reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Oliwia to Ci zazdroszczę że coś z Tobą robią bo ja mam termin z OM na 30 lipca a ze mną nic nie robią, wszystko pozamykane , skurczy brak. Jak tak dalej pójdzie to urodzę w sierpniu brrr

Ewelad kciuki zaciśnięte :)

reklama
dzień dobry:-)

kurcze nie mam czasu, żeby Was nadrabiać.. co prawda Niuniuś spał pięknie, bo budził się na cyca tylko o 23, 2 i przed 7, za to teraz nie może zasnąć od rana-nie wiem, co mu jest:-( M go nosi na ramieniu, to wtedy się uspokaja-dobrze mu u tatusia:tak: poza tym non stop by siedział przy piersi

ok, płacze, więc muszę znowu otworzyć mleczarnię, wpadnę później

Witam Lasecxzki!!!
Ale miałam ciężką noc,.,..:-(...chyba ze sto razy na siku wstawałam,jak nigdy..brzuch bolał i boli,no i dalej krwawię po tym masażu...
Brejka zobaczysz zaniedługo się wykruszysz:-)...ja też już mam dosyć..masaż zrobiony,a ja dalej w dwupaku..będzie dobrze!!!!
Zwierciadełko GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! Wituś prześliczny!!!
Ewelad oczywiście kciuki zaciśnięte!!!:-D
Aneta-h ja też mam nadzieję,że ten masaż wygoni Sarę z dziupli..hihi...Misiu napewno przybrał na wadze!!!:tak:
Ja uciekam się położyć,bo ten ból brzucha mnie dobija:-(...będę później....Do spisanka:*:*

Ashika, Tweenie, spokojnie, już na pewno za chwilkę coś sie rozpocznie i będziecie tulić swoje ssaczki.

Patipaula i niunia
- gratki wielkie, Niunia, już Cie wypuścili??????????

Mysza, no czasem te dzieciaczki lubią sobie postękać troszkę, moja się uspokaja jak ją położę na sobie, a ja w pozycji półleżącej na fotelu.

Ja też jak mała się obudzi to ją nakarmie i zmykam na spacer jakiś, muszę w aptece zakupić octenisept.

ja nie wiem, co się dzieje, Mały od rana nie chce zasnąć, non stop płacze i tylko pierś go uspokaja..

boje się, że to może być albo brzuszek, albo coś z żółtaczką, bo wypuścili nas do domu, mimo, że Marcyś jest żółty i ma poziom bilirubiny 10.3

już nie wiem, co robić.. teraz drzemie nerwowo..

wróciłam od internisty i z ktg. Dostałam zwolnienie do piątku, jak nie urodzę, to w poniedziałek będzie kontynuacja. Na ktg leciałam z językiem do pasa, ale udało się. Zadziwiają mnie Ci lekarze, na każdym usg wychodzi, że dziecko jest młodsze o 2 tyg, sami mi to w tym szpitalu napisali, jak mnie moja ginka wysłała na patologię, a wszyscy trzymają się kurczowo tego terminu z OM. Sama już nie wiem, na czym stoję.
W każdym razie, 9 lub 10 dnia będzie wywoływany poród, jeśli Olka nie namyśli się na wcześniejszy desant...

To ja się wyłamuję z towarzystwa i powiem, że teraz to już nie chcę rodzić... nie w tym tygodniu :-D a co ....:rofl2:
masz jeszcze czas z tego co na suwaczku wiec spokojnie :-)

agatha jakos slowo ssaczek mnie lekko przerazilo ;-) uwiesi mi sie taka mala pijawka i bede miala jeszcze ciezsze i wieksze :szok: bedzie potrzebny wozek pod mleczarnie :-D

tweenie wyobrazilam sobei ciebei taka pedzaca z jezykiem do pasa :-D:-D:-D masz talent

nadrobilam zaleglosci prasowalnicze z dni upalowych poparzylam brzuchol zelazkiem :zawstydzona/y: piecze okrutnie :-( za chwilke jade po synka do DK i znowu spacerek jak wczoraj wiec musze sie doprowadzic do ladu ;-)
a moj gin na urlop pojechal :-( ale jestesmy w kontakcie telefonicznym ale w razie czego mam takiego zapasowego co jest kolega taty i w tym samym szpitalu pracuje
wiecie co serce nieomal mi sie kroi jak m wychodzi do pracy i sie zegna ze mna i z tak strasznie smutna i zawiedziona mina z brzuchem :-( coz powinien sie juz przyzwyczaic ze ja nikogo nie slucham tylko wszystko po swojemu robie od zawsze tak bylo

reklama
Czesc dziewczyny :happy2:
Kurde nie jestem na biezaco bo czasu brak na kompa :baffled:
Ale dzien mi tak szybko leci ...
jak mam czas to szperam po ebayu w poszukiwaniu roznosci ,teraz zakupilam chuste bo David bardziej aktywny ,a ogarnac dom jakos trzeba :tak::-D
no i na jaki wyjazd czy wyjscie dla mnie bedzie w sam raz :happy2:

Miesiac juz ponad stuknol malemu ...dopiero sie szybkowalam na porodowke ,a tu juz miesiac ..wogle juz polowa wakacji szok ...czas mi tak szybko leci,dzien za dniem ...
Mamy juz pierwsze szczepienie zaliczono-gruzlica .
myslalam ,ze bedzie placz ale spal sobie nawet nie poczul igly.
bardziej ja z Gabim to przezywalam ;-)
powoli fajnie sie rozgaduje :-)rozczulaja mnie te dzieciece pierwsze odglosy no i usmieszki coraz czesciej sie pojawiaja
Najczesciej jak Gabi zagaduje do malego to wtedy az widac jak sie cieszy buzka i oczkami ..jutro idziemy na wazenie zobaczymy ile przybral:-)
kolek nie ma ale czasem jakis lekki bol brzuszka jest i trzeba sobie radzic :tak:
cycamy dalej ale wieczorem daje z butli moje mleko bo jak brzuch boli to nici z cycania .Jakos trzeba sobie radzic ;-)

agatha dzieki za rady :tak:
ashika co wchodze na bb to patrze czy urodzilas ..moze M troche w nocy pomecz ?:-)

niunia ogromne gratki ,i jak odbierasz szpital i obsluge w UK ??
madzik Jak kolki u Juleczki ??stosujecie jakies krople ?
ewcik hmmm moj jak mial 5 dni jak teraz Marcelek to jadl i spal i zaro brzuszkowych dolegliwosci jeszcze nie bylo :no:
mysle ,ze jeszcze musicie sie zgrac dobrze bo to dopiero poczatki :happy2:potem latwiej juz Ci troszke bedzie zaobserwowac o co chodzi .
Mysza mojego dzisiaj w nocy tez kupa meczyla !!nie lubie tak bo budzi sie i steka ...a M dalej po tyle godzin pracuje ??pociesze Ci ja jestem sama z 2-jka do 18:tak:Na poczatku mialam meksyk ale najwazniejsze to dobra organizacja :tak:

dzamenka Ale Maksiu ma czarne wloski :happy2:do kogo jeste podobny ??

atabe odzywala sie ???
kama a co tam u Was ??

no nic popisalam troche ,ide puki maly spi wlosy wysuszyc ..czekam na kuriera wozek sprzedalam i ma mi go zabrac ...ehh juz dawno bym byla na spacerku a tak musze czekac ;/ no ale trudno ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry