reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Hej dziewczyny,

ja od 2 dni mam tak tragiczny nastroj, ze nawet czytajac was nic nie pisze, bo szkoda gadac! Wczoraj wymiotowalam 2 razy, bolal mnie brzuch jak na okres, skurcze lydek lapaly i w ogole dramatycznie! Pojechalam na wizyte do endokrynologa i byl wypadek, tramwaje staly, a w autobus nie bylo sensu sie przesiadac, bo to godziny szczytu, wiec tez staly. Na wizyte nie dojechalam,a musze sie koniecznie zglosic, bo mam hormony tarczycy ponizej normy :/ Nastepnie wrocilam do domu metrem jak juz tramwaj laskawie ruszyl i podwiozlpod stacje: wchodzac do metra mialam ochote krzyknac (metro w godzinach szczytu to jeden wielki tlum!)"prosze sie rozstapic i zwolnic miejsce, jestem w ciazy!!" - wyobrazacie sobie wiec moj nastroj skoro prawie tak krzyknelam?
Wrocilam do domu i mialam isc na szkole rodzenia, ale czulam sie fatalnie! Dzis o 4:30 dzwonil ktos na stacjonarny numer, nie wiem kto to, ale obudzil cala nasza 3 i juz spac sie nie dalo! W tym tygodniu bylo wlamanie pietro nizej i troszku sie martwie...

Dzis nastroj troche lepszy. Bylam rano na USG szczegolowo opisze to na wizytach, Pola wazy juz 1,5 kg i wedlu Usg moge urodzic 2 lipca.

aisim - ten syrop Lactulozum (1 łyżeczka na czczo z rańca) pomaga i bezpieczny do stosowania wciazy? nakladki na sutki tez mam z aventu.
vanilka - a wez sobie ta deszczowa ponura pogode, nic sie przez nia nie chce :/ brzuszek tez mnie dziwnie wczoraj bolal, jakby w dole, troche jak na okres.
emih, madzik - dzieki kochane za porady w sprawie tych skurczy lydek, napisalam mojemu ginowi @, mam nadzieje, ze mi cos podpowie za posrednictwem internetu, bo jak nie to czekac mi sie nie chce do wizyty 20 maja :/ a nie chcialabym tez mieszac za bardzo z witaminami feminatal by sie wszystko ladnie wchlanialo!
dzamena - ja rowniez zyczenia imieninowe skladam, gdybym wiedziala ze ciasta pod gosci szykujesz to pewnie bym wpadla, naszla mnie chec ogromna na karpatke!! :/
nadia - dobrze, ze przepisal Ci cos na to cisnienie! Ciesze sie, ze u Malej wszystko w porzadku!
ewa81 - boje sie obejrzec ten reportaz o fotelikach, ja kupilam juz maxi cosi cabrio fix i juz za bardzo nic z tym nie zrobie, mam nadzieje, ze nic zlego o nim tam nie ma, bo swiadomosc ze zakupilam niebezpieczny bylaby tragiczna, ale w rankingach wypadal bardzo dobrze, choc my bez bazy ISofix. Powiesz mi kochana czy bylo cos zlego o tych fotelikach, bo ja sie boje obejrzec :p
kasik - ja wczoraj tez takiego dola mialam, ze sie nic nie odzywalam, takze rozumiem postawe i tule mocno i wyrozumiale :)
dzamena - kiedys sie pytalam Ciebie o ten rowerek, co masz. Jaki to jest i w ogole, ale nie wiem czy gdzies ominelam odpowiedz czy co, w kazdym razie jesli mozesz zdradzic to ponawiam prosbe.
tweenie - nie martw sie ja tez nie wynajmuje poloznej i u mnie tez dziwolagi na szkole rodzenia, powinni stworzyc taka szkole rodzenia dla nas: babyboom mamy :)
mruczka - no widzisz bo to wlasnie tacy specjalisci - zaszpachlowali - pekniec nie widac, wiec dluga :/
magdzia - to teraz wypoczywaj duzo koniecznie!!
ania pestka - zdrowka duzo!!
tiffi - nie martw sie tym porodem, naprawde damy jakos rade, nam na szkole rodzenia powiedzieli, ze jezeli w szpitalu nam powiedza, ze nie ma miejsc, to mamy zazadac papierka ze rozwarcie takie i takie, skurcze co tyle i tyle a oni odsylaja, rzadko kto podpisze cos takiego, a Ty masz do tego prawo! Tylko musze jeszcze pocwiczyc nad moim tonem by nie byl roszczeniowy!
atabe - wow gwiazdo Ty! Opowiadaj jak bylo na wywiadzie?
oliwia - ja na swoj wozej czekac bede poltora miesiaca, ponoc ma byc pod koniec maja i w zasadzie mi to odpowiada, bo od momentu dostarczenia zaczyna Ci sie liczyc gwarancja, wiec po co ma sie marnowac, choc wczesniej z miesiac tez byloby dobrze by byl, bo dziewczyny pisaly o tych wszystkich brzydkicha zapachach nowych rzeczy!
agatha - lacze sie w bolu z Twoimi skurczami lydek, rozumiem ten bol!
perla - milo , ze jestes z nami, brakowalo Cie tu! zazdroszcze ogrodka i nie forsuj sie, powolutku ze wszystkim!!
jedyneczka - ja tez koncentracje mam licha, ostatnio na pare godzin zostawilam palnik wlaczony, moj J. to naprawde zaczyna sie martwic bym sobie nic nie zrobila!

EMIH - CUDNEGO DNIA CI ZYCZE! LAGODNEGO ROZWIAZANIA! I SPELNIENIA WE WSZYSTKIM! NIE ZMIENIAJ SIE DOBRY DUSZKU!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie z Wami dziewczynki z rana.

Na poczatku to emih Wszytskiego najlepszego z okazji urodzinek. Szczescia zdrowka spelnienia marzen i szybkiego bezbolesnego rozwiazania:)

A ja dzisiaj wybywam na miasto w celach zakupowych trzeba powoli cos dla malej pokupowac i odebrac pokrowiec od wozka bo szyli mi na zamowienie bo tamten sie zniszczyl. I po odbior paszportu dla synka.
Kurcze tak wam zadzroszcze ze te wasze maluchy tak mocno kopiom ze hej moja to jakis czas tak dawala a teraz sie uspokoila a tak lubie jak kopie ale mam nadzieje ze jeszcze przyjdzie na to czas.
Louise ja tez po tym winogronku latam do kibelka jak szalona. :)
A o do spania to tez mam problemu ani na prawym ani na lewym ani na plechac za dlugo nie moge lezec bo mnie zaczyna wszystko bolec. I tez bol tych nog to najgorsze jest co moze byc.

Uciekam szykowac sie powoli do miasta wpadne wieczorkiem.

no hej :happy:
Czy to tylko ja mam juz takie problemy ze spaniem ?a dokladnie z przerzuceniem sie z boku na bok :wściekła/y:no kurde budzi mnie to i czuje sie jak slon jak mam ten manewr zrobic :crazy:
wczoraj moj M mial urodziny no i zrobilam mu prezent :-ppo 23 obudzilam Go na male bara -bara :-D:-D:-Dchcialam specjalnie ,zeby sobie usnol i pomyslal..nic z tego ,a tu zonk obudzilam Go :laugh2:no i po takim poscie bylo baaaardzo milo :-p:-p:-pchyba dzis zrobie powtorke bo cos mi cos spodobalo :-D

za oknem chmury deszczowe na przemian ze slonkiem -wiec licze,ze dzis moze popada :-):-)

emih wszystkiego najlepszego kochana !!!!
brzuch popoludniu przestal bolec.dzisiaj ok .nie wiem czemu to tak boli dziwnie jakies lekki skorcze ...moze jak mam te przygotowujace ?

louise mysle,ze jak bedzie pogoda piekna za oknem to nie bedziesz musiala tyle czasu werandowac ...ja w zime musialam 2 tyg.a latem watpie zeby tyle trzeba bylo .tutaj po 2-3 dniach czy slonca czy deszcz juz mozesz sobie wychodzic z dzieckiem :tak:

Mysza Daj se na luzik z lotem !!!! Ja tez mialam leciec do PL ale boje sie wulkanu bo slyszalam ,ze jeszcze ma wywalac pyl :baffled:a w pl rodzic to ja nie chce :-D
siedz lepiej z tylkiem :tak:

Louise, DZamena, Atabe- dzięki dziewczyny! :-D:-D:-D Dzięki wielkie!!!!!!!!!!!!!!!!

Louise- ja też wiem, że dla facetów takie daty są mało istotne, ale jakby chociaż kilka słów więcej na te życzenia, liścik? no nie wiem- śniadanie do łóżka- przecież prezenty wcale nie muszą kosztować... Ach... Smutno mi bo nawet moja mama i sis dają wędki żebym oddzwoniła, jakby choć życzeń nie mogły mi złożyć na własny koszt. ALe przyzwyczaiłam...- to mam :baffled: PS. Ginka mam 11-tego. DZiś nic nie robię tylko po młodą do przedszkola... Mam nadzieję ze to nic poważnego...

no mogl sie postarac...taka prawda... tez zawsze niby wiem ze nic sie spodziewac nie moge ale mimo to troche zawiedziona zawsze jestem...a te strzalki od mamy i siory zostaw moze bez odzewu to beda musialy w koncu napisac/ zadzwonic ;-) ehhh choc eska by mogly od siebie napisac...a z tym plamieniem to moze zadzwon do ginka? niepokojace to troszeczke...

vanilka nie licz na deszczowa pogode. nad cala prawie europe nadciaga wyz z pieknym sloncem i temperaturami. patrzylam dzis na tvn meteo pod katem weekendowego wyjazdu (oczywiscie na weekend juz sie pogoda ma zje...c :angry:) i nawet Ci powiem ze specjalnie sluchalam jak tam z pogoda w GB myslac o Tobie hihihi

a u nas dziewczyny tempki do 23 stopni zwlaszca poludniowy zachod-czyli nasza czestochowa. jupiiiiiiiiiiiiiii. wiec coz ja powiem-specerek wzywa...chyba namowie Mka zeby w piatek wzial wolne i pojedziemy moze nad wode gdzies... :-)

ja chyba oszaleje zaraz-mam okno na osciez otwarte i najpeirw mi ktos pachnil rosolkiem a teraz ziemniaczki i sosik czuje. i zaraz mnie chyba pokreci :wściekła/y: jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesc :-D:-D:-D:-D

miluszka To miałas koszmarny dzień wczoraj, nie zazdroszcze-wszystko na raz

emih WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!

Vanilka No z takiego prezentu napewno się ucieszył:-) Masz rację powtorka się przyda:rofl2:

louise pogodynko Ty moja :-D
Ale dzisiaj jestem zadowolona z pogody bo chmurki naszly bez slonka jest i taki fajny wiaterek :tak:wiec pogoda dla mnie i za to uciekam na miasto kupic jakies japonki i cos na siebie :baffled:

no to nadrobiłam :) trochę się uzbierało

kama
te stroczyki to mnie męczą od kilku lat mam z 3 takie zwykłe marketowe i rosną i kwitną dość często, teraz na tej wystawie był taki jeden na którego chorowałam dłuuugo, no i M wspaniałomyślnie powiedział że mi dołoży polowe bo strasznie drogi był ten storczyk i mam moje marzenie stroczykowe, teraz się dopiero okaże czy mam ręke ;-)
dzamena nic się nie stało z tymi płytkami, dzięki za dobre chęci. Wiem jak to jest jak się jest zabieganym ciągle. Udało się, płytki nie odpadły :happy: M coś tam w inecie poczytał i jest super.
ewelad nie wiem gdzie mieszkasz, ja w Sosnowcu, więc do Ojcowa w sumie nie daleko na jednodniowa wycieczke akurat :happy:

Dopadłam w końcu te sławne kaktusy iii..... powiem szczerze ze mnie nie zachwyciły :baffled: wolę grycany truskawkowe, owoce leśne no i ostatnio też kupiłam kubełek sorbetu porzeczkowego to dopiero uczta :-) PYCHOTA. Teraz po weekendzie i waszych grilowaniach to mam mega ochote na kiełbaskę z grila yhh ja to jednak jestem jak baba w ciąży ;-)

Witam wszystkie nowe brzuchate lipcówki:happy:

Wczoraj odwiedziłam koleżankę, mamusie Franka ze stycznia i dostałam strasznie fajną niespodzianke, pełną reklamówkę rzeczy niewykorzystanych w pierwszych miesiącach. Wkładki na cycuchy z belli chyba z 1,5 paczki, kilka body nowych, paczke pampersów do basenu, kropelki nowiutkie na pleśniawki, silikonowe nakładki na sutki. Strasznie się cieszę bo to zawsze do przodu, a ja jeszcze nic nie mam i ciężko się zebrać na zakupy takie drobiazgowe :-)

louise
z tym spaniem to mam tak samo, normalnie po nocy to mnie bolą biodra plecy i w ogóle jakaś jestem zmęczona zamiast wyspana, na plecach nie mogę bo ginka zabroniła na brzuchu też odpada no i nie mogę sobie miejsca znaleźć :baffled:

emih
Wszystkiego najnajlepszego Zdrówka, Spokoju i Spełnienia Marzeń

reklama
Witam sie!!
Ja już byłam dzisiaj na spacerku i badaniach krwi. O 17 mam powtórne USG serca Fasolki i dowiem się co z tymi nieszczęsnymi zastawkami...Bardzo się denerwuję.:-(
Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i było baaardzo fajnie. Dowiedziałam się m.in. że warto zrobić kontrolne EKG w ciąży więc się zapisałam na jutro.:-)Okazało się też,że przytyłam najwięcej ze wszystkich obecnych tam dziewczyn:zawstydzona/y:
Dzisiaj jeszcze robotnicy przychodzą, a potem już po długim weekendzie dopiero. :happy:

Perła tęskniłyśmy tu za tobą:-)
Tiffi przykleili jakieś siatki pod pęknięcia, ale dla mnie to mało solidnie wygląda.
Louise ja ze strachem stwierdzam,że chyba śpię na brzuchu. Zasypiam na boku, a budzę się na brzuszku...Kurcze nie wiem, czy nie zaszkodzę dzidziusiowi:-(
Magdzia bardzo mocno trzymam kciuki,żebyś przetrzymała ciężki okres związany z tymi prochami...
Emih stooo lat i dużo cierpliwości do eMka:-)
Ania pestka duuużo zdrówka:tak:
Miluszka mam nadzieję,że zle mysli Cię opuszczą i humorek się poprawi!!Dzisiaj taka ładna pogoda,że nie ma innej opcji:-)
Vanilka no to orginalny prezencik:happy:Udanych zakupów:laugh2:

Do góry