reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Hej :happy2:
a tu co pustki :szok:wszystki poszly na procesje kwiaty sypac :confused:;-);-)

kama Daj znac co wczoraj sie dowiedzialas .

mruczka a moze zarazilas sie od kota :confused:nie znam sie ale tak mi przyszlo na mysl ..mozesz wychodzic :confused:

A ja na sniadanie wciagnelam sobie arbuza ...:-p
juz w sobote bedziemy sie witac z moim tata :tak:ale fajnie ,ze to juz :-)

z salmonellą nie tak trudno, najczęściej nieumyte i niedogotowane jajka, ale też wszytskie rzeczy typu lody, bita śmietana, itp, itd, mięsko...

hej hej :)
wczoraj nie mialam ani sily ani glowy do tego zeby cokolwiek napisac:blink:od samiuskiego rana na nogach.
Vanilka a wiec nie ma tutaj u mnie czegos takiego jak cesarka na zyczenie,natura,natura i jeszcze raz natura(cos mi sie to z wasza UK kojarzy),do tego moja mala jest pieknie obrocona glowka w dol,jest srednich gabarytow wiec bedziemy rodzic naturalnie do tego szyjka juz sie ladnie przygotowuje,jest juz lekko skrocona i rozwarta i mozna paluchami wyczuc glowke malej:shocked2:w kazdej chwili moge rodzic ale najlepiej poczekac jeszcze z 1-2 tygodnie,chyba ze sie przeterminuje wtedy 7.07 mam sie zglosic na oddzial.
Sorki ze na tym watku:sorry2:

ja po wczorajszej wizycie walnelam sie do wyra i przespalam do dzisiaj,dobrze mi to zrobilo bo czuje sie jak nowo narodzona,przeziebienie przeszlo,ucho tez juz nie boli,a jak sie wypocilam:szok:musze posciel wyprac i przebrac.
louise trzymamy za was kciuki,niech ten Stasiek jeszcze troszke w brzuchu posiedzi

a u nas dzisiaj nie ma swieta:-(

Vanilko kochana musiałabym zjeść chorego na salmonellę kota...Czyli od kota nie:-)
aha:-D
ja tylko wiem ,ze od jajek :tak:dlatego pytam bo juz sie balam ...sama mam kota i czarne mysli mi przeszly przez glowe :sorry2:

kama No superr wiesci :-)z ta cc to tez tak myslalam ,ze nie ma na zyczenie bo wiekszosc kobiet by sobie szla i o cc prosila (ale mam kolezanke sciemniare bo ona mi namietnie mowila ,ze jest w niemczech na zyczenie ..ale niewazne ...)
Dobrze,ze juz zdrowko lepiej :tak:
u nas tez nie ma dlugiego weekendu i swieta -ale ja sie ciesze :tak:bo w te dlugie weekendy jakos czas sie dluzy ,cicho glucho ..

Vanilka z tymi niemcami to jest tak: ja np jestem ubezpieczona tylko i wylacznie prywatnie, wiec pewnie gdybym poszla i powiedziala, ze chce cesarke tu i teraz to nie wachaliby sie dluzej niz 5 minut. Po tygodniu dostalabym rachunek do domu i kaska wplywa na ich konto. Tu lekarze sa strasznie pazerni. Za naturalny porod tylko z polozna zaplacilam 3,5 roku temu 2,5 tys euro, nie wiem ile to bedzie kostowac w tym roku i nie chce wiedziec ile za cesarke. Zwrot dostane dopiero w grudniu, ech...

dokladnie,placisz to mozesz wymagac.
cynamonka a nie masz mozliwosci zeby inaczej sie ubezpieczyc czy cos,to przeciez kupa kasy..

Vanilka z tymi niemcami to jest tak: ja np jestem ubezpieczona tylko i wylacznie prywatnie, wiec pewnie gdybym poszla i powiedziala, ze chce cesarke tu i teraz to nie wachaliby sie dluzej niz 5 minut. Po tygodniu dostalabym rachunek do domu i kaska wplywa na ich konto. Tu lekarze sa strasznie pazerni. Za naturalny porod tylko z polozna zaplacilam 3,5 roku temu 2,5 tys euro, nie wiem ile to bedzie kostowac w tym roku i nie chce wiedziec ile za cesarke. Zwrot dostane dopiero w grudniu, ech...
o kude,ladnie sobie licza...ale tutaj tez sumy kosmiczne biora .
angielki przewaznie rodza w prywatnych klinikach...

reklama
Bry!!:-)
Mamy jakieś wieści od Luise????
Tiffi leżałam w izolatce w tym samym szpitalu co Maruśka z zatruciem, które okazało się salmonellozą:zawstydzona/y:
Maruśka pogadam z moim ginem i z ginem z Trzebnicy i podejmę decyzję. Na wszelki wypadek załatwię ten poród rodzinny na Brochowie.

Jak Ci fajnie, że już wyszłaś.... a mi tak nudno, dzisiaj gryzę!!!
znalazłam fajną stronkę:
Nowa Matka Polka

Do góry