reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Vanilka super z tym domkiem. Mam nadzieję, że ogród jest spory :happy2: A faktycznie styczeń się dłuży, ale luty to przeleci raz dwa ;-)
Mammi to jesteś dzisiaj rozpieszczana :-)

reklama
I ja się witam:happy2:

Do porodu wracając to po takich przejściach jak np.Vanilka, dzamena uważam że kobieta ma prawo do decyzji o cc niezależnie czy są medyczne wskazania czy nie, to tyle:-)

Vanilka super wiadomość z domkiem, szybko zleci i już będziesz urządzła swoje gniazdko:happy2:

Mysza może porozwieszaj jakieś mokre cuda na kaloryferze?;-)

emih a następną wizyte kiedy masz, za 3 czy cztery tygodnie?bo jak za 3 ,zrobiłabym chyba po tej wizycie.mnie by się wydawało że im później tym lepiej widać np. bardziej w 21 niż 19tygodniu ale ja jestem laik:tak:

Cześć kobitki:)
Widzę, że już na nogach od jakiegoś czasu. Ja miałam wstać wcześniej i wziąć się za magisterki, ale jeszcze się 1,5 godzinki zdrzemnęłam. Odkąd jestem w ciąży mogłabym spać cały dzień:)

Ja mam usg połówkowe w szpitalu bielańskim zaplanowane dopiero na połowę marca, czyli to będzie 23-24 tydzień. Tak się zastanawiam, czy to aby nie za późno... sama już nie wiem...

mammi ale miła niespodzianka, M ci się postarał:tak:

Anais my tu chyba wszystkie śpiochy oprócz oczekiwania która nie dość że wstaje wczas rano to urządza sobie spacery czym wprowadza mnie w kompleksy że ja leń:-)
twoje połówkowe myślę że nie będzie za późno, ja nawet mojego ginka kurka nie zapytałam o polówkowe:baffled:ale mam wizytę za 2 tyg. to zapytam.

Anais moim zdaniem to za pózno na połowkowe:sorry2: Prawidłowo powinno się je wykonać w 20 tyg (+-2 tygodnie).24 tydz.to napewno za pozno.

Mysza ja właśnie dlatego idę tak wcześnie na połowkowe bo już nie mogę się doczekać,kiedy będę wiedziała kto zamieszkuje mój brzucholek.Chłopczyk,czy dziewczynka;-)

Mammi- no to faktycznie M może jakiś proroczy sen miał aby się bardziej o swą połówkę zatroszczyć w niedzielny poranek? :tak:

Ja też chciałabym znać płeć... I właśnie gin zastanawiał się kiedy u mnie to połówkowe i powiedział "po wizycie", a ja kurcze choćby z tydzień wcześniej chciałąbym wiedzieć :dry::sorry2: ALe przyznam, że też trochę się martwię... Nie robiłam przezierności i jednak ciągle to za mną chodzi, że może być coś nie tak :sorry2: Choć z drugiej strony, dlaczego miałoby byc nie tak? :confused:

No właśnie,
Jak mi powiedzieli, że w połowie marca, to ja to tak przyjęłam, ale jak potem sobie policzyłam, to stwierdziłam, że jednak późno. Tym bardziej, że mam je mieć w ramach programu "Zdrowie, Mama i Ja", a tam jest wyraźnie napisane, że w 20 tyg (nie wiem nawet, czy później zrefundują).
Może zadzwonię w poniedziałek i jeszcze dopytam...

emih nie zauważyłam że nie robiłaś przezierności, więc dla swojego spokoju zrób to połówkowe wcześniej choć wiemy przecież że wszystko jest w jak najlepszym porządku;-)
anais masz rację, zapytaj i będziesz wiedziała na czy stoisz:happy2:

reklama
A ja przed wyjściem znów na śnieg przeglądam sobie net i co znalazła?
Najczęsciej nadawane imuina w 2009 roku :-D

Dziewczynki
1. Julia - 14,761
2. Maja - 10,963
3. Zuzanna - 9,963
4. Wiktoria - 8,875
5. Oliwia - 8,092
6. Amelia - 7,347
7. Natalia - 7.121
8. Aleksandra - 6,566
9. Lena - 5,472
10. Nikola - 5, 156