reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Nie liczmy na to, że nam ktoś miejsca ustąpi...Koleżanka w zaawansowanej ciąży nie doczekała się, aż któryś z panów łaskawie d...podniesie i da usiąść kobiecie w ciąży...
I to w kolejce do lekarza w przychodni...
Na to czy przepuszczą w kolejce nie ma przepisu. czasem jest wywieszona informacja, ale to i tak tylko trzeba liczyć na kulturę pozostałych, albo prosić o ustąpienie, bo ciężko się co niektórym domyślić, że grzeczność wymaga...albo interwencję kierownictwa sklepu/instytucji jeśli nic nie skutkuje.

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny
z wielką radością dołączam do Waszego grona Lipcówek. Ostatnią @ miałam 30 września, więc termin wychodzi mi na 7 lipca. Byłam u lekarza, na razie bez usg bo za wcześnie, 3 testy powiedziały mi, że to ciąża. Strasznie się cieszę, staraliśmy się o dzieciaka od lutego, trochę zaczynałam wątpić czy wszystko w porządku. Boli mnie brzuch, lekarz zalecił nospę 2xdziennie. Dodatkowo mam mega apetyt i czuję, że tyję....Dodatkowo ból piersi, nic poza tym. Pozdrawiam przyszłe mamy!:-)

hej dziewczyny
z wielką radością dołączam do Waszego grona Lipcówek. Ostatnią @ miałam 30 września, więc termin wychodzi mi na 7 lipca. Byłam u lekarza, na razie bez usg bo za wcześnie, 3 testy powiedziały mi, że to ciąża. Strasznie się cieszę, staraliśmy się o dzieciaka od lutego, trochę zaczynałam wątpić czy wszystko w porządku. Boli mnie brzuch, lekarz zalecił nospę 2xdziennie. Dodatkowo mam mega apetyt i czuję, że tyję....Dodatkowo ból piersi, nic poza tym. Pozdrawiam przyszłe mamy!:-)
Witamy w gronie Lipcowych Mam:-)
Ja ostatnią@ miałam 29 września, a mi wychodzi 9 lipiec ( jak jeden dzień różnicy to albo mój albo twój termin to powinien chyba być 8:-)...ach różnie z tymi wyliczeniami jest, a ja z matmy nigdy dobra nie byłam:-)

Ano cicho.... :confused2:
Cześć dziewczynki...
Ja dziś też miałam nieprzespaną noc, tyle tylko że ja mam "niezakurowane" dolegliwości i niestety ból nóg i piersi (muszę w końcu na USG albo mammografię) pozwoliły na góra 4godz snu :-( Ale nic to... Wstałam i pomyślałam... CHyba mam zachcianki i wzięłam się za robienie chruścików... :tak: A potem ogórka wciągnęłam :cool2:

Maruska witamy i zapraszamy do czestego udzielania sie:tak:
Joaszka z kultura ludzka niestety bywa roznie.Na szczescie zdarzaja sie jeszcze ludzie nauczeni dobrych manier, szkoda tylko, ze tak rzadko.Zauwazylam, ze to raczej kobieta- nawet starsza ustapi miejsca ciezarnej.Mezczyzni sa chyba mniej domyslni.:confused2:
faktycznie - wszystkich gdzies dzis wywialo, a mnie na odmiane wciaga pomalu to forum:tak:

Ano cicho.... :confused2:
Cześć dziewczynki...
Ja dziś też miałam nieprzespaną noc, tyle tylko że ja mam "niezakurowane" dolegliwości i niestety ból nóg i piersi (muszę w końcu na USG albo mammografię) pozwoliły na góra 4godz snu :-( Ale nic to... Wstałam i pomyślałam... CHyba mam zachcianki i wzięłam się za robienie chruścików... :tak: A potem ogórka wciągnęłam :cool2:

Niezły zestaw- chruściki i ogórek:-) U mnie brak zachcianek i innych dolegliwości. Tylko to przeziębienie...:-(Jutro jednak pójdę do lekarza- trudno jak się wyczekam, ale dowiem się co i jak (jak sobie pomóc i dzidzi nie zaszkodzić), poproszę o zwolnienie-co najmniej do środy, żeby się wykurować.

reklama
mammi:
z kultura ludzka niestety bywa roznie.Na szczescie zdarzaja sie jeszcze ludzie nauczeni dobrych manier, szkoda tylko, ze tak rzadko.Zauwazylam, ze to raczej kobieta- nawet starsza ustapi miejsca ciezarnej.Mezczyzni sa chyba mniej domyslni.:confused2:
Tak, zgodzę się z Tobą. W poprzedniej ciąży tylko jeden raz ktoś ustąpił mi miejsca dobrowolnie i to była starsza kobieta ( w autobusie)... A dwa tyg przed porodem w TESCO w kolejce dla uprzywilejowanych- i tak musiałam PROSIĆ, BŁAGAĆ, w końcu GŁOS PODNOSIC (mokra ze zmęczenia i ciężaru swego ciała+1) aby ludzie mnie przepuścili. Owszem udało mi się, ale te twarze zastygłe w znichęceniu, prychające z niezadowolenia... nie zapomne ich do końca życia!

Maruska- witamy, witamy :-)

Ostatnia edycja:
Do góry