak w środeczku chciałąś córeczkę! SUPER WIADOMOŚĆ!
Jeszcze raz gratulujE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:

Tweenie, to pracodawca ma obowiązek dostarczyć do Zusu, tyle ze... ty masz obowiązek dostarczenia do 7 dni do pracodawcy, więc nie dzwoń tylko jedź i rzucaj na ladę! ;-)

Do góry