reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Newfie mądre masz pieski !!a ile one dziennie potrzebuja ruchu ??

emih zamelduj sie dzisiaj !!:happy:

perla A Ty karmisz jeszcze piersią ???

Kurde jaki apetyt mi wrocil :szok:Ciagle chodze glodna :eek:
Ale dobrze,ze mam ochote na cos lekkiego albo jakis owoc :happy:
Sałatke jarzynowa dla m musze zrobic bo ma smaka i mi cos napomknol ...a tak mi sie nie chce :/

reklama
Cześć dziewczyny!!Weekend minął,a porządki świąteczne nadal przede mną :crazy: nie zrobiłam dosłownie nic!!!Mam takiego lenia,że aż strach :szok:Mąż trochę ogarnął wczoraj kuchnię,zrobił obiadek,a ja się wylegiwałam.Tak bardzo bym chciała żeby siły już do mnie wróciły :sorry: Niestety też jestem nerwowa,wszystko mnie wkurza,nawet gdy mój M zapyta co dziś robię na obiad,to się wściekam :eek: Mężczyźni chyba nie rozumieją jak ciężko nam teraz stać nad garami.
Tak się ucieszyłam,gdy ujrzałam dziś śnieg za oknem,moja mała też aż nie mogła się od szyby odkleić :-Dszkoda tylko,że tak mało spadło i nie ma z czego bałwanka ulepić :tak:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :tak::-D

Newfie mądre masz pieski !!a ile one dziennie potrzebuja ruchu ??

emih zamelduj sie dzisiaj !!:happy:

perla A Ty karmisz jeszcze piersią ???

Kurde jaki apetyt mi wrocil :szok:Ciagle chodze glodna :eek:
Ale dobrze,ze mam ochote na cos lekkiego albo jakis owoc :happy:
Sałatke jarzynowa dla m musze zrobic bo ma smaka i mi cos napomknol ...a tak mi sie nie chce :/
no jeszcze karmie, w nocy niestety tez 2 razy...
mam zamiar odstawic mlodego luty/marzec!

perla No to faktycznie dwojka z Ciebie wszystko sciąga ...Musisz dobra dietke trzymac bogata w witaminy :tak:Jakie to uczucie karmic jedno cycem a drugie w brzuszku miec ?Nie bolaly Cie piersi przy karmieniu jak zaszlas w ciaze ?

kurde wcielo mi!!!!

Geperty - mi gin tez ostatnio powiedzial ze skoro bylo usg kilka dni temu to on nie chce mi tam "grzebac" ze tak sie wyraze bo po co ma robic kolejne usg lub badanie...dal mi zwolonienie i za 3 tygodnie ide zobaczyc czy wszystko gra. A bede juz w 12 tygodniu wiec tez jakos ten znaczacy poczatek zejdzie. Ale mysle pozytywnie i wierze ze bedzie ok.

Co do gotowania obiadow to sie wstrzymuje i sie zastanwiam czy w srode isc do dentysty czy nie lezec do swiat tak zeby sie wszystko mi uspokoilo. Nie wiem jak myslicie?

emih mizeria to jest to!!!mialy byc warzywka na patelnie ale mizeria zdecydowanie lepsza.:-)
ja nie mam tutaj zwierzatka za to w Pl w domciu czeka na mnie moj owczarek niemiecki bardzo kochane i madre psisko:tak:niestety musial tam zostac bo tutaj nie mielismy warunkow i czasu dla niego.

a ja ma dzisiaj jakies mroczki przed oczami,wykonam jakis szybszy ruch,np. szybciej wstane to zaraz w glowie mi sie zakreci,nigdy tak nie mialam.

dziewczyny potrzebuje przepis na szybki,nietrudny do zrobienie i dobry placek.

no niestety... wlosy to mi garsciami wychodza, ale coz! nie odczulam roznicy po zajsciu w ciaze jezeli chodzi o cycanie... nie bolaly mnie piersi, ani chyba sie nie zmienily! ciekawe czy jak sie 2 dzidzia urodzi i starszak zobaczy ze tamto cyca czy nie bedzie sie tez domagal! zobaczymy jak to wyjdzie! Vanilka a ile czekalas zanim midwife sie z Toba skontaktowala?

:happy::happy:Cześć Dziewczyny, dużo później niż zwykle!

Fajnie takleniuchować na L4, chociaż noc tez miałąm kiepska, przez te zatkane zatoki.:wściekła/y:
Newfie - sliczne masz te psiaki, ja też mam fioła na punkcie zwierząt, niestety obecnie nie posiadam żadnego, ponieważ nie chcę żeby były samotne całymi dniami (m i ja cały dzień w pracy). Miałm teraz wziąść sobie kotka - brytyjczyka niebieskiego, ale ciąża zablokowała plany,:tak:

Mruczka - ja też mam astmę, do drugiego miesiąca też brałąm pulmicort, ale w mniejszej dawce 100 - ka raz dziennie. Taki okrez przystosowawczy, teraz biorę symbicort 2 razy w tygodniu i wystarcza. Symbicort, to połączenie oxisu i pulmnicortu. Ja też byłam pełna obaw, więc pojechałam do naprawdę dobrego specjalisty do Krakowa. On mi tak zamienił i wszystko wyjaśnił. Pulmicort jest obecnie najbezpeczniejszm środkiem na astmę i on nie zna przypdku powikłań w ciąży podczas jego stosowania. Ryzyko złapania duszności jest dużo bardziej niebezpieczne dla fasolki niż stosowanie pulmicortu. Więc głloowa do góry! jedziemy na jednym wózku:-).

Co do pierników, jutro zabieram sie za pieczenie:-).

Ja chętnie napiłabym się lampki wina, do piwa mnie nie ciągnie. W święta może się skuszę na ociupinkę winka:-).
Z alkoholem to ja poszalałam na początku ciąży. Poszłam na wesele i to góralskkie i tam dałam czadu. Dla sprostowania, jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży;-). Pocieszam się tym, że to sam początek i jeszcze za wiele nie miało prawa ptrzeniknać przez łożysko:-).

Całuski dla wszystkich:happy:.

Chodze do gina co 3 tyg.wiec USG nie jest robione co kilka dni.Poza tym moja ciaza jest "ciaza podwyzszonego ryzyka"ze wzgledu na jedno poronienie i zatarcia na macicy,o ktorych juz kiedys pisalam.Ja wiem,ze USG to nie zabawka,ale ja tak boje sie o dzidzie,ze jak siadam na fotelu przed badaniem to doslownie serce chce mi wyskoczyc z nerwow,czy z moja kruszynka wszystko ok.Pozniej jest juz bloga ulga:tak:To moja 4 ciaza,ale w tej boje sie nabardziej.Mysle,ze jak bede juz codziennie czula ruchy dzidzi troche sie moje skolatanane nerwy uspkoja.

reklama
perla Bedziesz musiala odstawic starszaka co by nie bylo tak ze jedno przy jednym drugie przy drugim ;-)
co do midwife to sama poszlam do przychodni ..ale małpa mi sie trafila wiec chyba ja zmienie ...mozna wogle ??

Do góry