reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ewcik to ja jestem jakaś ślepota...:wściekła/y:
Misslena mnie codziennie wieczorem boli gardło, ale to chyba od klimy w samochodzie.:tak:
Ashika okazalo się, że też mam ochotę na pepsi, ale jakoś nie chce mi się ruszyć do żabki:-)

reklama
czesc dziewczyny:-)
myslalam, ze Kama juz odpoczywa, a tu sie okazuje ze jeszcze ciagle w akcji:-(trzymaj sie kochana dzielnie!!!!
Ja tez juz- chyba;-)-chce isc na porodowke, ciezko mi, duszno, poce sie jak nie powiem co, ostatkiem sil wychodze z domu w te upaly...a pamietam jeszcze jak trzy tygodnie temu mowilam, ze jak tylko bede miala urlop to sobie na zakupy pochodze, zadbam o siebie i bedzie cacy....a tymczasem ja caly czas chodze z tymi wstretnymi odrostami i nic mi sie nie chce:wściekła/y:
Moze po wekendzie troche podladuje akumulatory, tez wyjezdzamy nad jezioro:cool2:kto wie moze ostatni raz przed godzina 0:cool2:

kurcze ja znow tylko na moment-od rana nie moge spokojnie was poczytac tylko wisze na telefonie. w tym laboratorium mnie na maxa zagrzaali-znow im system padl i nie moglam wynikow hbs sprawdzic-otwarte maja po wyniki tylko miedzy 9-10 a to kawal drogi-ja nie pojde. M sie specjalnie zwalnial z pracy a co sie okazalao-ze kazaly malpy dzis odebrac a wynikow nie ma!!!!:wściekła/y:"moze" w poniedzialek beda. ja musze miec na wtorek na wizyte. po co kaza w piatek odebrac jak nie zrobione.wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!

wiesci od kamy:
dalej nic przez cala noc. zrobili jej akupunkture (ponoc wywoluja te igielki skurcze-kama stwierdzila ze co to takie igielki dla twardej baby ze slaska :-D). na szczescie jest tam polska polozna ktora powiedziala ze moze cos skombinuje na przspieszenie porodu. no i teraz od 12 maja ruszyc z jakims przyspieszeniem-narazie zaczynaja od tabletek. wiec dalej trzymamay kciuki.

anetka
powodzenia kochana!!!!!-za ciebie tez rzymamy kciuki-dawaj kobieto!!!!

postaram sie was za chwile nadrobic.
dla zainteresowanych: w w tesco promocja pampersow (47zl za jumbo pack 70 szt) i chusteczki pampers 4x72szt+2x72sztuki gratis za 25 zl. i chusteczki dzidzius xxl za 7 zl, i plyn johnson top to toe w promocji z 19 na 14zl za 500 ml

Ostatnia edycja:
Ewcik no ja mam nadzieję, że jak pójdę w poniedziałek to będzie kazał mi przyjść do szpitala, bo już nie wyrabiam.. A tak jest w każdym szpitalu? Bo jak byłam teraz w pon w przychodni i ginka nie było to spotkałam babkę w 26 tc, pogadałyśmy chwilę i mówiła żebym bron Boże sama nie zgłaszała się w terminie do szpitala bo będą mnie trzymać na patologii 2 tyg i w 43 tc dopiero zaczną wywoływać i to tak, że jednego dnia dadzą oxy, jak nie będzie działac to dzien przerwy i tak do skutku.. Przeraziłam się jak to usłyszałam..

Ashika u mnie to dziwnie z cyklami było, nie bylo 28 dni; jak dostalam okres np. 15 marca (trwał zawsze 7 dni) to nie ważne co by się działo okres w kwietniu dostałam 14 - nie zważając na to ile miesiąc miał dni itp. W maju spodziewałam się miesiączki 13, w czerwcu 12 i tak było jak w zegarku :tak:
Mała się rusza ale coraz miniej. Kurde żeby był już poniedziałek..

cześć mamuśki i brzuchatki :-D;-)

ja dziś zadowolona i z humorem...
WYSPAŁAM się i bardzo mnie to cieszy....:tak::-)
tylko młody mi coś marudzi.
ale na razie znoszę :tak:
jeść mi sie chce...więc zaraz uciekam na dół coś sobie wszamać.
i nie wiem co będziemy robić????
weny brak.
jak J wróci z pracy to jedziemy na zakupy.

Ania-pestka-trzymam kciuki.;-)
Ashika-dobrze ze sie wyzaliłaś-to pomaga.:tak:
Mysza-ale cię na jedzenie wzięło:-)
Maruśka-moja mama mi mówiła żeby podawać w takich przypadkach trochę wody przegotowanej do picia z kilkoma ziarnkami soli...nie dużo i delikatnie masować -głaskać brzuszek maluszkowi.może akurat zadziała...???ja kiedyś synkowi robiłam jak miał problemy.
Ewcik-miłego odpoczynku.:-)
Louise-no ja też dziś nockę ładnie przespałam.:tak::-)
Ewa-Twój M może wziąć L4 ze szpitala na siebie jak urodzisz to tzw.opieka na członka rodziny (musisz powiedzieć lekarzowi) on wystawi.przysługują 2 tyg.
a co do tacierzyńskiego to może wziąść 7 dni.bo tyle przysługuje -jest w pełni płatne.musi jakieś podanie do pracodawcy napisać (niech zadzwoni do swojej pracy i sie dowie na ile przed) takie 7 dni urlopu przysługuje tacie do ukończenia przez dziecko 1-ego roku życia.
Magdzia-oby wszystko samo się rozkręciło w szybkim czasie.:tak:
Malewa-miłego i dla Ciebie.:-)
Rusia-trzymam w takim razie kciuki za córci wyprawę.:-)
Madzik-zdrowiej.:tak:

Emih-udanej wizyty oby było ok -tzymam kciuki.;-)
Iwusia-udanego wypoczynku.:-)
Kama trzymaj się.dzielna babka jesteś.:tak:

kasiamaj - czyli opieka ze szpitala od lekarza ok. A ten tydzień to tata może wziąć jak mama jest na macierzyńskim? równocześnie? bo coś czytałam, że zamiast mamy z dzieckiem może być tata i trochę się w tym pogubiłam.

Heloł, ja zaraz nadrobię ale mam wieści , po 4ej Justaa urodziła Alicję, mała ssa cycorka i czują się dobrze WIELKIE GRATKI DLA KOLEJNEJ MAMUSI:-) I przesyła pozdrowionka dla wszystkich:tak: Później nam prześle zdjęcie malutkiej:tak:

Ale fajnie, ja też chce, kurde sąsiad robi remont i widzę wylewkę noszą, może zapytam czy się nie przydam:-p

Heloł, ja zaraz nadrobię ale mam wieści , po 4ej Justaa urodziła Alicję, mała ssa cycorka i czują się dobrze WIELKIE GRATKI DLA KOLEJNEJ MAMUSI:-) I przesyła pozdrowionka dla wszystkich:tak: Później nam prześle zdjęcie malutkiej:tak:

Ale fajnie, ja też chce, kurde sąsiad robi remont i widzę wylewkę noszą, może zapytam czy się nie przydam:-p

wooow ale fajnie!!!Gratulacje!!!

reklama
Cześć Kochane z rana.

U mnie dziś fajny dzień się zapowiada, bo po pracy Mka jedziemy na ostatnie zakupki dla Małej i odwiedzimy znajomych (którzy niedawno dowiedzieli się, że w lutym będą mieli bliźniaki :))

Mammi - GRATULACJE!!!
agatha - w końcu wypoczniesz!
Mysza, tweenie - powiedzenia na ktg
Ewcik, Ashika
- ja też mam jazdę na colę od paru dni, kurczę, jak przez to utuczę Małą za dużo...
Anetka - trzymam kciuki aby gładko poszło, a Michaś szybciutko był z Tobą
Kama - oj bidulko, że też tyle musisz się męczyć. Trzymamy za Was kciuki, aby za chwilę Maja była w Wami
Kropa - jak u Was?
Madzik - kicha z tą alergią, nie daj się!
Emih - miłego plażowania, ale zazdroszczę, tylko pls uważaj na siebie
Louise - dzięki za info od Kamy i Tesco :)
Ania_pestka - oby dzidzia poczekała na tatusia. Trzymaj się!
Justaa - GRATULACJE!!!
Jedyneczka - to ja też jadę do pomocy Twoim sąsiadom :)

Do góry