reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam Was :-) własnie wróciłam dalszych poszukiwań spodni ciążowych na targu i niestety dalej nic nie kupiłam :-( Ehh a za 2 godziny kolejne podejście po wyniki grupy krwi... W ogóle w laboratorium zrobili błąd i mam literówke w nazwisku. Myślicie że powinnam to zmieniać? nie chciałabym mieć problemów w szpitalu z tego powodu

Dziewczyny wszystkie o tych spodniach a nie byloby wam wygodniej w spodnicy?? Ja sobie wlasnie kupilam wczoraj upralam i dzisiaj w niej paraduje i super wygodnie :tak:

Za wszelkiego rodzaju literowki bardzo przepraszam bo pisze z mamy komp a ona ma strasznei dziwna klawiature :zawstydzona/y:

reklama
Emih bidulko przechlapane masz z tym brakiem snu,ja to śpię jak zabita w nocy a nawet za dnia sobie drzemkę zafunduję ;-)

Jeśli chodzi o ruchy-to ja w pierwszej ciąży poczułam w 16 tygodniu :tak:
A mówią,że w drugiej ciąży się wyczuwa ruchy wcześniej,więc może za jakieś 3-4 tygodnie poczuję coś więcej niż buuurczenie :-D Widzę,że każda z nas nie może już się tej chwili doczekać :tak::-D

Ostatnia edycja:
Ludzie nie potrafie sie zmobilizować, żeby wstąc z łóżka!
Jest godzina prawie 14 a ja ledwo do laptopa sie doczłapałam:(
trzeba zrobic obiad, posprzatac, mój Majkel wraca o 18 a ja jestem w kompletnej pupie i nic mi sie nie chce juz od 4 dni tak.... leze do poludnia i nie mam sily na nic wiec biore kapiel robie szybkie jedzenie ide z psem i znowu do lozka....
Przyznam wam się ze nawet z psem po raz pierwszy wychodze dopiero jak siie zbiore sama - czyli 12,13 w poludnie.... a on biedny tak czeka( ale chyba sie przyzwyczaił :p )

Ja już się nie umię doczekać ruchów dzidziolka,a słyszałam że jak już dzidzius większy to czasem tak da mamie popalić i tak ją "pokopie" że wszystko boli,np. żebra,Wy też tak miałyście mamuśki?

Ogladam sobie mebelki w katalogach do pokoju dziecięcego,jakoś w lutym,marcu trzeba będzie zacząć powoli remoncik pokoiku

witam - dziewczynki moje drogie-mam nadzieje, ze mi wybaczycie te moja nieobecnosc- obiecuje chwilowa- juz sie tlumacze- mam rodzicow, przyjaciol z Polski- codzienne balowanie do rana...wstaje od racu niemalze do obiadu-mdlosci minely, czuje sie rewelacyjnie i szukam wycieczki w cieple kraje...bo w styczniu lecimy pobyczyc sie gdziessss...CO POLECACIE ? TERAZ NA STYCZEN?

MY MYSLIMY O:
Madiera?
Gambia?
Tunezja?Djerba
Gran Canaria

w ostatecznosci Egipt-choc tam bylam i wolalabym cos innego, ale tam cieplo i wciaz nie tak drogo...dalsze rejony odpadaja- na 3 osoby chcemy przeznaczyc na wycieczke do 1200f...chyba, ze cos polecacie? bede wdzieczna!

I PO POWROCIE OBIECUJE POPRAWE JAKO AKTYWNY BABYBOOMOWIEC, JAKO SOLIDNY MODERATOR:-D

Pytanie na czym ci zależy, ja polecam Teneryfę, Gran Canaria, madera podobne klimaty, ale tam jakoś bardzo ciepło nie będzie. Najpewniejsza pogoda to w Egipcie, jeśli zależy ci na wygrzaniu, ale tam z kolei Zemsta faraona a w tym stanie, może być trudno. Mnie jakoś Tunezja nie przypadła do gustu,a podobno na Djerbie też bez większych arakcji, chyba nawet Turcja lepsza. Ale to moje takie subiektywne odcucia.

Co do zdjęcia, wybaczcie, ale narazie go nie wkleję, tak jak większość z was ma wątpliwości bo każdy może tu wejść. A na marginesie jestem blondynką

Fajnie dziewczyny, że opisujecie jak to jest czuć dzieciaczka, bo ja nie mam bladego pojęcia. Jedyne co czuję od jakichś 2 tygodni to takie bąbelki na dole po lewej stronie odrazu kojrzy mi się z bajką "Gdzie jest nemo" jak taka ryba czy coś wołała bąbelki, bąbelki, bąbelki - ale nie wiem co to.

Jak was czytam, że niektóre mają już 15 tydzień to zazdroszczę, ja dopiero zaczęłam 11i ciągle myślę, czy wszystko dobrze, bo skąd mam to niby wiedzieć, skoro jedyne USG miałam w 7 tyg.a na zwykłej wizycie to cóż mi lekarz może powiedzieć. A tak w ogóle to schudłam ze 2 kg, nie mam wymiotów, ale muli mnie więc jeść za dużo nie mogę.

Ja też prowadzę Biuro Podrózy i tez polecam Teneryfe i Wyspy Kanaryjskie :)
Anetka mąż tylko coś chyba naderwał w łydce, ale chodzi o kulach-jutro ma usg a więc zobaczymy.Nawet nie wiemy teraz czy pójdziemy na Sylwestra no ale trudno.
Ja coś dzisiaj marnie się czuję, zimno mi i mam dreszcze i troszkę gardło mnei boli no i mięśnie bolą.Muszę wygrzewać się w łóżku.
Emih współczuje z tą bezsennością-ja za to teraz w ciązy dobrze śpię.
Ja też jestem blondynką i dobrze mi z tym :-):-):-)

hej,
nie mam dziś dobrego dnia:-( byłam u dermatologa- od 2 dni boli mnie pewien pieprzyk, okazałao się, że coś się pod nim zbiera- jakiś płyn i trzeba go wyciąć... najgorsze, ze jest on na dolnej części brzucha :-( nie wiem co powinnam zrobić, boję się jaki to będzie miało wpływ na ciąże......

hej,
nie mam dziś dobrego dnia:-( byłam u dermatologa- od 2 dni boli mnie pewien pieprzyk, okazałao się, że coś się pod nim zbiera- jakiś płyn i trzeba go wyciąć... najgorsze, ze jest on na dolnej części brzucha :-( nie wiem co powinnam zrobić, boję się jaki to będzie miało wpływ na ciąże......

Proponuję poradzić sie 2 lekarzy, ale wydaje mi się że z pierzykami nie ma żartów...

Witam, po dłuuuugiej przerwie.
Nie pisałam, ponieważ teraz, kiedy już wiemy, że w lipcu przyjdzie na świat nasza dzidzia, gonimy na szybko z remontami. Mam umowę do maja, prawdopodobnie przedłużą mi ją tylko do porodu, więc trzeba się streszczać, póki mamy jeszcze dwie wypłaty. Mam więc nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona. Pisanie tu będzie miłą chwilą odreagowania od codzienności.
18 grudnia miałam już badanie genetyczne. Wszystko opiszę w odpowiednim wątku. Jeśli chodzi o objawy nie mam i nie miałam żadnych. Mam nadzieję, że tak już pozostanie.
Pozdrawiam wszystkie lipcóweczki.

reklama
Do góry