reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

A u mnie w przed moim maleństwem bedzie tylko jedno dziecko jakies 4 msc starsze ale to lepiej nie wspominać :dry: Po prostutak sprawę rozwalili że mi żal tego maluszka w czym on się bedzie wychowywał.Tak naprawdę więc normalnym maluszkiem będzie dopiero moja kruszynka:-D

reklama
No tak...skoro o wieku mowa...Ja lat 29. Troszkę późno jak na pierwsze dziecko..ale cóż, tyle musiałam czekać na ojca mego dziecka:-)

u nas w najbliższej rodzinie też pół na pół ale dalej- po kuzynkach: to wszystkie dziołchy się rodzą. Cóż, ja też wolałabym jeszcze jedną dziewczynę (nie mówiąc o modłach wznoszonych przez moja starszą) ale mam wrażenie że będzie chłopak (z tego akurat bardziej ucieszy się tatus, który na starość by wsparcie chciał mieć :laugh2:) Tak czy siak, aby zdrowe- to same szczęście :-)

Ja też długo czekałam na tatusia moich dzieci, ale warto było! :-)

Co do imion u nas od kilku lat mówimy: będzie Pawełek. I nic więcej... Ale mi rodza się za to różne imiona żeńskie: Milena, Helena, Kalina..

Polecam lekturę poularności imion...
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php

Ostatnia edycja:
Witam popoludiowo.:-)
Ja na szczescie juz po pracy i moge troche czasu spedzic z moimi pociechami;-)
Co do imienia to szczerze piszac jeszcze sie z M nie zastanawialismy.Bardzo chcialabym miec dziewczynke, ale u M w rodzinie to prawie same chłopaki, poza nasza pierworodna:-)Mam juz parke i chyba powinno mi byc obojetne, ale marzy mi sie dziewuszka;-)
Atabe faktycznie poza naturalnymi srodkami typu herbatka malinowa i lekami homeopatycznymi( w ktore nie kazdy wierzy) bez konsultacji z lekarzem raczej nic brac nie mozna.Ja radze w razie goraczki jednak odwiedzic doktora, bo sa srodki, a nawet antybiotyki bezpieczne w ciazy, ale dostepne tylko na recepte.Ja np.bralam Biparox na gardlo.Zycze zdrowka:-)

Moje Kochanie chce dziewczynkę, ale mi coś mówi, że chłopak będzie.:-)I wiecie co-on mówi, że może to bliźniaki (choć nie wiem po czym tak wnioskuje)...ale by było...Moje 2 koleżanki będą rodzić w grudniu- jedna chłopca, druga dziewuszkę, a 3 rodzi w maju ale jeszcze nie wie co. Pozostałe koleżanki, jak dobrze sobie przypomnę to wszystkie synów mają...Do niedawna byłam jedyna bezdzietna w tym gronie, a dziś, przynajmniej potencjalna mama:-) Jak będzie dziewczynka, to nazwiemy chyba Zuzia, z chłopakiem trudniej będzie...

reklama
Joaszka nie zamartwiaj sie tyle.Wcale nie jest pozno.
A co do krwi na papierze ja rowniez tak mam, ale ja jedna dzidzie stracilam wiec jestem przewrazliwiona.Staram sie nie myslec o tym co bylo, choc pamietam mojego aniolka.Jestem jednak pelna wiary, ze wszystko bedzie ok.Staram sie nie zamartwiac i wiecej sie usmiechac.wojke zdrowych dzieci i wierze , ze tym razem tez sie uda.Przepraszam, ze poruszylam ciezki temat

Do góry