reklama
atabe
Fanka BB :)
ATABE mam dobrą radę na twoje dolegliwości- jak w pierwszej ciąży w 33 tyg. tak spuchłam, że nawet jak rano wstawałam to byłam cała opuchnięta to lekarz zalecił mi przez 3 dni jeść tylko sam ryż-ugotowany -ale sam bez dodatków to już po 2 dniach były efekty-więc proponuję-spróbuj
ale ja od półtora tyg praktycznie na ryżu samym żyje, przez mój piękny woreczek żółciowy...ale dzięki za radę.
Spróbuje napisać parę zdań o sobie-mam 33 lata, jestem teraz 2 raz w ciąży- pierwszą córeczkę urodziłam w 35 tyg. ciąży z wagą 2380 g, 50 cm- obecnie ma 2 latka i prawie 3 m-ce, na szczęście nic jej po wcześniactwie nie zostało-rozwija się rewelacyjnie, jest b. wysoka i super bystra -ale na początku jak się urodziła to był strach, czy wszystko będzie OK.
Aktualnie jestem w 30 tyg. + 6 dni, termin mam na koniec lipca, od końca marca mam założony pessar, bo szyjka się mocno skróciła-przez 1,5 m-ca było OK, aż do 18 maja. W maju -do 14 byłam w szpitalu, bo cukier mi wyszedł b. wysoki po glukozie-robili mi badania-na szczęście nie mam cukrzycy, ale nie przyswajam cukru tak jak należy i muszę stosować dietę węglowodanową-staram się jak mogę-ograniczyłam słodkie soki, słodycze i nie jem moich ukochanych winogron.
Jak 14 maja wychodziłam ze szpitala to niby wszystko było dobrze, a już 18 na wizycie lekarz stwierdził, że wszystko wisi na ostatnim włosku i kazał leżeć- on akurat wie, że mam małe dziecko i szpital to już ostateczność. Powinnam się stawić na wizycie 1 czerwca, ale jestem tak zestresowana, że pójdę teraz w piątek. Na początku czerwca mam tez mieć podane sterydy na rozwój płuc u dziecka.
Bardzo się boję, czy donoszę ciążę...
Aktualnie jestem w 30 tyg. + 6 dni, termin mam na koniec lipca, od końca marca mam założony pessar, bo szyjka się mocno skróciła-przez 1,5 m-ca było OK, aż do 18 maja. W maju -do 14 byłam w szpitalu, bo cukier mi wyszedł b. wysoki po glukozie-robili mi badania-na szczęście nie mam cukrzycy, ale nie przyswajam cukru tak jak należy i muszę stosować dietę węglowodanową-staram się jak mogę-ograniczyłam słodkie soki, słodycze i nie jem moich ukochanych winogron.
Jak 14 maja wychodziłam ze szpitala to niby wszystko było dobrze, a już 18 na wizycie lekarz stwierdził, że wszystko wisi na ostatnim włosku i kazał leżeć- on akurat wie, że mam małe dziecko i szpital to już ostateczność. Powinnam się stawić na wizycie 1 czerwca, ale jestem tak zestresowana, że pójdę teraz w piątek. Na początku czerwca mam tez mieć podane sterydy na rozwój płuc u dziecka.
Bardzo się boję, czy donoszę ciążę...
Ostatnia edycja:
M
madzik1980
Gość
Atabe tez slyszlama o tym ryżu na puchnięcia-nooo i jeszcze super działa zielona herbata bo jest moczopędna ,więc spróbuj-a schudłas na tej diecie ???Bo z tego co piszesz to Ty mało co możesz jeśc teraz bidulko ((
Jasia będzie dobrze,trzeba myślec pozytywnie!! z jakiego miasta jestes na śląsku??
Jasia będzie dobrze,trzeba myślec pozytywnie!! z jakiego miasta jestes na śląsku??
hejka
wstałam sobie przed 10,zjadłam śniadanko,ubrałam się,ogarnęłam no i znów leże z lapkiem bo co tu robić, no i dalej tą podłogę grzeję
no a po południu jedziemy do mam
louise co do barku to jakoś sobie dałam rade bez niego ale za to zjadłam loda i kakao wypiłam,ale sie człowiek oszukuje haha zal mi Cie z tymi skurczybykami i twardnieniami, kiedy masz lekarza?
mruczka a nie masz kogos do pomocy?mame,siostre? uważaj przy tych porządkach
jasia b oj to Ty kochana musisz tylko leżeć,Twoja córeczka chodzi do żłobka czy jest z Tobą w domciu?
atabe mnie też bardzo bolały pachwiny przy chodzeniu,teraz przeszło mi na krocze,lekarz mówi że to mormalne,bo więzadła sie rozciagają, spojenie łonowe rozciaga, przekrwienie mięśni pochwy itd, czym mniej chodze tym mniej boli
wstałam sobie przed 10,zjadłam śniadanko,ubrałam się,ogarnęłam no i znów leże z lapkiem bo co tu robić, no i dalej tą podłogę grzeję
no a po południu jedziemy do mam
louise co do barku to jakoś sobie dałam rade bez niego ale za to zjadłam loda i kakao wypiłam,ale sie człowiek oszukuje haha zal mi Cie z tymi skurczybykami i twardnieniami, kiedy masz lekarza?
mruczka a nie masz kogos do pomocy?mame,siostre? uważaj przy tych porządkach
jasia b oj to Ty kochana musisz tylko leżeć,Twoja córeczka chodzi do żłobka czy jest z Tobą w domciu?
atabe mnie też bardzo bolały pachwiny przy chodzeniu,teraz przeszło mi na krocze,lekarz mówi że to mormalne,bo więzadła sie rozciagają, spojenie łonowe rozciaga, przekrwienie mięśni pochwy itd, czym mniej chodze tym mniej boli
agatka_natalia
tweenie albo rekinka widzę, że ja jedna nie lubię gotować i mogę robić wszystko, żeby tylko nie gotować. Szkoda, że mój M jeszcze tego nie zrozumiał :-(
atabe mnie pachwiny nie bolą, ale brzuch mi się obniżył. Co do puchnięcia, to lekarz mojej koleżance kazał pić wywar z ugotowanej pietruszki, podobnież ohyda ale pomaga.
jedyneczka jak wyszły kolory w pokoju, bo u nas narazie są pomalowane dwie ściany w kolorze porannej mgły i wyszły bardzo fajnie, teraz czekam na pomalowanie dwóch kolejnych na magnolię.
mruczka na wątrobę mi nie uciska, ale dziś się okaże czy Andrzej przekręcił się czy to moje urojenia.
Najgorsze jest to, że ja się nie mogę pozbyć grzyba tego mniej złośliwego.
atabe mnie pachwiny nie bolą, ale brzuch mi się obniżył. Co do puchnięcia, to lekarz mojej koleżance kazał pić wywar z ugotowanej pietruszki, podobnież ohyda ale pomaga.
jedyneczka jak wyszły kolory w pokoju, bo u nas narazie są pomalowane dwie ściany w kolorze porannej mgły i wyszły bardzo fajnie, teraz czekam na pomalowanie dwóch kolejnych na magnolię.
mruczka na wątrobę mi nie uciska, ale dziś się okaże czy Andrzej przekręcił się czy to moje urojenia.
Najgorsze jest to, że ja się nie mogę pozbyć grzyba tego mniej złośliwego.
niunia456
Witajcie z "rana" bole krzyza nie ustapily sa coraz silniejsze pol nocy spalam na siedzaco nie moge sie nawet polozyc . Nie wiem co to jest ale chodzic juz nie moge promieniujacy bol na prawa noge tylek jest nie do zniesienia nie pomaga chodzenie lezenie nic . Dzis planuje lenistwo jak zwykle zreszta pocieszam sie faktem ze nie mam malego dziecka w poblizu bo nie wiem jak bym sobie dala rade z tymi bolami i jeszcze jednym malenstwem
atabe
jasia b od lekarza wiem, ze póki ciśnienie ok to nic złego się nie dzieje...
nie wiem czemu teraz tak mnie na to puchnięcie wzięło...
madzik no teraz puchnę to waga na pewno pójdzie w gorę, bo woda się zatrzymuję, ale jak byłam w szpitalu to 2 kg schudłam.
agatka_natalia ja niecierpie pietruszki
nie wiem czemu teraz tak mnie na to puchnięcie wzięło...
madzik no teraz puchnę to waga na pewno pójdzie w gorę, bo woda się zatrzymuję, ale jak byłam w szpitalu to 2 kg schudłam.
agatka_natalia ja niecierpie pietruszki
reklama
Hej
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUSIE
Pospalam do 10 ..wstaja myslalam ,ze to z osma dopiero a tu zonk
Wczoraj polazilam po tym szpitalu troche po sklepach ,miescie i co ..wieczorem zdychalam z bolu nog w nocy tez sie budzilam bo bolaly ,wstalam i dalej bola ...kurw...poza tym czuje jak by mi kros szpilki powbijal tam na dole hehe
Dzisiaj sobie odpoczywam zeby te nogi doszly do siebie .
Tak czytam ,ze prawie kazda z nas ma jakies dolegliwosci ..jak stekajace babcie
louise hmmm kiedys masz wizyte ? bo co za czesto masz te skurcze chyba co ?
magdzia powodzenia !!
jasia B witaj
niunia na jakis nerwy Ci naciska i raczej od tego te bole ..
wogle wkurw...sie wczoraj .Chcialam przez poczte kwiatowa mamie wyslac kwiaty i co ...ciagle strona przeciezona jak dochodzilo do platnosci to dalej juz nie szlo :-(i nie wyslalam ,nie dalo rady :-(
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUSIE
Pospalam do 10 ..wstaja myslalam ,ze to z osma dopiero a tu zonk
Wczoraj polazilam po tym szpitalu troche po sklepach ,miescie i co ..wieczorem zdychalam z bolu nog w nocy tez sie budzilam bo bolaly ,wstalam i dalej bola ...kurw...poza tym czuje jak by mi kros szpilki powbijal tam na dole hehe
Dzisiaj sobie odpoczywam zeby te nogi doszly do siebie .
Tak czytam ,ze prawie kazda z nas ma jakies dolegliwosci ..jak stekajace babcie
louise hmmm kiedys masz wizyte ? bo co za czesto masz te skurcze chyba co ?
magdzia powodzenia !!
jasia B witaj
niunia na jakis nerwy Ci naciska i raczej od tego te bole ..
wogle wkurw...sie wczoraj .Chcialam przez poczte kwiatowa mamie wyslac kwiaty i co ...ciagle strona przeciezona jak dochodzilo do platnosci to dalej juz nie szlo :-(i nie wyslalam ,nie dalo rady :-(